Analist microbiologie
Universiteit Leiden
Leiden, NL
5 dagen geleden

Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen, het Leiden Academic Centre for Drug Research zoekt een

De werkzaamheden

Onze vakgroep is gericht op ontwikkeling van innovatieve antibioticatherapieën met behulp van in vitro infectiemodellen en wiskundige PK-

PD modelleren. Wij zoeken een analist ter ondersteuning van experimentele werkzaamheden. Omdat wij een recent gestarte onderzoeksgroep zijn zoeken wij een initiatiefrijk persoon die het leuk vindt om relatief veel eigen verantwoordelijkheid te hebben rondom het opzetten en optimaliseren van verschillende laboratorium werkzaamheden.

 • Uitvoeren, ondersteuning en ontwikkeling van in vitro met experimenten bacteriële pathogenen voor onderzoek naar antibiotica en antibioticaresistentie;
 • Ontwikkeling en bijhouden van protocollen / SOPs;
 • Algemene laboratorium management taken zoals bewaken van veiligheid, ondersteuning bij routinematig onderhoud van apparatuur, plaatsen van bestellingen, bijhouden van databases voor chemicaliën en stammen, werkinstructies, bereiding van media etc.;
 • Ondersteuning van studenten die stageprojecten binnen onze vakgroep uitvoeren;
 • Toekomstige werkzaamheden zullen ook het uitvoeren van moleculair biologisch en biochemische assays omvatten.
 • Uw profiel

 • Afgeronde HBO opleiding richting microbiologie of vergelijkbaar;
 • Relevante stage en / of werkervaring op een microbiologisch laboratorium onder ML2 / BSL2 condities;
 • Ervaring met moleculair biologische technieken, eukaryote celkweek, antibiotica susceptibiliteit assays, ELISA, FACS / flow cytometrie en / of in vivo infectiemodellen zijn een pré;
 • Goede beheersing van Nederlandse en Engelse taal;
 • Enthousiast, nauwkeurig en proactief;
 • Zelfstandig maar ook kunnen werken in teamverband.
 • Beschrijving faculteit / instituut

  De faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen is een toonaangevende faculteit waarin medewerkers en studenten werken in een dynamische, internationale omgeving, waar persoonlijke en academische ontwikkeling hoog in het vaandel staan.

  Onze mensen worden gedreven door nieuwsgierigheid, om zo fundamentele kennis te vergroten en over grenzen heen te kijken.

  Voor de wetenschap, én om een bijdrage te leveren aan grote maatschappelijke uitdagingen van morgen.

  Het onderzoek binnen de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen varieert van wiskunde, informatica, sterrenkunde, natuurkunde, scheikunde en biofarmaceutische wetenschappen tot aan biologie en milieuwetenschappen en is belegd bij acht instituten.

  Die verzorgen tevens acht bachelor- en dertien masteropleidingen. De faculteit is de afgelopen jaren sterk gegroeid en telt meer dan 2200 medewerkers en meer dan 4200 studenten.

  We zijn gesitueerd in het hart van het Bio Science Park, één van Europa’s grootste scienceparken, waar universiteit en bedrijfsleven elkaar ontmoeten.

  Wij bieden

  Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten. Duur van de aanstelling is in eerste instantie voor één jaar, met uitzicht op verlenging van twee jaar.

  Het salaris is afhankelijk van opleiding en werkervaring, en bedraagt minimaal € 2579 en maximaal € 3445 bruto per maand bij een fulltime aanstelling, schaal 8 cao Nederlandse Universiteiten.

  Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof , sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen.

  Diversiteit

  De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom speciaal sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

  Informatie

  Voor meer informatie over de inhoud van deze functie of de sollicitatieprocedure kunt u contact opnemen met Dr. Coen van Hasselt ().

  Solliciteren

  Om u aan te melden voor deze vacature kunt u tot en met 4 juni een e-mail sturen naar Coen van Hasselt (). Vermeld het vacaturenummer in het onderwerp van uw e-

  mail, en voeg uw curriculum vitae en motivatiebrief toe.

  Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

  Step 2
  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier