Junior contractmanager
Rijkswaterstaat
Haarlem, NL
3 uur geleden

Complexe projecten zoals het beheren en onderhouden van tunnels, daar wil jij je als junior contractmanager bij Rijkswaterstaat al lerende in gaan vastbijten.

Uiteindelijk zorg je als een spin in het web dat gemaakte afspraken met interne beheerders en externe partijen als aannemers succesvol verlopen.

Dit doe je vanuit Haarlem.

Wat ga je doen?

Als contractmanager bij Rijkswaterstaat Programma’s, Projecten en Onderhoud ben je betrokken bij één of meerdere grotere / complexere projecten die gericht zijn op beheer en onderhoud van de Nederlandse infrastructuur over weg en water.

Jij focust je op de Coentunnel en de net nieuw aangelegde Gaasperdammertunnel, onderdeel van het traject A9 Holendrecht Diemen.

Deze nieuwe tunnel is gerealiseerd vanuit een DBFM overeenkomst (Design, Build, Finance en Maintain).

Vanwege deze contractvorm en vanwege het complexe areaal rondom deze nieuwe tunnel houd je je, onder regie van een senior contractmanager, bezig met het gezamenlijk zorgdragen van een optimale contractoverdracht van de realisatiefase naar de exploitatiefase.

Samen met jouw contractteam ben je vervolgens verantwoordelijk voor het beheer op de overeenkomst. Je zorgt ervoor dat de opdrachtnemer het beheer en onderhoud conform de contractuele afspraken uitvoert.

Uiteraard doe je dit door een goede relatie op te bouwen met de opdrachtnemer waarin je de verantwoordelijkheid van zowel de opdrachtnemer als de rol van RWS niet uit het oog verliest.

En wil je eens meelopen bij een ander soort project, of ben je geïnteresseerd in een andere rol? Binnen Rijkswaterstaat zijn volop kansen.

Eigen initiatief wordt gewaardeerd en beloond!

Binnen je projectteam trek je samen op met je collega contractmanagers. Van het vaststellen van inkoopstrategieën en de contractvoorbereiding tot aan de aanbesteding en uitvoering van projecten : jij pakt het samen met jouw contractteam op.

In overleg met de andere contractmanagers voer je de regie op afgesloten contracten. Je bent verantwoordelijk voor contractbeheersing, meestal via systeem-, proces- en producttoetsen, en stelt jezelf steeds de vraag of de projectdoelstellingen worden gerealiseerd en de opdrachtnemer voldoet aan de contracteisen.

In principe ben jij het aanspreekpunt voor de DBFM-contract voor de Gaasperdammertunnel en de Coentunnel; echter gezien de complexheid zal je dit al lerende en onder regie van een senior contractmanager gaan doen.

Je bespreekt de stand van zaken binnen jouw contracten met de leden van jouw projectteam en deelt hier je kennis en ervaring.

Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van het contractmanagement binnen je projectteam en stimuleert elkaar om dit beter en efficiënt te doen.

Teamleden kunnen op jou rekenen. Je focust op ieders kwaliteiten en benut deze optimaal zodat de juiste groepsdynamiek kan ontstaan.

Ook ga je regelmatig in gesprek met onder meer de interne opdrachtgever van het contract en met interne stakeholders zoals de beheerders van onze infrastructuur.

Als contractmanager ben je onderdeel van een integraal projectmanagement team en je zorgt er voor dat in dit team contract- en project overstijgende zaken worden ingebracht voor de professionele invulling van ons contractmanagement.

Kan ons inkoop- en contractmanagementproces beter? Dan kom je proactief met verbetervoorstellen.

Dit waarderen wij aan jou

 • je hebt oog voor detail en ziet tegelijkertijd het grotere geheel;
 • je bent een verbinder en een goede onderhandelaar, staat stevig in je schoenen, kunt goed samenwerken, weet anderen te coachen en hen mee te nemen in veranderingen;
 • je bent innovatief en nieuwsgierig, hebt empathisch vermogen, gaat graag de dialoog aan en staat open voor andermans ideeën;
 • je bent goed in staat een afgewogen oordeel te vormen en zorgt actief voor voortgang van het project.
 • Alvast een kijkje in de keuken?

  Luister dan de met contractmanager Ansel Velthof en bekijk de met contractmanager Frank Hoogenboom.

  In verband met de ontwikkelingen rondom het corona virus heeft Rijkswaterstaat een aangepaste selectieprocedure en werken we vanuit huis.

  De meest actuele informatie vind je via deze .

  Vacaturenummer : PPO-941

 • je hebt een academisch diploma in een relevante opleiding zoals technische bedrijfskunde en een basisopleiding op het gebied van inkoop- en contractmanagement afgerond;
 • je hebt ervaring met contractmanagement en het werken met teams in de voorbereiding, aanbesteding en realisatie van projecten op het gebied van inkoop en contractmanagement, bij voorkeur in het werkproces aanleg en onderhoud;
 • ervaring met sturing is wenselijk, maar het gaat om het vooral willen leren (opleidingsplek in een complexe DBFM-wereld);
 • je hebt bij voorkeur kennis van DBFM, ISO 9001, van systeemgerichte contractbeheersing, van relevante informatiesystemen zoals SAP en Relatics, van risicomanagement, systems engineering, projectbeheersing en kwaliteitsnormering;
 • je hebt basiskennis van onder meer aanbestedingswetgeving, relevante contractmodellen zoals D&C-, prestatie- en ingenieursdienstencontracten en het inkoopproces.
 • Salarisniveau Schaal 11 Salaris Min €3279 - Max €5039 bruto per maand. Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.

  Dienstverband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd Minimaal aantal uur per week 36 Maximaal aantal uur per week 36

  Volop doorgroei- en ontwikkelmogelijkheden

  De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Denk aan het volgen van opleidingen en het behalen van certificeringen.

  Ook bieden we loopbaancoaching als je daar behoefte aan hebt.

  Interessante extra’s

  Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB) bestaande uit vakantiegeld van 8% en een jaarlijkse eindejaarsuitkering.

  Dit IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en / of tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.

  Je kunt bijvoorbeeld een deel van je maandinkomen laten uitbetalen wanneer jij dat wenst, het IKB omzetten in verlof of het besteden aan fiscaalvriendelijke doelen.

  Tot onze andere secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer bedrijfsfitness en volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer.

 • je standplaats is Haarlem en je bent landelijk inzetbaar, maar vanwege de coronamaatregelen werken we momenteel vanuit huis;
 • een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces.
 • Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces.

  Talent als basis, diversiteit als kracht

  Rijkswaterstaat is een inclusieve organisatie. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om samen betere resultaten te halen voor Nederland.

  Inclusief betekent dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt; niet ondanks, maar dankzij de verschillen. Daarom nodigen wij jou graag uit, als jij je herkent in deze vacature, om te solliciteren.

  Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.

  Programma’s, Projecten en Onderhoud is een van de zeven landelijke organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat. Onze kerntaak is het onderhoud van rijkswegen, vaarwegen, bruggen, waterkeringen, sluizen en de bedieningsinstallaties in heel Nederland.

  Naast het reguliere onderhoud werken we onder andere ook aan de renovatie van de IJsselbruggen en de Velsertunnel, de aanleg van de Markerwadden en het onderhoud aan de Maeslantkering.

  Verder doen we proeven met smart mobility, intelligente transportsystemen en het hergebruiken van grondstoffen. Wij werken actief samen met andere organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat en diverse externe partners, zoals gemeenten, provincies, waterschappen en marktpartijen.

  In totaal werken er ongeveer 1120 mensen binnen PPO, verspreid over vier directies : Inkoop- en Contractmanagement, Productie en Projectmanagement, Techniek en Technisch Management en Bedrijfsvoering en Projectbeheersing.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier