Maintenance Engineer
BAM FM
Bunnik, NLD
5 dagen geleden

Building the present, creating the future

Wil je ook graag aan de kop van de techniek’ staan en bijdragen aan grote projecten in de tender-, implementatie en contract / exploitatiefase?

En wil je zowel adviserend als uitvoerend aan de slag en ben jij diegene die dingen uitzoekt tot 5 cijfers achter de komma?

Lees dan verder om te kijken of de vacature van maintenance engineer bij jou past!

Jouw missie

Als Maintenance Engineer houd jij je bezig met de volgende werkzaamheden :

 • Onderhoud calculeren;
 • MJOP’s opstellen;
 • Conditiemetingen verrichten;
 • Storingsanalyses doen en hierin adviseren.
 • Je bent een specialist op het gebied van techniek en jouw klanten zijn de beheer- en onderhoudsteams binnen BAM FM. Deze lopen uiteen van een gemeente, penitiaire inrichting tot aan een ziekenhuis of Ministerie.

  Je bent in zowel de tender-, implementatie- en contract / exploitatiefase dé specialist op het gebied van beheer en onderhoud.

  Vanuit jouw expertise stel je onderhoudsconcepten op en toets je de ontwerpen op de verwachte levensduur. Je onderzoekt de balans tussen investering, levensduur, conditie-gestuurd onderhoud in relatie tot onderhoudskosten om tot een scherpe analyse plus het beste voorstel te komen.

  Je werkt veelal zelfstandig aan projecten, maar kunt altijd sparren met je collega’s binnen het expertisecentrum van BAM FM.

  Hierin zitten diverse specialisten, zoals QHSE adviseurs, implementatiemanagers en andere maintenance engineers die zich voortdurend bezig houden met innovatie (smart buildings, data driven maintenance en -dienstverlening) en het delen van kennis.

  Jeroen Romijn (Maintenance Engineer BAM FM)

  Voor mij was het een uitdaging om bij het tendertraject van een gemeente betrokken te zijn. Ik verzorgde de calculatie. De vraag van de klant was niet altijd realistisch, maar we hebben het project als team aangevlogen, met een positief resultaat als gevolg.

  Geert Theunissen (Maintenance Engineer BAM FM)

  Momenteel ondersteun ik het contract PoortCentraal. Je komt hier van alles tegen; lopende processen en problemen van bouw tot aan beheer.

  Als maintenance engineer mag ik dit contract helpen optimaliseren.

  Wat breng je mee?

  BAM FM zoekt een ervaren maintenance engineer met een technische achtergrond en affiniteit met bouwkundige zaken. Verder vragen wij het volgende :

 • Hbo werk- en denkniveau;
 • Een afgeronde relevante technische opleiding;
 • Kennis en ervaring m.b.t. NEN 2767 (certificaat is een pré);
 • Kennis van wet- en regelgeving aangaande gebouwen en gebouwinstallaties;
 • Ervaring met meerjarenonderhoudsplanningen (MJOP’s) en onderhoudsmethodieken;
 • Ervaring met de FMECA methodiek.
 • Daarnaast herken je jezelf in het volgende :

 • Je vindt het leuk om op verschillende niveaus te communiceren, acteren en adviseren, zowel intern als extern;
 • Je bent daadkrachtig en je bezit een goede dosis overtuigingskracht om dingen voor elkaar te krijgen;
 • Je bent analytisch sterk en in staat de grote lijnen te overzien. Je bewaart het overzicht en kunt problemen analyseren en formuleren.
 • Wat kun je van ons verwachten?

  Wij bieden een functie binnen het expertisecentrum van BAM FM. Je wordt onderdeel van een team van specialisten, zowel technisch als ook bouwkundig.

  Van je directe collega's kun je veel kennis en ervaring opdoen. Daarnaast krijg je als maintenance engineer veel vrijheid om jouw rol op jouw eigen manier vorm te geven.

  De standplaats is Bunnik, maar je werkt regelmatig op locaties van onze klanten. Onze klanten bevinden zich door het hele land.

  Binnen BAM FM en Koninklijke BAM Groep krijg je volop de kans om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Kennisuitwisseling en creatie staan hoog in het vaandel.

  Met BAM Learning hebben we ons eigen opleidingscentrum in huis.

  Verder biedt BAM FM een marktconform salaris, een leaseauto en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

  Geert Theunissen (Maintenance Engineer BAM FM)

  Wat het voor mij interessant maakt om bij BAM FM werkzaam te zijn als maintenance engineer? Dat zijn echt de verschillende projecten, in verschillende stadia en met collega’s in diverse disciplines. Dat verveelt nooit!

  Wie zijn wij?

  Al sinds 2007 speelt BAM FM een rol in de volledige levenscyclus van gebouwen. Van advies over ontwerp en bouw tot de volledige exploitatie en het onderhoud.

  Uiteindelijk gaat het erom dat panden en installaties goed functioneren. Zodat medewerkers optimaal presteren en gasten zich welkom voelen.

  Daarom telt voor ons maar één ding : gebruikers eerst. Binnen elke opdracht doen we er alles aan om die belofte waar te maken.

  Of we nu een klimaatsysteem onderhouden, de receptie bemensen of schoonmaken. Want alles wat we doen moet onze klanten verder helpen.

  BAM FM maakt onderdeel uit van BAM Bouw en Vastgoed. Zij is onderdeel van BAM Groep, die behoort tot de grootste bouwondernemingen van Europa en gespecialiseerde bouw- en infrawerken uitvoert in ruim dertig landen.

  BAM neemt in de thuismarkten Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Duitsland leidende posities in. Kenmerkend voor BAM is het wijdvertakte regionale netwerk van vestigingen, waardoor de onderneming altijd dicht bij de opdrachtgever staat.

  In de thuismarkten biedt BAM opdrachtgevers een omvangrijk producten- en dienstenpakket.

  Het recruitment proces

  Meer weten over deze rol? Neem contact op met onze recruiter Marjolein Evers of solliciteer via de sollicitatiebutton.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier