Business Consultant Risk
ABN AMRO
Amsterdam, Noord-Holland, NL
5 dagen geleden

In het kort

 • Met jouw consultancy vaardigheden zorg je voor een voorspelbare en betrouwbare dienstverlening van Retail Personal Banking;
 • ons kantorennet en het contact center en de daarbij horende producten en serviceverlening. Het risk framework is de basis van jouw werk.

  Vanuit jouw projectrol signaleer je risico's en mitigeer danwel adviseer jij het management om bepaalde acties te ondernemen.

  Vervolgens zorg jij zelf, in samenwerking met collega's, voor het implementeren van deze wijzingen. Daarnaast ben je sparringpartner van de directeur Risk en coach je collega's.

  Zowel inhoudelijk als persoonlijke ontwikkeling.

  Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

  Je werk

  Je werkt aan diverse risicovraagstukken. Je vervult op risk gebied een sleutelrol binnen Personal Banking (PeBa), waarbij je werkt voor de kantorenorganisatie en ons contact center (CC).

  Je zorgt er samen met je stakeholders voor dat PeBa in control is van haar belangrijkste risico’s. Goede samenwerking is hiervoor essentieel.

  Samen zorgen je ervoor dat wij geen onacceptabele risico’s lopen en concrete meerwaarde voor de klant en de organisatie realiseren.

  Je adviseert op het gebied van risicobewustzijn en het mitigeren van risico’s. Je werk bestaat uit de volgende deelgebieden :

 • Risk Framework : Je vertegenwoordigt de business bij het vaststellen en wegen van key-risico’s bij Risk Self Assessments (RSA).
 • Binnen Monitoring Controls & Testing (MC&T) ben jij er verantwoordelijk voor dat er concrete oplossingsrichtingen, actie- en verbeterplannen geïnitieerd worden voor geconstateerde risico’s.

  Je monitort voortgang en challenged waar nodig. Bij beleids- en procesveranderingen heb je een adviserende rol bij Change Risk Assessments.

 • Projecten : Je neemt als Risk Consultant deel aan projecten, waarbij je soms ook projectleider bent.
 • Risicobewustzijn : Je geeft proactief advies over het gebruik van risico instrumenten en het vergroten van risk awareness.
 • Dit doe je door bij te dragen aan de ontwikkeling van kennis, gedrag envaardigheden van medewerkers binnen Personal Banking op het gebied van risicobeheersing.

 • Risk Management informatie en analyses : Je hebt een rol in het beschikbaar stellen van Risk Management informatie naar stakeholders en het monitoren ervan.
 • Je signaleert ontwikkelingen en onderneemt acties. Je houdt rekening met klant-belang, externe regelgeving verplichtingen naar bijvoorbeeld onze toezichthouders.

 • Audit : Je hebt een adviserende, coördinerende en monitorende rol bij audits.
 • Werkomgeving

  Binnen Personal Banking werken circa 45 risk collega's, verdeeld over drie teams, namelijk (1) Centre of Expertise Risk & Compliance Officers, (2) Customer Risk Expertise en (3) Centre of Expertise Risk Business Consulting.

  Deze vacature heeft betrekking op de afdeling Business Consulting. Deze afdeling heeft als primaire purpose het challengen en supporten van de medewerkers binnen Personal Banking’ om hen in staat te stellen de klanten van Personal Banking zo goed, efficiënt en duurzaam mogelijk te bedienen.

  Business Consulting draagt met kennis en expertise bij aan praktische ondersteuning en strategische / tactische projecten met als doel het realiseren van de doelstellingen van Personal Banking & CC.

  In samenspraak met de business wordt de strategie vertaald naar concreet uitvoerbare plannen met als doel de organisatie optimaal te ondersteunen en continue verder te verbeteren.

  Er wordt gewerkt in zelforganiserende, multidisciplinaire teams met veel ruimte voor eigen ideeën en verantwoordelijkheden.

  De sfeer is open, gezellig en divers. Business Consulting PeBa werkt zelf organiserend in een Agile omgeving. Je standplaats is de Foppingadreef 22 in Amsterdam.

  Je profiel

  Van nature herken je risico’s. Kan je deze goed kan beoordelen en oplossen. Hiervoor is het van belang dat je stakeholders actief opzoekt en een stevige gesprekspartner bent die in staat is ze mee te nemen, te challengen en te enthousiasmeren.

  Je blinkt uit in analytisch vermogen, kan goed organiseren en beschikt over een goede dosis organisatiesensitiviteit. Tegelijk ben je een teamspeler die continu wil verbeteren en samen resultaten wilt behalen.

  Denk je dat je bij ons past? Check je profiel :

 • Minimaal hbo opleidingsniveau.
 • Minimaal 5-8 jaar relevante werkervaring in (operationeel) risico management binnen een complexe organisatie. Bij voorkeur binnen de financiele sector.
 • Kennis van wet- en regelgeving, in staat om ontwikkelingen bij te houden deze te vertalen naar de dagelijkse praktijk.
 • Kennis van en affiniteit met procesanalyse en -beschrijvingen.
 • Goede sociale, mondelinge- en schriftelijke vaardigheden (Nederlandse en Engelse taalvaardigheid is een vereiste).
 • Wij bieden

  Werken in een zelforganiserend team in een dynamische omgeving. De kans om jezelf te ontwikkelen door opleiding, training en coaching.

  Veel eigen verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen ideeën. Veel afwisseling doordat je werkt aan verschillende onderwerpen voor diverse opdrachtgevers.

  Bij ABN AMRO zetten we onze kennis, kunde en ons netwerk in voor klanten. Zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken.

  In Nederland en daarbuiten. Hierbij staat klantbelang altijd voorop. We willen dat klanten onze producten begrijpen en verkopen soms 'nee' als het risico van een product voor een klant te groot is.

  Klantbelang is ook : helder communiceren en slimme oplossingen bedenken die echt het verschil maken. Dat is ons doel.

  Afhankelijk van jouw kennis en ervaring, is het bruto jaarsalaris (all in) op basis van 40 uur ingeschaald tussen EUR 67.000 en EUR 88.000

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier