Projectleider Natura2000/Stikstof
Provincie Zuid-Holland
Den Haag
3 dagen geleden

Dit ga je doen

De komende periode wordt hard gewerkt aan het versterken van bestaande natuurgebieden en maatregelen die de biodiversiteit bevorderen.

In de Natura2000-gebieden willen we tot een goede staat van instandhouding komen. Daarvoor moet nog veel gebeuren. En die taak is extra uitdagend, omdat er ook naar oplossingen wordt gezocht om het effect dat stikstof op de natuur heeft terug te dringen.

Als projectleider Natura2000 ben je verantwoordelijk voor het opstellen van beheerplannen en uitvoeringsovereenkomsten. Dit doe je zowel in de voorbereiding als de uitvoering en in samenwerking met terreinbeheerders.

Hierin staan de provinciale natuurdoelen voorop. Daarnaast ben je betrokken bij de stikstofaanpak en denk je mee in oplossingen die het herstel van natuur bevorderen.

Je weet wat ecologisch gezien werkt en niet werkt, bent creatief in je aanpak en oplossingen. Bij je aanpak en oplossingen zorg je dat er rekening gehouden worden met de belangen van externe partijen.

Bijvoorbeeld de belangen van de grondeigenaren en beheerders waar je mee in gesprek bent.

Je concrete werkzaamheden zijn :

 • Het opstellen van evaluaties, beheerplannen en overeenkomsten;
 • Overleg voeren met grondeigenaren, beheerders en andere stakeholders over de te nemen maatregelen;
 • Bewaken (inhoudelijk en financieel) van de uitvoeringsovereenkomsten en rapporteren van de voortgang aan de gedeputeerde;
 • Oppakken van vragen en initiatieven voor jouw natuurgebieden;
 • Samen met het team Natura2000 bepaal je koers en richting voor onze Natura2000-gebieden, bijvoorbeeld door het ontwikkelen van nieuwe beleidskaders.
 • Dit maakt de functie interessant

 • Je draagt bij aan het verbeteren van de biodiversiteit in Zuid-Holland
 • Het resultaat van jouw werk is tastbaar en concreet
 • Je krijgt als projectleider veel ruimte voor eigen initiatieven
 • Je bouwt een groot intern en extern netwerk op
 • Dit is jouw profiel

  Je bent een ervaren projectleider met brede ecologische kennis. Bij voorkeur van de veenweidegebieden, kust en / of delta.

  Collega’s vinden het fijn om met jou samen te werken, omdat je omgevingsbewust, resultaatgericht en proactief bent. Indien nodig weet je hen te overtuigen van de te volgen koers.

  Je hebt verstand van je eigen vak, maar weet op hoofdlijnen ook waar de rest van de organisatie aan werkt (van beleid tot uitvoering).

  Je bent in staat de ecologische context niet alleen aan vakgenoten en collega’s over te brengen, maar weet de juiste toon te raken als je met agrariërs en inwoners in gesprek gaat.

  Je hebt naast goed gevoel voor natuur ook affiniteit met het organiseren van processen om tot goede afspraken en overeenkomsten te komen.

  Daarnaast neem je het volgende mee :

 • hbo / wo werk- en denkniveau;
 • enkele jaren relevante werkervaring op het gebied van ecologie;
 • ervaring met het opstellen van inrichtingsplannen en / of beheerplannen;
 • ervaring met politiek / bestuurlijke processen of de wil om deze ervaring op te doen;
 • kennis van het systeem van Natura2000 habitattypen, habitat- en vogelrichtlijnsoorten;
 • Heb je daarnaast ook nog kennis van monitoring en informatievoorziening om ook het bereiken van onze natuurdoelen meetbaar te maken, reageer dan zeker!
 • vertellen we je er graag meer over.

  Hier ga je werken

  De afdeling Water en Groen zet zich in voor behoud, ontwikkeling en beleving van het groen in Zuid-Holland. We werken met veel partners aan zoveel mogelijk gevarieerd groen in de provincie.

  We hebben aandacht voor natuur, water, recreatie en (duurzame) landbouw. We stropen onze mouwen graag op om de Europese natuurdoelstellingen te behalen.

  We zijn gedreven om de biodiversiteit in Zuid-Holland centraal te laten staan in onze werkwijze. Zo zien wij onszelf als dé partner in Zuid-Holland die toegevoegde waarde biedt.

  Dat kan zijn met het delen van onze kennis, ons netwerk en / of financiële middelen.

  Je werkt nauw samen met collega’s van het team Natuur en biodiversiteit’. Sommige taken pak je zelfstandig op, andere taken doe je met elkaar in jouw team.

  Daarnaast heb je contact met diverse andere collega’s die werken aan bijvoorbeeld soortenbeleid, natuurrealisatie of beheer van Natura2000-gebieden.

  Het team bestaat uit ongeveer 25 personen.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier