Beleidscontroller
Ministerie van Financiën
Den Haag
1 dag geleden

Functie omschrijving

Ik houd mij bezig met bedrijfsvoering. Het leuke aan mijn werk bij de directie Financieel Economische Zaken vind ik de overkoepelende / uitgezoomde blik op dossiers.

Ik krijg zaken die spelen vanuit meerdere directoraten-generaal (DG’s) mee, en dat maakt het werk divers, afwisselend en vooral ook uitdagend.

Daarnaast werk ik in een collegiaal team dat barst van de energie en dat werkt aanstekelijk! Michel van den Broek, Adviseur bedrijfsvoering bij de afdeling Beleidscontrol.

Als beleidscontroller speel je een belangrijke rol in het werk van de afdeling Beleidscontrol. Bij beleidscontrol toetsen we financiële keuzes die andere directies binnen het ministerie van Financiën maken op het gebied van beleid en bedrijfsvoering.

Ons doel? Zorgen dat besluitvorming met de juiste informatie plaatsvindt. Jouw werkzaamheden zijn verdeeld over twee onderwerpen : de directie Financiële Markten en de control op bedrijfsvoering.

Afwisselende dagen? Zeker weten! Je toetst voorstellen op bijvoorbeeld doeltreffendheid en budgettaire inpasbaarheid, signaleert, agendeert en denkt actief mee.

Daarnaast draag je bij aan de interne planning-en-controlcyclus (jaarplannen en het bewaken van de voortgang daarop) en aan de verantwoording van financiële ontwikkelingen in de begrotingsstukken voor de Tweede Kamer.

Bij bedrijfsvoering ben je betrokken bij de uitgaven aan personeel, materieel en ICT van het ministerie van Financiën. De budgettaire omvang is circa € 300 miljoen, en er is veel aandacht voor dit onderwerp.

Zie jij bijvoorbeeld dat de uitgaven aan externe inhuur sterk stijgen? Dan zorg je dat dit nader bekeken en besproken wordt.

 • Worden er beleidsvoorstellen gedaan met een budgettaire component of risico’s, dan adviseer je hierover. Andere onderwerpen die op jouw bureau kunnen landen zijn de oprichting van de Inspectie Belastingen, Toeslagen en Douane, thuiswerken tijdens de coronacrisis en hybride werken;
 • wat zijn de gevolgen voor de benodigde kantoorruimte en de ICT-uitgaven? Je werkt nauw samen met de financieel-managementadviseurs van de DG’s (verantwoordelijk voor de eerstelijnscontrol).

  Daarbij denk je kritisch mee over de rol en taak jouw directie; op welke onderwerpen moeten we ons focussen en hoe stellen wij ons op als concerncontroller van Financiën?

  Bij de directie Financiële Markten ben je betrokken bij verschillende dossiers van de directie en voer je de control op programma-uitgaven uit.

  Een goede samenwerking met de directie is dan ook van belang. Je toetst voorstellen en draagt bij aan een juiste verantwoording van de financiële mutaties in de begrotingsstukken.

  Denk hierbij aan de integriteit van de financiële sector, waaronder het UBO-register (ultimate benefit owner) dat witwassen moet tegengaan.

  Daarnaast gaat het bijvoorbeeld om het meekijken bij de ramingen van de winstafdracht van DNB aan de overheid, maar ook control op diverse begrotingen van organisaties als de Accountantskamer en het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD).

  Verder kijk je kritisch mee bij het proces rondom mogelijke schadeloosstelling voor de onteigende effecten van SNS Reaal.

  Je komt te werken in een team van circa 20 collega’s met elk hun eigen expertise en aandachtsgebied. Onze afdeling kent een open, energieke en collegiale cultuur : je collega’s zijn makkelijk benaderbaar, we werken veel samen en we streven diversiteit, in brede zin na.

  Kortom : als beleidscontroller wacht jou een afwisselende én uitdagende baan met veel kansen om jezelf te ontwikkelen. Wil je eerst eens praten over jouw mogelijk toekomstige werkzaamheden?

  Neem dan contact op met Ellis Stolwijk.

  Functie-eisen

 • Je hebt een wo-diploma.
 • Je hebt minimaal twee jaar relevante werkervaring opgedaan in een financiële functie.
 • Je beschikt over een goed analytisch vermogen.
 • Je schakelt makkelijk tussen verschillende dossiers en kunt prioriteren.
 • Je bent in staat op een heldere en tactvolle manier standpunten te formuleren en uit te dragen, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je spreekt en schrijft goed Nederlands.
 • Overige arbeids voorwaarden

  Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd.

  Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst.

  Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden.

  Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

  Bijzonderheden

  We willen dat iedereen zich thuis voelt bij het ministerie van Financiën en zichzelf volledig kan ontwikkelen. Want samen werken aan een financieel gezond Nederland is waar we voor staan.

  Dit doen we vanuit verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten, omdat we geloven dat dit onze denkkracht vergroot.

  Iedereen is welkom ongeacht culturele achtergrond, leeftijd, arbeidsvermogen, gender of seksuele voorkeur. Met jouw unieke bijdrage spelen we beter in op de behoeften uit onze samenleving.

 • De eerste ronde sollicitatiegesprekken staan gepland in de week van 17 mei. Vanwege de coronamaatregelen voeren we sollicitatiegesprekken voorlopig digitaal.
 • De inschaling voor deze functie vindt plaats in schaal 11 op basis van kennis en ervaring. Het betreft een functie van 36 uur per week.
 • Een werkweek van vier dagen is ook bespreekbaar.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier