Business analist energievoorziening
Alliander
DUIVEN, NL
2 dagen geleden

Jouw energie

Files en knelpunten voorkomen en daarmee een perfecte energiestroming voor onze klanten. Op de afdeling System Operations van bedrijfsonderdeel Liander ga jij daarbij als business analist energievoorziening helpen.

Als spil tussen het scrumteam en de gebruikers bedenk je slimme oplossingen om onze energienetten te verbeteren. De ideeën die je zelf hebt of die bij jou binnenkomen, zet jij om in concrete oplossingen en processen.

En het mooie is dat je op korte termijn al het resultaat van jouw werk ziet. Je bereidt daarnaast het werk voor het team voor zodat het ontwikkelteam zoveel mogelijk snelheid kan maken.

Dankzij jouw werkzaamheden creëer je duidelijkheid voor het ontwikkelteam. Jij krijgt alle ruimte om je verder te ontwikkelen en door te groeien naar een andere functie.

Zo werk jij aan de energie van vandaag én morgen :

 • uitwerken van nieuwe concepten en ideeën.
 • helpen bij het implementeren van oplossingen.
 • ondersteunen bij het oplossen van issues.
 • Jouw werkgever

  Wij zijn Alliander, een groep waarin verschillende bedrijven actief zijn waaronder Liander, Qirion en Kenter. Voor miljoenen Nederlanders ontwikkelen én beheren we het energienet.

  Dat is hard werken, zeker nu de energietransitie in volle gang is. We zijn dan ook blij dat we kunnen rekenen op de kennis en kunde van onze 7.

  000 vakmensen. Met elkaar bedenken en realiseren we technisch slimme oplossingen die het energienet klaarmaken voor de toekomst.

  Binnen deze functie versterk jij de 3.000 collega’s bij netbeheerder Liander. Met elkaar leiden zij de dagelijkse distributie van gas en elektra over onze netten in goede banen.

  System Operations is een nieuwe afdeling, gestart op 1 januari 2021. Binnen de afdeling werken 15 scrumteams en jij komt in 1 van deze groepen terecht.

  De 6 tot 8 collega’s per scrumteam werken intensief samen en ook tussen de teams is veel contact. Als we iets nodig hebben of van elkaar willen leren, dan weten we elkaar te vinden.

  Zo hebben we bijvoorbeeld met de afdeling een Champions League waarin we werken aan de competenties. Verder organiseren we geregeld kennislunches.

  En nog een mooie ontwikkeling is dat onze afdeling steeds internationaler wordt. Ook de kennis uit andere landen krijgen we dus mee en brengen we in de organisatie.

  Jouw arbeidsvoorwaarden

  Jij hebt de energie, wij bieden je de ruimte. Ruimte om het beste uit jezelf te halen, daar worden we immers allemaal beter van.

  Jij, Alliander en vooral onze klanten. En er is meer. Voor deze vacature kan je (o.b.v. een 38-urige werkweek) rekenen op :

 • tot wel €4.442,- (schaal 8) of €5.027,- (schaal 9) bruto per maand.
 • een vaste eindejaarsuitkering van 5,94%.
 • een keuzebudget (IKB) van minstens 18% van het jaarsalaris. Je kunt dit laten uitbetalen of er bijvoorbeeld extra verlofdagen of ouderschapsverlof van kopen.
 • een duurzaam inzetbaarheid budget (DIB) van € 500 dat je kunt inzetten voor bijvoorbeeld loopbaanontwikkeling, een sportabonnement en / of arbo-proof thuiswerkmeubilair.
 • een laptop en mobiele telefoon, anders : Bring Your Own Device.
 • Jouw achtergrond

  Met jouw energie blink je uit als business analist energievoorziening. Jij bent onwijs leergierig en houdt ervan om samen te werken met het team.

  Met focus voor het resultaat ben jij in staat om een kwestie van dichtbij en veraf te analyseren en aan te pakken. Informatie en kennis die je meekrijgt van jouw collega’s maak je je snel eigen.

  Je ziet kansen en grijpt ze met beide handen aan om jouw doel te behalen. Communiceren daarbij is heel belangrijk en daar ben jij toevallig een ster in.

  Ook ben je de persoon met :

 • minimaal een hbo- of wo-diploma in de richting Elektrotechniek, Energietechniek, Meet- en regeltechniek, Natuurkunde of Werktuigbouwkunde en ervaring met IT.
 • IT’ers met ervaring in regel- en elektrotechniek zijn ook welkom.

 • op z’n minst 2 jaar werkervaring in een soortgelijke functie als business manager of business analist bij een bedrijf dat zich bezighoudt met energie-, elektro- of meet- en regeltechniek.
 • een goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier