Bedrijfsmaatschappelijk werker regio Rotterdam Dordrecht Bredapijl
Arbo Unie
Dordrecht,NL
3 dagen geleden

Serieuze impact maken met jouw bijdrage aan de preventie van (beroeps)uitval. Het kan in jouw rol als resultaatgericht Bedrijfsmaatschappelijk werker bij Arbo Unie, waarbij je werkzaam bent in de bedrijfsgezondheidszorg.

Je snapt dat vitaliteit een van de belangrijkste factoren is waardoor mensen lekker in hun vel zitten en dat daarmee uitval wordt voorkomen.

De vrijheid om jouw werk zelf (deels) in te delen is daarvan het beste voorbeeld.

Dit ga je doen

Als Bedrijfsmaatschappelijk werker is het jouw missie om medewerkers een leven lang optimaal en met plezier te laten werken.

Daar werk je aan mee vanuit jouw persoonlijke drive en nieuwsgierigheid voor werkende mensen en hun welbevinden in hun werkomgeving.

Je adviseert en ondersteunt onze klanten en hun medewerkers bij psychosociale stress voor zover deze verband houden met en / of van invloed zijn op de werksituatie.

Jouw werkzaamheden bestaan o.a. uit :

 • Het voeren van preventieve en curatieve gesprekken bij (dreigende) uitval door psychosociale stress, door o.a. verlies van regie en motivatie, door overbelasting, onveiligheid, conflict, rouw en / of andere privé gerelateerde stress situaties
 • Het adviseren en consulteren van HR en leidinggevenden om verminderd presteren en / of uitval van medewerkers te voorkomen, dan wel bij uitval een adequaat re-integratieproces van de medewerker te bevorderen
 • In voorkomende gevallen het adviseren van leidinggevenden en de eerste opvang van medewerkers bij traumatische ervaringen
 • Het geven van voorlichting en / of training op thema’s binnen de psychosociale arbeidsbelasting
 • Het proactief signaleren en adviseren van het (klant)management ten aanzien van het welbevinden van medewerkers en dit bespreekbaar maken binnen de klantorganisatie
 • Dat doe je samen met een multidisciplinair team, dat onder andere bestaat uit een bedrijfsarts, psycholoog, arbeidsdeskundigen, veiligheidskundige en teamleider.

  Door deze betrokkenheid van en samenwerking met collega’s van andere disciplines kan je sneller schakelen in het herstelproces en ondersteun je organisaties (onze klanten) bij een juist verzuim- en preventiebeleid.

  Arbo Unie. Lekker in je vel.

  We bevorderen de vitaliteit en gezondheid van werkende mensen en maken organisaties daarmee succesvoller. Door het verbeteren van veiligheid en omstandigheden waarin en waaronder mensen werken willen we bereiken dat ze lekker in hun vel zitten.

  Dit zorgt voor betrokken en gemotiveerde mensen, die in hun kracht staan en plezier hebben in het werk en in hun leven. En wat we voor andere organisaties willen bereiken vinden we uiteraard net zo belangrijk voor onze eigen collega’s.

  Dit betekent dat jij bij ons werk kan doen dat bij je past en waarbij je zoveel mogelijk zelf bepaalt hoe je resultaten bereikt.

  En vooral dat je in verbinding staat met fijne collega’s en een moderne organisatie, waarvoor je elke dag wilt gáán.

  Dit is hoe je toekomstige collega Jennine Veltkamp, bedrijfsmaatschappelijk werker en vakgroep coördinator (in dienst sinds 1999), haar baan ervaart :

  Als BMW’er bij Arbo Unie heb ik een veelzijdige en verrassende baan; op een cruciaal moment ben ik van wezenlijk belang (ben ik) in het leven van cliënten.

  Het werk vraagt veel eigen regie, zelfstandigheid en verantwoordelijkheidsgevoel (vaak waar we cliënten in willen coachen), en geeft veel voldoening, plezier en ook regelruimte.

  Het samenwerken met de klanten (extern) en de collega’s (intern) is altijd afwisselend, positief en verrassend, óók na 20 jaar! Het is mooi om daarin te bouwen met elkaar.

  Dit breng je mee

  Wat jou kenmerkt is een resultaatgerichte instelling en toegankelijke persoonlijkheid. Met jouw communicatie stijl en persoonlijkheid weet jij het onderscheidt te maken naar klanten.

  Je bent empathisch, betrokken en weet de verantwoordelijkheid daar te leggen en houden waar het hoort. Daarnaast ben je integer en kan je zowel goed zelfstandig werken als een samenwerkende rol in een team vervullen.

  Deze talenten vul je aan met een dosis nieuwsgierigheid, nodig om samen met andere disciplines te werken aan specifieke klantvragen.

  Uiteraard beschik je ook over :

 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding tot maatschappelijk werker en bent geregistreerd bij BPSW (beroepsvereniging voor professionals in sociaal werk)
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring opgedaan in de functie van maatschappelijk werker en je bent in het bezit van de Post HBO opleiding bedrijfsmaatschappelijk.
 • Je bent bereid je regelmatig bij te scholen.
 • Werkzaam in de regio Rotterdam-Breda-Dordrecht
 • Dit krijg je ervoor terug

  Een fulltime werkweek is bij ons 36 uur. Op basis van 36 uur per week ontvang je :

 • een bruto maandsalaris van maximaal € 4100, . Inschaling is op basis van jouw werkervaring.
 • een eindejaarsuitkering van 3 %.
 • vakantietoeslag van 8%.
 • 196 vakantie-uren.
 • 20 extra bijzondere verlofuren, in te zetten voor het Optimaal Werken Programma .
 • een goede mobiliteitsvergoeding
 • flexibele werktijden.
 • de mogelijkheid tot scholing, zowel in- als extern
 • een vergoeding voor een ergonomische werkplek om thuis ook lekker te kunnen werken.
 • Maak het verschil

  Wil jij serieuze impact maken met je bijdrage aan de vitaliteit van werkend Nederland? Terwijl je op jouw manier bijdraagt aan het resultaat van de organisatie?

  Dan gaan we graag met je in gesprek. Stuur je cv en motivatie via onderstaande button.

  Deel deze pagina

  ReactQueue.push('react K1nigRTz0Um4W47FH1cLxQ', function () ReactDOM.render(React.createElement(AddThisSection, "data" : "title" : "Deel deze pagina","pageUrl" : "https : / / www.

  arbounie.nl / werken-bij / vacatures / bedrijfsmaatschappelijk-werker regio rotterdam-dordrecht-breda-928552","pageTitle" : "Bedrijfsmaatschappelijk werker regio Rotterdam Dordrecht Breda","addThisCode" : "ra-58eb78155692c997" ,"isEditMode" : false,"isMainPlaceholder" : false,"placeholders" : ), document.

  getElementById("react K1nigRTz0Um4W47FH1cLxQ")) );Terug naar overzicht

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier