Sociotherapeut
Youz
Den Haag
3 dagen geleden

Sociotherapeut Youz, specialistische zorg voor jeugd en gezin, in Den Haag zoekt een sociotherapeut voor de Zilvermeeuw. Dit ga je doen De Zilvermeeuw is een gespecialiseerde klinische derdelijns afdeling voor adolescenten met persoonlijkheidsproblematiek en (hechting)trauma’s die stagnatie op alle levensgebieden veroorzaakt.

We zoeken een collega die zichzelf durft open te stellen in contact met onze doelgroep waar kwetsbaarheid, humor en emoties elkaar afwisselen.

Als sociotherapeut help jij de patiënt met het woorden geven aan gevoelens en emoties, maar ook het uiten hiervan. Je bent beschikbaar (fysiek en mentaal), authentiek, betrouwbaar en interrumpeerbaar.

Je bent nieuwsgierig en probeert geen betekenis te geven aan gedrag maar dit samen met de patiënt te onderzoeken : jij bent het het instrument.

 • Je zorgt voor een veilig leef- en behandelklimaat
 • Je draait met collega’s therapieën zoals een sociale vaardigheidstraining en thema uur, daarnaast ben je in sommige gevallen co-therapeut
 • Je geeft vorm aan mentorschap van enkele jongeren op de afdeling
 • Je werkt in onregelmatig dienstverband waaronder ook nachtdiensten
 • Dit ben jij Als sociotherapeut beschik je over zelfkennis, een groot mentaliserend vermogen en je kan, gebruikmakend van dit vermogen, de jongere holding en containment bieden, waarbij deze het gevoel ervaart welkom te zijn.

  Je bent in staat de-escalerend te werken door te observeren en te interveniëren. Je hebt je verdiept in het acting-out beleid en past dit toe, daarnaast beschikt je over ruim voldoende interventies. Wij vragen :

 • Een afgeronde beroepsopleiding op HBO niveau (HBO-V, B-verpleegkundige, Social work)
 • Enkele jaren ervaring als sociotherapeut, bij voorkeur in de kinder- en jeugdpsychiatrie
 • Ervaring met de doelgroep persoonlijkheidsstoornissen en trauma, is een pré
 • Je bent in het bezit van een SKJ inschrijving in het beroepsregister voor jeugd- en gezinsprofessionals
 • Om in aanmerking te komen voor deze functie is een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.

  Het natrekken van referenties, integriteitscontrole via het Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn en het controleren van diploma’s maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

  Wij bieden Wij bieden onze collega’s gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden conform cao GGZ.

  Klik hier voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.

  Het betreft de functie van begeleider 4 voor 36 uur per week. Je krijgt een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.

  Het salaris bedraagt minimaal € 2407, en maximaal € 3755,- (FWG 45 / 50) bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur, afhankelijk van opleiding en werkervaring.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier