Universitair docent Bestuurs- en Organisatiewetenschap, in het bijzonder Public Governance (0,8 - 1,0 fte)
Universiteit Utrecht
Utrecht, NL
3 dagen geleden

Functie

Het departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO) van de Universiteit Utrecht (UU) zoekt een universitair docent (UD) Bestuurs- en Organisatiewetenschap, i.

h.b. voor Public Governance. We hebben ruimte voor een gepromoveerde UD die onderwijs en onderzoek combineert. Naast een brede domeinkennis ligt de thematische nadruk van deze positie op public governance.

Meer specifiek zoeken we ter versteviging en uitbreiding van onze inhoudelijke expertise en behoeften in het onderwijs bij voorkeur een UD met een profiel op het terrein van governance of sustainability en / of de (lokale) verzorgingsstaat.

De nieuwe UD is breed inzetbaar in het kwalitatief hoogstaand, kleinschalig en intensief onderwijs dat het departement verzorgt, in zowel de verschillende bachelor- als de masteropleidingen (en eventueel ook in het executive onderwijs).

In het onderzoek levert de UD een bijdrage aan de onderzoekslijn en in het bijzonder aan en de strategische onderzoeksthema’s en / of .

Profiel

Wij zijn op zoek naar een UD die vanaf eind april 2021 onderwijs verzorgt in de bachelor (Bestuurs- en Organisatiewetenschap en eventueel Philosophy, Politics & Economics ), master (en executive master) en die samenwerkt in onderzoeksprojecten.

Meer specifiek zijn we op zoek naar een collega met :

 • een promotie op een maatschappelijk relevante thematiek, in relatie tot Public Governance;
 • aantoonbare en brede onderwijservaring in zowel bachelor- als masteronderwijs;
 • een basiskwalificatie onderwijs (BKO) of de bereidheid deze op korte termijn te behalen;
 • aantoonbare ervaring en affiniteit met kleinschalige, activerende en intensieve onderwijswerkvormen en met persoonlijke studentbegeleiding waarbinnen maatwerk wordt geleverd en die aansluiten bij de ontwikkelingsfase en leerbehoeften van de student;
 • bij voorkeur ervaring met onderwijscoördinatie;
 • een dusdanige beheersing van het Nederlands dat bij de start van de aanstelling complexe thema’s in het onderwijs in die taal kunnen worden behandeld;
 • gepubliceerde artikelen in relevante (inter)nationale tijdschriften, al dan niet in combinatie met zijn / haar proefschrift;
 • een maatschappelijke gerichtheid en de wens om via onderzoek impact’ te willen creëren;
 • inzet om als teamplayer een bijdrage te leveren aan de ontmoeting binnen de academische community van studenten, docenten, onderzoekers, ondersteuning en adviseurs, aan het gezamenlijk geven van onderwijs en ook aan team-science.
 • Aanbod

  Het betreft een tijdelijk dienstverband (0,8 - 1,0 fte) voor de duur van vier jaar met een evaluatiemoment na één jaar. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 3.

  746,- en maximaal € 5.127,- (schaal 11 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband.

  Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket , waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling.

  Kijk hier voor meer informatie over

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier