Begeleider Nieuwenoordlaan 1-3
Amerpoort
Baarn, Netherlands
12 dagen geleden

Wat ga jij doen

Je biedt als Begeleider waar nodig goede zorg en ondersteuning aan 11 cliënten met een verstandelijke beperking.

 • Je houdt in de gaten of de cliënt zich op die manier ontwikkelt, zoals in het persoonlijk plan staat. Daarbij signaleer en observeer je en bespreek je bijzondere situaties met de Coördinerend Begeleider.
 • Je ondersteunt de cliënten, zodat zij mee kunnen doen aan het dagelijks leven en een bijdrage kunnen leveren aan de samenleving.
 • Je levert input voor deze persoonlijke plannen, zowel schriftelijk als mondeling.
 • Je zorgt, samen met de cliënt, voor een opgeruimde en schone omgeving.
 • Voor organisatorische taken draai jij je hand niet om. Binnen het team heb jij een aantal aandachtsgebieden (denk aan veiligheid, roosteren of financiën).
 • Je neemt deel aan multidisciplinaire cliëntbesprekingen en werkbesprekingen.
 • Je staat proactief in je werk.
 • De cliënten dagen mij elke dag weer uit. Om oplettend te zijn, out-of-the-box te denken, samen te werken, grenzen te verleggen, grenzen te stellen, alle cliches bij elkaar.

  Hoe lang ik hier nu ook werk, zij weten het soms toch weer voor elkaar te krijgen dat ik met mijn handen in het haar sta.

  En dat is oke, dat mag.’ Ilona Oskam Werkt bij Amerpoort als Begeleider

  Waar kom je te werken

  Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking.

  Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

  Het samenwerken met collega's gebeurt in taakvolwassen teams (vergelijkbaar met zelfsturende teams, maar dan net een beetje anders).

  Alles draait hierbij om samenwerken. Als lid van het team heb jij een grote verantwoordelijkheid, maar ook ruimte voor creativiteit, om jullie taken samen in te vullen.

  Je komt te werken op locatie Nieuwenoordlaan 1-3, dit is een geschakelde, gelijkvloerse woning voor cliënten met een matig tot ernstige verstandelijke beperking, veelal met een stoornis binnen het autisme spectrum.

  Een aantal bewoners kunnen moeilijk verstaanbaar gedrag laten zien.

  Nieuwenoordlaan 1 heeft 6 bewoners tussen de 31 en 63 jaar; 1 vrouw en 5 mannen. Op Nieuwenoordlaan 1 is de begeleiding gericht op het ondersteunen van de zelfredzaamheid, eigenheid en eigen keuze.

  De bewoners zijn gebaat bij een eenduidige en duidelijke begeleidingsstijl die door alle teamleden wordt gehanteerd.

  Nieuwenoordlaan 3 heeft 5 bewoners tussen de 40 en 69 jaar; 4 vrouwen en 1 man. Eén van de bewoners zit in een rolstoel en heeft een visuele beperking.

  Op Nieuwenoordlaan 3 is de begeleiding gericht op het bieden van veiligheid, structuur, voorspelbaarheid en eenduidigheid.

  Ook voor hen is het belangrijk dat alle teamleden dezelfde begeleidingsstijl hanteren. Op beide woningen wordt er gewerkt met visuele verwijzers (picto's) en dagprogramma's geschreven aan de hand van de curve.

  Voor een aantal bewoners is er een signaleringsplan aanwezig.

  Het team is jong (in leeftijd), creatief, bevlogen en dol op nieuwe ideeën. Er is binnen het team veel ervaring in het werken met mensen met een verstandelijke beperking en een autisme spectrum stoornis.

  Er is een duidelijke structuur in de verdeling van taken en verantwoordelijkheden. Binnen de samenwerking is veel te bespreken en lastige begeleidingsvraagstukken gaan de teamleden niet uit de weg.

  Solliciteren
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier