Sourcing & Procurement Terminal Buyer
Koninklijke Vopak NV
Rotterdam
14 dagen geleden

It's an interesting time for you to come on board at Vopak! Around the world, we connect the supply of and demand for vital products and resources.

Energy that allows people to heat their homes and travel the world. Food for a growing planet. And chemicals for companies to use.

Products that are vital to people’s lives. We ensure the safe, efficient and clean storage of such vital products. The global energy transition, the growing world population, and all new possibilities of emerging technologies make this a very interesting time to be doing business.

If this global working environment appeals to you and you have the right skills and mindset.

Als Sourcing & Procurement Terminal Buyer is het een interessante tijd om aan boord te komen bij Vopak! Heb jij ervaring met het inkopen van technische materialen en services en investerings-

CAPEX) projecten? Ben je een relatiebouwer, sterk in onderhandelen en heb je de ambitie en de potentie om door te groeien op tactisch of naar strategisch niveau?

Wil je werken bij Royal VOPAK? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Je belangrijkste uitdagingen zijn :

Je bent in staat om de balans te vinden tussen het behartigen van de belangen van jouw diverse stakeholders enerzijds en de realisatie van de Sourcing & Procurement doelstellingen van Vopak Europe & Africa Division anderzijds'

Je bent in staat om te kunnen schakelen op zowel operationeel, tactisch als strategisch niveau’

Je bent op je best als spin in het web binnen een operationele omgeving’

Hoe ga je dit doen?

Als S&P Terminal Buyer ben je verantwoordelijk voor het opvolgen van de Vopak inkoopstrategie, -richtlijnen en - procedures binnen de Vopak terminal (Europoort).

Het is jouw doel om ’sustainable competitive advantage’ te realiseren door middel van de effectieve en efficiënte uitvoering van het tactische en operationele inkoopproces van diensten en producten op het gebied van de OPEX en de kleinere CAPEX projecten.

Je maakt deel uit van een professioneel en ambitieus inkoopteam en rapporteert aan de Manager Sourcing & Procurement - Europe & Africa Division.

Ben jij die high potential die ons team komt versterken?

In deze functie :

 • Is het aan jou om de eisen en behoeften (zoals hoeveelheden, specificaties, en servicelevels) van de verschillende terminal stakeholders in overeenstemming te brengen met de eisen en wensen van de betreffende leveranciers, producten en diensten.
 • Onderhoud je operationele en tactische relaties met leveranciers en bouw je deze verder uit. Je bepaalt de onderhandelingsstrategie aan de hand van vastgestelde targets.
 • Tevens leid je de onderhandelingen met leveranciers over prijs, veiligheid, kwaliteit en leveringscondities van goederen en of diensten.

  In samenwerking met collega inkopers en juridische zaken stel je de raamovereenkomsten of inkooporders op.

 • Zie je toe op de naleving van gemaakte (contract-)afspraken met leveranciers en draagt zorg voor (periodieke) leveranciersbeoordelingen en initiëren en opvolgen van verbetertrajecten;
 • Ben je sparringpartner van o.a. de Finance Manager, Technical Manager, de Terminal Manager voor alle procurement gerelateerde onderwerpen.
 • Ben je een professionele gesprekspartner voor relaties (van accountmanager tot senior-management).
 • Monitor en verbeter je het operationele inkoopproces samen met je interne stakeholders;
 • Participeer je actief in het NL Buyers team.
 • Wij zoeken naar

  Wij zoeken iemand die een echte relatiebouwer is, maar tegelijkertijd sterk is in onderhandelen met een scherp oog voor veiligheid en kwaliteit.

  Je hebt ambitie om op termijn door te groeien naar category- of contracting manager. Je hebt een hands-on mentaliteit maar hebt daarnaast ijzersterke analytische vaardigheden.

  Daarnaast beschik je over :

 • Een afgeronde HBO- of WO-opleiding technische of (bedrijfs)economische richting;
 • Aangevuld met NEVI 2 of gelijkwaardig is een pré;
 • 3 5 jaar werkervaring in een technische omgeving;
 • Ervaring met geautomatiseerde systemen (e-sourcing en Oracle);;
 • Ervaring in of aantoonbare affiniteit met inkoop investeringen (Capex) en technische materialen & diensten;
 • Uitstekende beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal;
 • Sparringpartner voor interne klant (technische dienst, operationele dienst, etc.);
 • Professionele gesprekspartner voor relaties
 • Daadkracht, resultaatgerichtheid, initiatief en overtuigingskracht.
 • Ben jij de Sourcing & Procurement Terminal Buyer waar we naar op zoek zijn?

  Om in aanmerking te komen voor deze vacature, vragen wij je om online te solliciteren via de Solliciteer’ button. Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Bart Vermeulen, Manager Sourcing & Procurement Europoa & Afrika voor vragen over het proces neem contact op met de afdeling recruitment Lisette Kraaijeveld (Recruitment Coördinator).

  Een e-assessment is een onderdeel van de selectieprocedure.

  What we offer :

  Every career at Vopak is given the opportunity to shine! When you join Vopak, you can count on :

 • A challenging position with a high degree of responsibility in a Dutch multinational with a history over 400 years;
 • Highly motivated colleagues;
 • Room to grow through professional training and personal development opportunities at national and international level.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier