Senior Network Engineer - IP
Ministerie van Defensie
Utrecht, NL
1 dag geleden

Wat ga je doen?

Als Senior Network Engineer-IP werk je met de nieuwste technieken op het gebied van Network Engineering. Als Senior heb jij de centrale rol in de uitvoering van het beheer, de lifecycle en het onderhoud van de verschillende delen van het NAFIN.

Je controleert en regisseert het wijzigings- en incidentenproces binnen de afdeling en schakelt daarvoor met andere disciplines.

Je handelt complexe incidenten en problemen af en laat waar nodig preventieve en correctieve maatregelen nemen. Je bent je bewust van je rol en dat de kwaliteit van de dienstverlening in belangrijke mate wordt bepaald door het teamverband op je afdeling.

Op een normale werkdag weet je welke taken je die dag gepland hebt, welke migraties of wijzigingen bij jou en je collega's op de rol staan en wat je nog moet regelen.

Dat is je dagplanning. Maar de dagen gaan niet altijd als gepland dus als het nodig is spring je flexibel bij in het team.

Met je kennis en ervaring coach en begeleidt je je collega Engineers en bewaak je dat het kennisniveau op de afdeling op peil blijft.

Wat vragen we?

 • HBO diploma / aantoonbaar HBO werk- en denk niveau in een ICT of informatica gerelateerde richting of een vergelijkbare combinatie van opleiding en ervaring
 • Certificaat CCNP Routing & Switching
 • Je beschikt over minimaal 2 jaar aantoonbare kennis en ervaring op het niveau van een Senior Network Engineer
 • Je hebt minimaal 4 jaar aantoonbare ervaring op het gebied van Netwerk Engineering.
 • Kennis en / of werkervaring met de volgende technieken zijn een pré :

 • CCNP Datacenter, Wireless, Security of Service Provider
 • Extreme Networks
 • NOKIA Scalable IP Networks
 • Scripting
 • HPE Routing & Switching
 • 802.1X en Cisco ISE
 • Vaardigheid in het opstellen van adviezen en rapportages
 • Persoonlijke Competenties :

 • Nauwkeurig
 • Plannen en organiseren
 • Verantwoordelijk
 • Samenwerken
 • Ontwikkelen medewerkers
 • Overige eisen :

 • Je beheerst de Nederlandse taal zowel mondeling als in schrift.
 • Je bent in bezit van rijbewijs B
 • Je bent bereid om in consignatiediensten te worden ingedeeld en vanuit die dienst voor werkzaamheden opgeroepen te worden
 • Arbeidsvoorwaarden

  Salarisniveau schaal 10

  Minimum salaris : €2.750 bruto per maand

  Maximum salaris : €4.400 bruto per maand

  Dienstverband Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

  Contractduur 2 jaar

  Aantal uren per week 38

  Plaats Huis Ter Heide, Utrecht

  Overige arbeidsvoorwaarden

  Als je kiest voor een baan bij Defensie, dan kies je voor maatschappelijk relevant werk. Je draagt echt iets bij aan een veilig Nederland.

  Wie van uitdagende opdrachten in een dynamische omgeving houdt, is bij Defensie aan het juiste adres. Wij geven je het vertrouwen en de vrijheid om zelfstandig te werken.

  Er is ruimte voor eigen inbreng, zo draag je bij aan de verdere professionalisering van onze organisatie.

  Defensie hecht daarnaast sterk aan persoonlijke groei en kent goede studiefaciliteiten, hierdoor sta je nooit stil. Je krijgt alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en door te groeien.

  Buiten het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering van 8,3%, de zogeheten dertiende maand. Daarnaast ontvangen burgermedewerkers maandelijks een bruto tegemoetkoming voor de ziektekostenverzekering.

  Hoe leuk het werken bij Defensie ook is, wij vinden het ook belangrijk dat je dit met jouw privéleven kunt combineren. Diverse verlofregelingen (bijvoorbeeld 75% betaald ouderschapsverlof) en flexibele werktijden dragen bij aan een goede balans.

  En als dat niet genoeg is, dan is het ook nog mogelijk je werktijd (tijdelijk) enkele uren per week te verkorten en extra verlofuren en / of ADV-uren op te bouwen.

  Naast een pensioenregeling bij het ABP ontvang je maandelijks een vergoeding woon-werkverkeer of kun je onder gunstige voorwaarden kiezen voor een OV-abonnement met onbeperkt reizen door heel Nederland.

  De organisatie Ministerie van Defensie / DMO

  Het Ministerie van Defensie bestaat uit de Bestuursstaf (het departement), de Koninklijke Marine, de Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Luchtmacht, de Koninklijke Marechaussee, het Defensie Ondersteuningscommando (DOSCO) en de Defensie Materieel Organisatie (DMO).

  Defensie vertoont overeenkomsten met een groot bedrijf. De operationele commando's (zee-, land- en luchtstrijdkrachten), de Marechaussee, het DOSCO en de DMO lijken op werkmaatschappijen.

  Defensie heeft circa 50.000 medewerkers en is daarmee één van de grotere werkgevers van Nederland.

  De afdeling Defensie Materieel Organisatie JIVC / GIT&INFRA / NETWERKEN

  Waar ga je werken?

  De Sectie Netwerken ontwerpt, realiseert en beheert uiteenlopende netwerken welke 24 / 7 worden ondersteund, waar ter wereld de eindgebruiker zich ook bevindt.

  Aan het netwerk zijn op meer dan 300 locaties zowel bekabelde als draadloze uitlopers gekoppeld inclusief koppelingen met datacenters

  De standplaats van de functie is Huis ter heide (Camp New Amsterdam).

  We zoeken voor deze functie 3 nieuwe collega’s.

  Bijzonderheden

  Deze vacature is zowel in- als extern opengesteld. Bij geschiktheid hebben interne kandidaten de voorkeur.

  Een veiligheidsonderzoek en referentiecheck maken onderdeel uit van de selectieprocedure.

  Voorwaarden aanstelling burger : Een Nederlandse nationaliteit of een gecombineerde vergunning voor verblijf en arbeid (GVVA).

  Dit is een vergunning die vreemdelingen van buiten de EU, Liechtenstein, Noorwegen, IJsland en Zwitserland het recht geeft om in Nederland te verblijven en te werken voor een periode langer dan drie maanden (Een vergunning is niet nodig voor werknemers uit landen van de Europese Economische Ruimte (EER) en uit Zwitserland.

  Voor deze landen geldt een vrij verkeer van werknemers).

  De medewerker is bereid om de eed of belofte af te leggen.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier