Manager Financial Modelling & Performance
NN
Rotterdam, Netherlands
4 dagen geleden

Krijg jij energie van het samenwerken met een multidisciplinair team? Heb jij passie voor het inspireren en stimuleren van mensen en aantoonbare affiniteit in de breedte van het riskdomein?

Ben jij analytisch sterk en gericht op stakeholdermanagement? Dan is dit wellicht de functie voor jou!

Deze baan biedt je een salaris van €6.878,13 - €9.825,89 per maand o.b.v. 36 uur, afhankelijk van de kennis en ervaring.

Dit bedrag is exclusief 13e maand en vakantiegeld.

Jouw impact als Manager Financial Modelling & Performance bij NN

De ambitie van L&P Pensioen is om met de merken Nationale-Nederlanden en BeFrank te winnen in DC en een competitieve ORV-propositie aan te bieden.

De focus van L&P Pensioen ligt op het realiseren van blijvend commercieel succes, excellente klant- en adviseursbediening en bestendige winstgevendheid in Leven- en Pensioenproducten.

Het doel is L&P Pensioen te ontwikkelen tot een winstgevende, klantgerichte en wendbare organisatie. Het Expertcentrum levert vanuit haar expertise een bijdrage aan deze ambitie.

Als manager Financial Modelling & Performance (FM&P) bij het Expert Center van L&P Pensioen ben je verantwoordelijk voor de pricing en winstgevendheid van de pensioenproducten, buy-outs en het ORV product van NN Leven & Pensioen.

Samen met je team bepaal je de pricing strategie. Je stelt het beleid en de winsttargets op per product, en monitor je de marktontwikkelingen om bij te kunnen sturen wanneer het nodig is.

De directie ziet jou als adviseur als het gaat over pricing vraagstukken. Je zoekt nieuwe mogelijkheden voor het gebruik van data en data analytics, met als doel beter te kunnen concurreren op het gebied van tarifering en marktbediening en de beste pensioenverzekeraar te worden.

Ook zorg je voor het embedden van het first line risk management : new business wordt goed en tijdig gehedged en de pricing modellen en -processen zijn in control.

Natuurlijk borg je dat wettelijke ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld het pensioenakkoord vanuit een pricing perspectief goed worden vertaald en geïmplementeerd.

In deze rol werk je intensief samen in de keten met Marketing, Commercie, C&IT en Finance & Risk. Je weet wie de relevante stakeholders zijn om jouw ideeën en voorstellen erdoor te krijgen.

Als managing FM&P coach en begeleid je de medewerkers in hun dagelijkse werkzaamheden en hun persoonlijke ontwikkeling. Samen met de MT leden van het Expert Center geef je richting geven aan de rol en functie van het Expert Center als geweten’ van NN.

Daarnaast ben je member van diverse committees binnen NN L&P en beslis je mee over diverse product- en pricing gerelateerde onderwerpen en opportunities.

Wat je gaat doen

 • Je bent verantwoordelijk voor de aansturing van een team van professionals en je stimuleert eigenaarschap en samenwerking
 • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en implementeren van beleid, processen en monitoring van pricing en winstgevendheid
 • Je bent verantwoordelijk voor de opzet, coördinatie, implementatie en monitoring van pricing - en 1st line risk management werkzaamheden
 • Het doorvertalen van de strategie en visie naar teamdoelen, dit doe je met behulp van het team en andere relevante stakeholders
 • In een complex stakeholderveld ben jij verantwoordelijk voor voldoende afstemming met de diverse stakeholders (o.a. Services, NFRC Pensioen, L&R en de 2e lijn)
 • Met wie je werkt

  Het Expertcentrum (EC) maakt onderdeel uit van Leven & Pensioen en dan specifiek de business line Pensioen. Het EC bestaat uit de teams DC, DB, Financial Modelling & Performance en Pensioen Risk.

  Het team Financial Modelling & Performance bestaat uit 13 medewerkers.

  Wat je meebrengt

 • minimaal WO denk en werkniveau en ervaring als leidinggevende
 • bij voorkeur een actuariële opleiding en / of achtergrond
 • ervaring met het aansturen van een multidisciplinair team
 • kennis van het Pensioen domein
 • aantoonbare affiniteit met pricing, actuariaat en / of riskmanagement
 • Verder ben je bedreven in stakeholdermanagement, en ben je in staat om het geheel te overzien en zorg je voor verbinding.

  Blijf je ontwikkelen

  Wij vinden het belangrijk dat jij je kunt blijven ontwikkelen. We geven je de ruimte en het vertrouwen om te groeien in je carrière en als mens.

  Wij helpen je hierbij met :

 • Volop training- en opleidingsmogelijkheden in ons Learning & Development Centre
 • Een groot (internationaal) netwerk van collega’s die graag hun kennis met je delen
 • De autonomie om je eigen ontwikkelroute te bepalen
 • Arbeidsvoorwaarden die bij jou passen

  Jij bent meer dan alleen een collega en dat snappen we bij NN heel goed. Je hebt verschillende rollen in het leven en daar horen keuzes bij.

  Wij stellen je in staat te kiezen die voor jou belangrijk zijn. Denk aan het bijkopen van extra vakantiedagen en flexibele werktijden.

  Je maakt met je leidinggevende en collega’s afspraken over tijd- en plaats onafhankelijk werken, zodat je je werkritme aan kunt passen aan je privé-wensen.

  Ook thuiswerkvergoedingen voor internet en een goede werkplek horen daarbij. Daarnaast krijg je bij ons :

 • Salaris tussen €6.878,13 en €9.825,89 (obv 36 uur) afhankelijk van jouw kennis en ervaring
 • Collectieve pensioenregeling met een eigen bijdrage van slechts 6%
 • 194,4 verlofuren op basis van een werkweek van 36 uur (dat zijn 27 vakantiedagen bij een werkweek van 5 dagen) en één Diversiteitsdag
 • 13de maand en vakantiegeld wordt maandelijks uitbetaald bij je salaris
 • NS Business Card 2e klas, waarmee je 7 dagen per week onbeperkt kunt reizen. Reis je liever met eigen vervoer? Dan kun je de gemaakte zakelijke- en woon-werk kilometers declareren
 • Bij NN werken we hybride. Deels vanuit huis en deels op kantoor. Teams ontmoeten elkaar digitaal, fysiek of hybride. Je spreekt samen met je team af wat het beste past.

  We hebben onze kantoren zo ingericht dat er voor elk type werk een passende plek is.

  De officiële standplaats van deze functie is Rotterdam. Als Manager Financial Modelling & Performance werk je direct naast Rotterdam Centraal, boven het Nationale-Nederlanden DE Café.

  Ideaal voor een goede kop koffie. In ons restaurant eet je een gezonde lunch en bieden we je ook een uitgebreide Aziatische keuken.

  Word jij onze nieuwe collega?

  Ben jij enthousiast over deze vacature en denk je dat je goed past in het team en bij NN? Dan nodigen wij je uit om te solliciteren.

  Wij zijn erg benieuwd naar wie jij bent, wat jou beweegt en wat jij kunt bijdragen in deze functie bij NN.

  Solliciteer direct!

  Heb je nog vragen over de vacature of de procedure? Bel of stel je vraag via WhatsApp aan Anna Miley (Manager) via 06-50618978.

  Vragen over de procedure? Hiervoor kun je terecht bij Chantal Verhagen, Recruiter, via 06-30272713 en via chantal.verhagen nn.nl.

  Het gaat hier om een permanente positie. Een kandidaat ontvangt een contract van NN en we staan niet open voor interim / freelance opdrachten en / of kandidaten of acquisitie door bureaus.

  Alvast bedankt voor je begrip.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier