Afstudeeropdracht - Situational Awareness
ALTEN
Capelle Aan Den Ijssel, Netherlands
4 dagen geleden

The function

For this position we require a Dutch speaking candidate

Ligt jouw passie bij techniek en vind je het leuk om complexe technische uitdagingen aan te gaan? Gedurende deze afstudeeropdracht biedt Alten jou de mogelijkheid om (technische) kennis en ervaring op te doen onder begeleiding van inspirerende collega’s die werkzaam zijn binnen Technology Consulting and Engineering.

Het is zelfs mogelijk dat je na afronding van jouw afstudeeropdracht een vast dienstverband bij Alten aangeboden krijgt!

Situational Awareness (SA) binnen defensie wordt gezien als : Een relevant en gemeenschappelijk beeld van het gevechtsveld, gebaseerd op precieze en (near) real-time informatie over het terrein en de locatie van eigen troepen, vijand en overige partijen.

Basis van SA is het vergaren van data over het gevechtsveld, om een zo compleet mogelijk digitale voorstelling van het gevechtsveld te creëren.

Hierbij draait het in eerste instantie om het vergaren van GIS data (gebouwen, wegen, natuurelementen) om zo een 3D visualisatie te vormen.

Maar de volgende stap is het toevoegen van aanvullende data, en deze kan zo breed zijn als maar mogelijk. Hierbij kan men denken als zaken aan :

 • Troepenverplaatsingen
 • Radiolocaties en signalen
 • Weersomstandigheden
 • Van deze extra data is het essentieel dat deze (near) realtime beschikbaar is en wordt ingebed in, of als een laag wordt geplaatst over de virtuele wereld.

  Ten slotte dient het mogelijk te zijn dat mogelijke commandanten op een intuïtieve manier de data kunnen opvragen, raadplegen, en vervolgens ook kunnen gebruiken om bevel te voeren over het gevechtsveld.

  ALTEN doet onderzoek naar Situational Awareness binnen de defensie-industrie binnen een overkoepelend project. In overleg met de afstudeerkandidaat kan hierbinnen een deelgebied worden genomen, dat relevant is voor het project, en aansluit bij de afstudeerrichting van de kandidaat.

  Your profile

 • Je volgt een technische HBO / WO opleiding met als vakgebieden real-time systemen en / of software engineering
 • Tijdens het project kun je flexibel werken en is er ruimte voor eigen initiatieven. Daarnaast kun je ook meedoen aan leuke activiteiten die bij Alten georganiseerd worden, waaronder uitjes en kennisgroepen
 • Personality

  Je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden en vindt het interessant om technische uitdagingen aan te gaan.

  Daarnaast ben je proactief ingesteld en werk je graag in teamverband.

  ALTEN offers

 • Een marktconforme stagevergoeding
 • Wekelijkse procesmatige en inhoudelijke begeleiding door Technisch Management en / of een technisch Consultant van ALTEN
 • Mogelijkheid om te sparren met ervaren technische collega’s
 • Een kijkje in de keuken van een technisch georiënteerd bedrijf
 • Mogelijkheid om na afronding van jouw afstudeeropdracht een vast dienstverband aangeboden te krijgen
 • ALTEN

  ALTEN voert via haar kantoren, projecten uit voor vooraanstaande technisch georiënteerde bedrijven door heel Nederland. Dit kan op locatie bij de opdrachtgever zijn, maar kan ook plaatsvinden op het ALTEN Delivery Center in Eindhoven, Capelle a / d IJssel of Apeldoorn.

  Je werkzaamheden zijn met name gericht op R&D, waarbij je betrokken wordt bij het opstellen en uitwerken van het design, de implementatie van de software op een kwalitatief hoogstaand niveau.

  Qua ontwikkel-methodiek wordt bij voorkeur gebruik gemaakt van Agile / Scrum. Binnen de R&D-omgevingen van de verschillende hightechindustrieën wordt er steeds meer gebruik gemaakt van hoogstaande softwareoplossingen.

  Het kwalificeren, ontwerpen en ontwikkelen van deze softwareoplossingen vraagt om een helder en abstract denkniveau en de capaciteiten dit te vertalen naar een praktische oplossing.

  De daadwerkelijke oplossingen kunnen in verschillende ontwikkelomgevingen gerealiseerd worden. Denk hierbij aan R&D voor de meest uiteenlopende toepassingen binnen bijvoorbeeld de medische, industriële of informatiesector.

  ALTEN heeft ambitieuze groeidoelstellingen voor de komende jaren welke passen binnen de internationale strategie van de ALTEN Groep.

  Deze groei levert veel kansen op voor getalenteerde ingenieurs die nu kiezen voor een carrière bij ALTEN. Werken bij ALTEN biedt volop uitdaging, solliciteer daarom nu om ons team te versterken!

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier