Enterprise Architect Portal & API
bol.com
Utrecht, Netherlands
6 dagen geleden
source : Experteer

Vacature - Enterprise Architect Portal & API - Werken bij bol.com Werken bij Expertises Vacatures Stages Verhalen Contact Zoeken Zoeken Menu Inloggen English?

Vacatures Vacature open Enterprise Architect Portal & API Coauteur, realisator en ambassadeur van een partner-first architectuurvisie Delen Solliciteren Deel via Facebook Deel via Twitter Deel via LinkedIn Deel via WhatsApp Deel via e-mail Michael Joosse Recruiter Utrecht Bachelor / Master Direct naar : Klanten blij?

Wat je doet (n)iets voor jou? Hier kom je terecht Wat je krijgt Klanten blij? Wat je doet (n)iets voor jou? Hier kom je terecht Wat je krijgt Hoe maak jij onze klanten blij?

Bol.com verandert retail om het dagelijks leven makkelijker te maken. Dat doen we op co-creatie basis met 30.000 partners die op ons platform ondernemen.

Samen voeren we de klantwaarde van het retail tech platform steeds verder op. Aan jou om de robuuste architectuur te ontwerpen waarmee we onze platformambities realiseren.

Daarmee maak je direct impact voor onze partners, want jij borgt dat ze makkelijk kunnen ondernemen. En dat levert indirect heel veel klantvoordeel op Wat je doet als Enterprise Architect Portal & API Je formuleert en realiseert een ambitieuze architectuurvisie op de toekomst van onze partnerkanalen, samen met en als onderdeel van het product leiderschapsteam Je deelt je expertise en visie t.

a.v. externe API’s en portalen breed in de organisatie, zodat alle API’s die we ontwerpen meteen klaar zijn voor extern gebruik Je evangeliseert de API first innoveren’ filosofie voor alle teams die interacties hebben met externe API’s en portalen, zodat autonomie en innovatiesnelheid worden gestimuleerd Je wint het vertrouwen van beslissers en adviseert over initiatieven die op lange termijn impact hebben op onze partner kanalen In deze rol zoom je in op de digitale kanalen waarmee we zakelijke diensten aan onze platform partners aanbieden, zoals de portal omgeving en onze externe API.

Je wordt onderdeel van een fors, zelfsturend productteam waarbinnen IT en business professionals nauw samenwerken. Jij bent de architectuurexpert die op strategisch niveau adviseert en zo een meetbare bijdrage levert aan de productdoelstellingen en de innovatie snelheid.

Een uitdagende rol, want het hele bol.com landschap komt samen in jouw’ kanalen. We willen het leven van partners makkelijker maken, maar zijn daarbij uiteraard afhankelijk van wat andere organisatieonderdelen kunnen bijdragen.

Aan jou om je visie, organisatiesensitiviteit en overtuigingskracht in te zetten om die stakeholders mee te nemen op weg naar partnerexcellentie.

Daarbij geldt dat de schaal immens is. Elke dag dienen miljoenen updates via de kanalen te worden verwerkt. Het is dus essentieel dat de architectuur de kanalen (plus alle onderliggende systemen) robuust, snel, betrouwbaar, veilig en 24 / 7 beschikbaar is.

Nog niet complex genoeg? De gebruikers zijn ontzettend divers, want partners variëren van grote retail ketens tot zolderkamer startups.

En architecturale oplossingen dienen te voorzien in de behoeften van al die gebruikers, waarbij consistentie en hergebruik over alle kanalen heen een randvoorwaarde is.

Bovendien werken we met zes afdelingen parallel aan het verbeteren van de kanalen. Dat vereist dus een stevige, breed gedragen architectuurvisie, zodat teams naar dezelfde doelen toewerken en systemen naadloos op elkaar aansluiten.

Wat de rol extra interessant maakt, is dat we weliswaar al een succesvol platform zijn, maar dat het landschap nog volop in transitie is.

Niet alle systemen zijn klaar’ voor de platformrealiteit. Bepaal en promoot jij de ideale route daarnaartoe? Waarom jij het verschil kunt maken Omdat je een ervaren architect bent die de taal van software engineers spreekt en hen graag bij je plannen betrekt.

Net als alle andere stakeholders die op je pad komen. Je combineert visionaire kwaliteiten met communicatiekracht of je nu met de directie zoomt of tegenover techies zit, je boodschap overtuigt.

Ervaring met verandermanagement is welkom, want je dient veel mensen in beweging te krijgen en te houden. Op technisch vlak, is een sterke visie op API’s en API first innoveren vereist.

Net als affiniteit met UX en web technologie. Hoewel je geen code klopt, is het belangrijk dat je inhoudelijk mee komt op thema’s als API ontwerp en de architectuur van web applicaties.

3 redenen waarom dit (n)iets voor jou is Wel, als je een WO achtergrond en ervaring met het modelleren en optimaliseren van applicatielandschappen inbrengt Wel, als je oprechte passie hebt voor API first’ innoveren Wel, als je energie krijgt van het enthousiasmeren en overtuigen van collega’s Niet, als je jouw visie graag solo ontwikkelt en input van anderen als ruis beschouwt Niet, als je geen dag zonder traditionele architectuur frameworks en tools (zoals TOGAF en Archimate) kunt overleven Niet, als je vindt dat architecten vanuit autoriteit richting moeten uitzetten voor anderen Hier kom je terecht Bij hét online retail tech platform van Nederland en België.

Een platform waar 11 miljoen Nederlandse en Belgische klanten kiezen uit meer dan 20 miljoen artikelen. En een platform dat zo’n 30.

000 zakelijke partners helpt succesvol te ondernemen. Maar vooral een platform dat nooit af’ is, want bol.com verandert retail al sinds 1999.

En dat blijven we doen. Samen met onze klanten, partners en ruim 2.000 collega’s. En hopelijk samen met jou. Want samen veranderen we retail om het dagelijks leven makkelijker te maken.

Je werkt binnen Partner Portal & API samen met het leiderschapsteam van product- en engineering managers. Er werken ongeveer 50 business- en IT collega’s aan dit onderwerp, verdeeld over acht innovatieteams die autonoom software ontwikkelen en beheren volgens de DevOps gedachte.

Je rapporteert aan de Lead Architect van het Assortment & Selling domein en bent onderdeel van het centrale architectuur team van bol.

com. Daar kun je jouw inzichten spiegelen aan de mening van een grote groep collega architecten. Wat je krijgt Wat je krijgt Wat je nog meer krijgt Aandacht voor jou We vinden het belangrijk dat jij het beste uit jezelf kan halen maar dat we ook het beste uit elkaar halen.

Jouw ontwikkeling heb je bij bol.com in eigen handen. Dagelijkse traktaties Met lekker eten krijg je blije bol.com'ers. Daarom kan je voor de lunch elke dag terecht in ons eigen restaurant.

Of je nu behoefte hebt aan een snelle bite, vette hap of gezonde salade. De bol.com campus is een lichte en creatieve omgeving, met inspirerende werkplekken, zitjes om te overleggen, en stilteplekken, zoals onze bibliotheek.

Maar ook sportmogelijkheden in onze gym, tafeltennis of ons eigen voetbalveld en game room. Meer rust kun je vinden in de massagestoelen.

Een blauwe landing Nieuwe collega's krijgen bij bol.com een warm welkom, zodat jij je zo goed en snel mogelijk thuis voelt bij ons.

Tijdens jouw introductieprogramma bol.com & ik, nemen we je helemaal mee in de bol.com wereld! Jouw sollicitatieprocedure Je solliciteert We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en binnen 2 weken weet je of we je uitnodigen voor een gesprek.

Eerste contact We bellen om het eerste gesprek in te plannen. Prangende vragen kun je dan al meteen stellen. In het echt’ ontmoeten Dit eerste gesprek zien we als een kennismaking.

We leren elkaar beter kennen en ontdekken of we goed bij elkaar passen. Het vervolggesprek Smaakt het naar meer? Dan gaan we in het tweede gesprek de inhoud in.

Hiervoor vul je eerst een online assessment in met persoonlijkheidsvragenlijst, capaciteitentest en een case. Wij lichten de functie en het team toe.

Wederzijdse liefde Twee gesprekken zijn vaak genoeg om een goed beeld te krijgen. En als onze liefde wederzijds is, dan begint jouw carrière bij bol.

com. : ) Nog vragen? Neem dan contact op met Michael Joosse Recruiter mjoosse bol.com linkedin.com / in / michaeljoosse Bij twijfel.

 • Doe de "Ben jij bol.com test"! Doe de test Solliciteer direct Ben jij onze nieuwe coauteur, realisator en ambassadeur?
 • Wij wijzen je graag op het volgende : Voornaam Achternaam E-mail Telefoonnummer LinkedIn Wat je met ons wilt delen Verwijder Cv (Word of pdf, max.

  10 MB) Upload Upload nog een document + Verwijder Motivatie, etc. (Word of pdf, max. 10 MB) Upload Verstuur sollicitatie Top! We hebben je sollicitatie ontvangen Hou je mailbox in de gaten.

  Klik voor confetti Wie is bol.com Lees meer over bol.com De toekomst van retail bij bol.com Ontdek meer 4 min. Tech Vrouwelijkheid in leiderschap 3 min.

  Business Starten bij bol.com tijdens de coronacrisis Nu geen baan voor jou? Meld je dan aan voor onze jobalert Meld je aan Volg ons op LinkedIn Volg ons op Facebook Volg ons op Glassdoor Volg ons op Magnet.

  me Contact Privacy Cookies Veelgestelde vragen 1999-2020 bol.com b.v Login als bol.com'er en ontdek : Bol.com vacatures met echt relevante informatie Informatie over training en ontwikkeling Een kopje koffie-button om direct met een manager in te plannen Login met mijn bol.

  com account Naar publieke site English? Zoeken Inloggen Werken bij Expertises Vacatures Stages Verhalen Contact Sluiten

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier