Promovendus 'Alternatieve geschilbeslechting bij insolventie' 1,0 fte
Radboud Universiteit
Nijmegen, Netherlands
34 dagen geleden

Werkzaamheden

Als promovendus verricht u (internationaal georiënteerd) promotieonderzoek naar vormen van alternatieve geschilbeslechting, zoals mediation, in het verband van insolventieprocedures.

Het onderzoek maakt onderdeel uit van een onderzoeksproject met in totaal vier promovendi.

De werkzaamheden bestaan volledig uit het verrichten van onderzoek (100%). Een beperkte onderwijstaak op het onderzoeksterrein kan onderdeel uitmaken van de werkzaamheden.

Een grotere onderwijstaak is bespreekbaar. Verder behoort een onderzoeksverblijf in het buitenland tot de mogelijkheden.

Werkomgeving

De vaksectie Burgerlijk recht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid maakt deel uit van de Radboud Universiteit. Kerntaken van de faculteit zijn onderwijs en onderzoek.

Het wetenschappelijk onderwijs van de rechtenfaculteit is gericht op het opleiden van allround juristen en op de postacademische scholing van juristen.

De vaksectie Burgerlijk recht verzorgt onderwijs in het Burgerlijk recht in alle fasen van de rechtenstudie. De vaksectie bestaat uit 58 medewerkers.

Het door de medewerkers verrichte onderzoek valt onder het Onderzoekcentrum voor Onderneming & Recht (OO&R). Het OO&R is een samenwerkingsverband tussen de faculteit en een aantal toonaangevende advocatenkantoren en multinationale ondernemingen, dat onderzoek doet op het terrein van het recht dat van belang is voor ondernemingen.

Door de structurele kruisbestuiving tussen wetenschap en praktijk worden onderzoeksresultaten behaald, die niet slechts voor de rechtswetenschap maar ook voor de rechtspraktijk van belang zijn.

Wij verwachten

 • een (bijna) afgeronde juridische master met goede resultaten;
 • aantoonbare affiniteit met of belangstelling voor het promotieonderwerp;
 • aantoonbare affiniteit met of belangstelling voor wetenschappelijk onderzoek;
 • enige) ervaring in de rechtspraktijk is wenselijk maar niet noodzakelijk;
 • goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels;
 • een enthousiaste collega met doorzettingsvermogen, wilskracht, en het vermogen tot zelfstandig uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek.
 • Wij bieden

 • aanstelling : 1,0 fte;
 • het salaris bedraagt € 2.640 bruto per maand in het eerste jaar en loopt op tot maximaal € 3.044 bruto per maand (schaal 10) in het vierde jaar op basis van een 38 urige werkweek;
 • het salaris is exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering;
 • contractduur : u krijgt in eerste instantie een tijdelijke aanstelling als promovendus voor de duur van anderhalf jaar, die na een positieve beoordeling wordt verlengd tot vier jaar;
 • UFO-functieprofiel : Promovendus.
 • Benieuwd naar onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden?

  Overige informatie

  Beoogde datum indiensttreding is 1 april 2019.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier