Meewerk- of Afstudeerstage: Dataviz, digital storytelling
Lely
Maassluis
6 dagen geleden

Wat ga je doen?

Product development maakt deel uit van de Lely Groep, een wereldwijd opererende groep van ondernemingen, actief in de agrotechniek.

Ontwikkeling, productie en verkoop van geavanceerde landbouwmachines en melkrobotsystemen vormen onze kernactiviteiten. Door constante innovatie te koppelen aan een hoge mate van klantgerichtheid heeft Lely een vooraanstaande positie verworven in Europa, Noord Amerika en Asiapacific.

Binnen onze dynamische en informele bedrijfscultuur mogen gedreven en creatieve mensen rekenen op meer dan gemiddelde ontwikkelingsmogelijkheden.

Bij Lely werken wereldwijd ca. 2.000 medewerkers, waarvan ca. 1000 in Nederland.

Bij de afdeling product development maken we producten voor de melkveesector. We bouwen robots en services voor boeren en koeien met als doel om het leven van de boer en koe te veraangenamen en de melkvee sector te ontwikkelen op een duurzame wijze.

We hebben databases gevuld met de dagelijkse activiteiten van koeien, de bedoeling is dat jij vanuit de data van 1 koe een verhaal kan genereren over die koe.

Of het nou Aukje is Dora 3 of Bertha. Een generatief verhaal over geboorte, dagbesteding, melk etc. Een digitaal verhaal waarin een boer kan zien wat Aukje bezighoudt en hoe haar levensloop is geweest.

Bonus punten voor een verhalen bundel van de kudde. Je krijgt data van 10 testboeren tot je beschikking die kuddes hebben van 120 tot 400 melkkoeien en hebt vrijheid om het juiste narratief te vinden.

Praktische informatie :

 • Meeloop / afstudeerstage
 • 11 tot 20 weken beschikbaar
 • Start op 1 september
 • Een werkweek van 40 uur
 • Wat breng je mee?

 • CMD kunstacademie of grafisch ontwerp
 • Je bent bekend met javascript (D3) of andere wijze van interactieve web development. Je kan werken met grote datasets.
 • Enige ervaring met python, java of R is aan te raden.
 • Wat bieden we jou?

  Een leerzame en waanzinnige ervaring bij een internationaal bedrijf dat wordt gedreven door innovatie. Heb je vragen, dan kun je altijd terecht bij een van jouw collega’s die net zo gedreven zijn in zijn / haar vakgebied.

  Verder bieden we je :

 • €400,- stagevergoeding per maand
 • Eigen barista, die de lekkerste cappuccino’s maakt
 • Eventueel een appartement indien de reistijd te lang is
 • Na afloop van jouw stage en studie zijn er wellicht nog veel meer mogelijkheden binnen Lely.

  Zie jij jezelf terug in de bovenstaande punten? Solliciteer dan direct op onze vacature op de website.

  Wil je meer informatie over deze vacature? Internship coordinator

  Over Lely

  Wij bij Lely maken robots voor de melkvee industrie met als doel een beter leven voor de koe en de boer. De robots verzamelen 24-7 data over koeien en dat is veel data.

  De stage is een onderzoek in digital storytelling, vertel vanuit de data het verhaal van de koe. Wat heeft de koe gedaan?

  Hoe spendeert ze haar dag, week, maand, jaar. Een exposé van een koeienleven. Het product is een webbased verhaal van de koe, dat op een (inter)actieve / scrollytelling / generatieve infographics of andere technische wijze wordt verteld.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier