Functioneel Beheerder
Eneco
Rotterdam
1 dag geleden

Waarom kiezen voor Eneco? Medewerkers binnen het team Functioneel Beheer kiezen vaak bewust voor ons, en dat heeft een reden.

Veel van hen zijn blij dat ze vanuit hun functie een bijdrage kunnen leveren aan de energietransitie. Wij willen immers heel Nederland helpen omschakelen naar slimmer, schoner en duurzamer.

Anderen zijn weer erg te spreken over de afwisseling omdat geen dag hetzelfde is, het zo'n gezellig team is of omdat zij een functie hebben waarbij ze kennis kunnen overdragen op hun collega's.

Wat ga je doen?

Als Functioneel Beheerder van COM ben jij verantwoordelijk voor het beheren van het outputmanagement domein!

COM is verantwoordelijk voor een groot deel van de service uitingen richting de Eneco, Oxxio, WoonEnergie en Agro klanten.

Meerdere kanalen worden gebruikt om deze uitingen tijdig en volledig bij onze klanten aan te leveren. Denk hierbij aan email, post en SMS.

Jaarlijks gaat het om meer dan 25 miljoen uitingen richting onze klanten. Systemen waarmee gewerkt wordt zijn o.a. Sharepoint, Azure Devops, Flowmailer en PowerBI voor het rapporteren over gegevens uit de COM database.

Jij bent vooral bezig met het beheren van de diverse applicaties waarbij vooral de kwaliteit van de uitingen en tijdigheid van verzending van essentieel belang is.

Concreet betekent dit : monitoren, doorgronden van meldingen, testen, instrueren, analyseren en vooral proactief en kritisch omgaan met alle vraagstukken die met het domein te maken hebben.

In deze rol wordt verwacht dat je het overzicht behoudt en gestructureerd te werk gaat. Jij bent de spin in het web. Samen met de stakeholders, gebruikers, externe IT leveranciers en een team van ontwikkelaars zorg je er voor dat de gewenste wijzigingen ten behoeve van de klanten opgeleverd worden.

Dit doe je door kennis te hebben van het COM domein welke je weer gebruikt om requirements op te stellen en de wijzigingen uiteindelijk hierop te toetsen.

Daarnaast werk je ook intensief samen met andere domeinen, collega Functioneel Beheerders, testers en ontwikkelaars. Samen draag je zorg voor kwalitatief hoogstaande eindresultaten voor de klant.

Vanuit je rol zal je moeten beschikken over goede communicatieve vaardigheden. Je bent de vraagbaak voor de gebruikers, stakeholders, Functioneel Beheerders en ontwikkelaars.

Ook leg je contact met externe IT leveranciers.

Tot slot heb je een proactieve houding als het gaat om gebruikers en stakeholders up-to-date houden van lopende trajecten en toekomstige ontwikkeling in het COM domein.

Je bent verantwoordelijk voor :

 • Het functioneel beheren van het COM domein in de breedste zin van het woord en het zijn van de inhoudelijk deskundige van de processen binnen COM;
 • Het monitoren en bewaken van te verzenden uitingen op volledigheid en tijdigheid;
 • Het adviseren en innoveren inzake de productaanpassingen en het ondersteunen van vele stakeholders en gebruikers als inhoudsdeskundige;
 • Het vullen van een belangrijke rol als het gaat om incident-, change- en probleemmanagement;
 • Het bijdragen aan projecten en innovatietrajecten.
 • Wat breng je mee?

  Je kunt je nieuwe omgevingen en situaties snel eigen maken. Je hebt focus, lef en executiekracht. Hiermee weet je de beoogde doelstellingen te realiseren in een steeds sneller veranderende organisatie.

 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding bij voorkeur op het vlak van informatica of informatiekunde;
 • Liefst heb je minimaal 3 jaar relevante werkervaring als functioneel beheerder Operationeel inzicht in keten processen;
 • Kennis van communicatie output management systemen;
 • Je bent ondernemend en zelfstandig en kunt flexibel zijn in een 'agile' verbeterteam;
 • Je bent creatief in het verzinnen van oplossingen in complexe situaties en blijft kritisch op de haalbaarheid ervan.
 • Wij hebben je veel te bieden :

 • De functie wordt ingeschaald tussen € 3.300,- en € 4.500,- per maand afhankelijk van ervaring. Per jaar ontvang je 8% vakantiegeld;
 • Een flexbudget van ruim 14% dat je zelf kunt inzetten om bijvoorbeeld vakantiedagen van te kopen;
 • OV vrij reizen abonnement (24 / 7 in heel Nederland);
 • Ouderschapsverlof, goede pensioenregeling en doorgroeimogelijkheden;
 • Goede communicatiemiddelen, zodat je ook effectief thuis kunt werken.
 • Waar ga je werken?

  Een corporate die groot genoeg is om dingen voor elkaar te krijgen met de flexibiliteit en innovatiekracht van een startup.

  Een corporate die groot genoeg is om dingen voor elkaar te krijgen met de flexibiliteit en innovatiekracht van een startup.

  Je komt te werken in een prachtig modern en licht gebouw, op een locatie die uitstekend bereikbaar is : op 2 minuten loopafstand van metro en treinstation Rotterdam-Alexander

  Vragen over deze vacature?

  Neem contact op met Senior Corporate Recruiter Jaap Beijerman Deel deze vacature

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier