werkvoorbereider-bestekschrijver
RPS
Leerdam, Netherlands
4 dagen geleden

werkvoorbereider - bestekschrijver

Wie ben jij

Je bent een alleskunner in jouw vakgebied. Iemand die alle fases van het proces overziet en graag werkt in teamverband. Mensen om je heen typeren je als een daadkrachtig, creatief en pragmatisch persoon.

Je bent resultaatgericht waarbij je de belangen van de klant, de kwaliteit van je werk en de veiligheid in het project niet uit het oog verliest.

Nieuwe ontwikkelingen in jouw vakgebied volg je op de voet en pas je toe daar waar dat kan.

Jouw dag

Als bestekschrijver-werkvoorbereider werk je samen met projectleiders aan diverse aansprekende (natuur)projecten in Nederland.

Voor vandaag staat een veldinventarisatie op het programma. Je hebt hiervoor de beschikking over een tablet. Voordat je op pad gaat, richt je de tablet in zodat je je bevindingen digitaal kunt vastleggen.

Terug op kantoor bespreek je de inventarisatiegegevens met de projectleider en benoem je mogelijke knelpunten in relatie tot de klanteisen.

Na een gezellige lunch of lunchwandeling met collega’s pak je de draad weer op. Je legt de resultaten van die ochtend vast in een ontwerpnotitie waarin je onze klant oplossingsgericht adviseert.

Dat heb je goed gedaan want na een paar dagen volgt het akkoord van de klant op jouw advies! Met een paar kleine aanvullingen werk je het Definitief Ontwerp uit en presenteer je dit tijdens een projectteamoverleg.

Inmiddels heb je ook de resultaten van conditionerende onderzoeken (bodem, ecologie, archeologie, landmeten) ontvangen en verwerk je deze in een Uitvoeringsontwerp.

Ook de technische details pak je op. Je controleert de tekeningen en na goedkeuring van de projectleider stuur je deze door naar de klant.

En natuurlijk bereid je ook de andere contractdocumenten voor. Zo is je werk nooit saai! En omdat je je ervan bewust bent dat onze junioren de toekomst zijn, deel je jouw kennis graag met hen en begeleid je beginnende tekenaars en bestekschrijvers daar waar dat nodig is.

Waar kom je te werken

Als bestekschrijver-werkvoorbereider maak je deel uit van het team landschap en natuur. Je werkt vanuit het kantoor in Leerdam.

Een team van enthousiaste en professionele adviseurs, projectleiders, werkvoorbereiders en ecologen voor je klaar. Zij kunnen niet wachten om samen met jou aan mooie projecten te werken.

Veiligheid staat hoog in het vaandel bij RPS. Dus, we werken veilig of we werken niet. Zijn altijd alert en spreken elkaar aan op onveilig gedrag.

Onveilige situaties melden we zodat we daarvan kunnen leren en kunnen verbeteren. Dat is RPS; responsible, proactive en safe als het gaat om onze veiligheid en die van onze collega’s!

Wat vragen wij

 • mbo+ of hbo werk- en denkniveau, aantoonbaar door een afgeronde relevante groene opleiding
 • minimaal 5 jaar werkervaring als bestekschrijver of werkvoorbereider op het gebied van natuurbouw of cultuurtechniek
 • ervaring met AutoCAD, RAW-besteksystematiek en het opstellen van kostenramingen (SSK)
 • kennis van Civil 3D is een pré
 • kennis van UAV-gc contractvorming is gewenst, maar kan ook een ontwikkelpunt zijn
 • Wat bieden wij

 • iedere maand een goed salaris
 • telefoon en laptop regelen wij
 • ontwikkelmogelijkheden door het volgen van een opleiding en / of cursussen
 • flexibele werktijden
 • genoeg vakantiedagen als je belooft terug te komen
 • een uitstekende werksfeer en professionele collega’s
 • mooi extraatje : door het RPS aandelen participatieplan kan je mede-eigenaar worden van een succesvol beursgenoteerd bedrijf
 • Over ons

  RPS werd opgericht in 1970 als Rural Planning Services. Wij zijn een wereldwijde zakelijke dienstverlener, toonaangevend op het gebied van inspecteren, analyseren en adviseren van de bebouwde en landelijke omgeving, met ruim 5.

  000 mensen. Wereldwijd zijn we actief in zes sectoren : vastgoed, energie, vervoer, water, hulpbronnen en defensie en overheidsdiensten.

  Onze dienstverlening is daarbij ingedeeld in twaalf clusters : project- en programmamanagement, ontwerp en ontwikkeling, waterbeheer, omgeving, managementadviesdiensten, exploitatie en ontwikkeling, planning en vergunningen, gezondheid en veiligheid, zee- en kustwerken, laboratoria, training en communicatie en creatieve diensten.

  We zetten ons in voor onze klanten en met diepgaande expertise lossen we relevante problemen op door ze inzichtelijk te maken.

  RPS in Nederland

  RPS werkt in Nederland met ruim 450 professionals aan een betere leefomgeving. Dit doen we vanuit de vestigingen in Breda, Delft, Leerdam, Ouderkerk aan de Amstel en Zwolle.

  For this job position you are permanently based in The Netherlands. It is therefore essential that you live in The Netherlands and are a native speaker of the Dutch language.

  Please do not apply if this is not the case.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier