Maintenance Engineer
BAM Infra Asset Management
Gouda, Nederland
3 dagen geleden

Vind jij complexe Beheer en Onderhoud projecten uitdagend, hou je van multidisciplinaire projecten, en wil jij samen werken met kennis gedreven collega’s?

We komen graag met je in contact voor de rol van Maintenance Engineer!

Wat ga je doen?

Je gaat werken binnen het team van Maintenance Engineering. Het team bestaat uit 30 personen die zich onderscheiden door hun kennis op het gebied van het beheer en onderhoud van infra (bruggen, asfalt, sluizen, tunnels etc.

en infrastructurele installaties (verkeersystemen, en tunnel technische systemen). De achtergronden zijn divers qua studie, leeftijd en jaren ervaring.

Het is een kennis gedreven groep waar sprake is van zelfaansturing, altijd open staan om elkaar te helpen en gericht op het behalen van goede resultaten in een tenderfase tot en met de uitvoeringsfase.

Door de toename van het aantal contracten willen wij het team gaan uitbreiden. We zijn op dit moment op zoek ervaren maintenance engineers die gaat werken aan projecten in een tenderfase of uitvoeringsfase.

Binnen jouw vakgebied ben jij kennisdrager en ben je op de hoogte van de nieuwste innovaties. Je bent gewend om processen te standaardiseren zodat het wiel niet elke keer opnieuw uitgevonden hoeft te worden.

Maintenance Engineering in een tenderfase- realisatiefase :

 • Je levert jouw bijdrage tijdens de tenderfase van een PPS / DBFMO project of Prestatiecontract. Vanuit jouw expertise op het gebied van beheer en onderhoud stel je ontwerpeisen op en toets je ontwerpen van infra en infrastructurele installaties / constructies op de verwachte economische en technische levensduur conform de RAMS eisen (Reliability, Availability, Maintainability en Safety).
 • In deze fase is luisteren naar de klant cruciaal en moet jij het contract vertalen naar een onderhoudsstrategie. Je zet dus prestatie-eisen om naar onderhoudsconcepten en naar uitvoerbare plannen.

  Maintenance Engineering in een uitvoeringsfase :

 • In de onderhoudsfase kan je je rol op verschillende manieren invullen. Je blijft de infra en infrastructurele installaties / constructies monitoren om de opgestelde onderhoudsconcepten en methodieken te optimaliseren.
 • Je vertaalt bijvoorbeeld plannen vanuit een conceptfase naar de uitvoeringsfase of je maakt vanuit een inspectie een analyse van een bestaand areaal.

  Het maken van analyses vindt veelvuldig plaats. Hoe loopt het, waar zijn de mogelijkheden voor verbeteringen’ zijn de vragen die veel spelen.

  Andere voorbeelden zijn het inrichten van een Power BI dashboard of concepten invoeren in Maximo (onderhoudsprogramma).

  In beide fases verwachten wij van jou dat je actief een bijdrage levert aan standaardisatie, innovaties en verbeteringen op het gebied van onderhoud en monitoring.

  Betrokkenheid is een belangrijk kenmerk bij de projecten en binnen het team van maintenance engineering.

  Wie zoeken wij?

 • Je beschikt over een afgeronde HBO of WO opleiding, bij voorkeur in de richting Industriële automatisering, Installatietechniek, Electrotechniek of Lucht- en Ruimtevaart;
 • Bij voorkeur beschik je over minimaal 3 jaar relevante werkervaring op het gebied van Beheer & Onderhoud van infra gerelateerde installaties zoals verkeersregelinstallaties, besturingstechniek bij tunnels, (water)keringen, sluizen en (beweegbare)bruggen.
 • Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van asset management houd je nauwlettend in de gaten;
 • Vanuit jouw rol als maintenance engineer kun je goed samenwerken, en je ook zelfstandig functioneren, beschik je over overtuigingskracht en ben je analytisch ingesteld.
 • Wat bieden wij?

  Professionele en gemotiveerde medewerkers zijn de pijlers voor het realiseren van onze strategische doelstellingen. Om medewerkers te helpen zich in de juiste richting te ontwikkelen en te bekwamen is BAM Business School het centrum voor kennisoverdracht, kennisuitwisseling en kenniscreatie.

  BAM biedt haar medewerkers arbeidsvoorwaarden conform de Bouw cao.

  Over ons

  BAM Infra Nederland is een klantgerichte organisatie die met haar brede expertise en innovatieve werkwijze toegevoegde waarde biedt voor haar opdrachtgevers.

  Onze integrale en op samenwerking gerichte benadering van infra opgaven stelt ons in staat onze klanten altijd de beste oplossing te bieden.

  BAM staat bekend om de kwaliteit en de betrouwbaarheid van haar producten en diensten en tevens om de inzet, kennis en ervaring van haar medewerkers.

  BAM Infra Nederland kent een platte organisatiestructuur met vier business units. BAM Infra Multidisciplinaire Contracten is verantwoordelijk voor projecten boven de dertig miljoen euro.

  BAM Infra Regio’s is actief in de lokale markten. BAM Infra Connect met onder meer BAM Infra Telecom, BAM Infra Energie & Water en BAM Infra Rail - werkt vooral voor netbeheerders en voor providers en kabelbedrijven.

  BAM Infraconsult, een van de grootste ingenieursbureaus van Nederland, bundelt alle kennis en is tevens internationaal actief.

  Het hoofdkantoor is gevestigd in Gouda en de werkmaatschappij beschikt over een uitgebreid netwerk van vestigingen.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  voortzetten
  Aanvraagformulier