Verpleegkundige Medisch Psychiatrische Unit (MPU)
Medisch Centrum Haaglanden
Den Haag
2 dagen geleden

Wat ga je doen?

De Medische Psychiatrische Unit (MPU) is een zelfstandige afdeling die in augustus 2012 is opgericht. Deze afdeling bestaat momenteel uit een bezetting van 6 bedden voor de intensieve gecombineerde psychiatrische en somatische zorg bestaat.

Bij de MPU worden patiënten behandeld door een Medisch Specialist en Psychiater als medebehandelaar. De afdeling biedt zorg aan algemene ziekenhuispatiënten met complexe somatische en psychiatrische comorbiditeit waar een normale afdeling in tekortschiet.

Opnames bij de MPU duren meestal kort. Dagelijks beoordelen wij of een patiënt nog psychische zorg op deze verpleegafdeling nodig heeft.

Na een opname bij de MPU gaan patiënten meestal terug naar een psychiatrische instelling, een verpleeghuis of naar huis.

Uniek aan onze gespecialiseerde verpleegafdeling is de kleinschaligheid en de diversiteit van de opnames. Enkele voorbeelden van patiënten die op de MPU verpleegd worden :

 • Een patiënt met een alcoholonthoudingsdelier en ernstig leverfalen
 • Een patiënt met een chronisch psychotische stoornis en ontregelde diabetes
 • Een patiënt die uit psychische nood een overdosis medicijnen heeft genomen waarna ziekenhuisopname nodig is
 • Een patiënt met de ziekte van Parkinson die last heeft van hallucinaties
 • Als verpleegkundige MPU krijg je te maken met een grote variatie aan ziektebeelden op zowel het somatische- als het psychiatrische vlak.

  Je functie als verpleegkundige MPU is dus veelzijdig, omdat je jezelf bezig gaat houden met uiteenlopende verpleegtechnische handelingen.

  Je bent verantwoordelijk voor de coördinatie en continuïteit. Je werkt samen binnen een multidisciplinair team en hebt contact met een diversiteit aan medisch specialisten.

  Naast jouw vaste’ afdeling is het ook mogelijk om ervaring op te gaan doen bij de afdeling Interne Geneeskunde / AOA (Acute Opname Afdeling).

  Deze afdeling bevindt zich op dezelfde verdieping en er is een nauwe samenwerking tussen deze collega’s : beide afdelingen worden aangestuurd door 1 manager, je zit samen in dezelfde werkgroepen en bij dezelfde werkoverleggen.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier