Financieel specialist
Politie
Apeldoorn
9 dagen geleden

Werken als financieel specialist binnen het District Noord- en Oost Gelderland betekent de onderste steen boven willen krijgen in complexe criminaliteit.

Weet jij met slim financieel speurwerk financiële netwerken in kaart te brengen om zo het crimineel bezit af te kunnen nemen?

Kom dan de districtsrecherche versterken!

Wat ga je doen?

Je verricht zelfstandig onderzoek naar financieel bewijs, geldstromen, wederrechtelijk verkregen vermogen en onverklaarbaar vermogen.

In de aanpak van georganiseerde criminaliteit onderzoek je de financiële constructies, zoals fiscale dossiers en bedrijfsadministraties.

Je jaagt op het vermogen, brengt de vermogenspositie en inkomenspositie van verdachten in kaart, maakt voordeelberekeningen en hoort verdachten.

Je legt conservatoir beslag en verbeurdverklaring en stemt af met de officier van justitie. Onderzoeksgegevens valideer, verzamel en veredel je.

Binnen onderzoeken naar geld- en goederenbeweging pas je controletechnieken toe. Je participeert in bestaande netwerken en onderzoeken naar witwas-

en fraude, ontnemingszaken en financieel onderzoek. Je ondersteunt en adviseert bij alle onderzoeken met een financieel aspect.

Ook draag je opsporingsmogelijkheden aan. Je bevordert de deskundigheid van collega’s door het overdragen van jouw financiële kennis en vaardigheden.

Je bent inzetbaar voor piket- en weekenddiensten. Het kan voorkomen dat je ook werkzaamheden verricht in onderzoeken die niet direct onder jouw specialisme vallen.

Waar ga je werken?

Het District Noord- en Oost Gelderland bestaat uit zes basisteams, de districtsrecherche en een flexteam. Het district omvat tweeëntwintig gemeenten en is belast met onderzoek naar criminaliteit met veel impact (geweldscriminaliteit, jeugdcriminaliteit, vermogenscriminaliteit), incidentgerichte onderzoeken en probleemgerichte onderzoeken naar lokale vormen van ondermijning.

De districtsrecherche levert gekwalificeerde medewerkers voor de teams Grootschalige Opsporing (TGO’s). Het 'speelveldmodel' en de termen 'flexibel en wendbaar' zijn kernwoorden bij de uitvoering van rechercheonderzoeken.

De districtsrecherche kent rond de 105 fte en is servicegericht ingesteld. Het district is groot en hecht dan ook veel waarde aan het creëren van verbinding.

Niet alleen onderling, maar ook naar de blauwe teams.

Wie ben jij?

Jij bent een initiatiefrijke collega die gemakkelijk hoofd- en bijzaken onderscheidt en informatie uit diverse bronnen met elkaar in verband brengt.

Analyses kun je omzetten in concrete oplossingen. Feiten kun je helder en gestructureerd vastleggen en presenteren. Je handelt en communiceert tactvol.

Met collega’s uit verschillende disciplines kun jij goed samenwerken. Je signaleert kansen en je bent alert op trends, ontwikkelingen en jurisprudentie.

Daarnaast beschik je over :

 • een hbo-diploma, bij voorkeur op financieel / economisch gebied;
 • kennis van bedrijfsadministraties, vastgoed en ontnemingen;
 • kennis van fraudevormen en witwasconstructies.
 • Wat wij bieden

  De standplaats is Apeldoorn. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week. Om deze functie goed uit te kunnen voeren volg je aan de Politieacademie de interne opleiding Algemene Opsporingsbekwaamheid en Politiële Vorming.

  Afhankelijk van je achtergrond wordt er een geschikt aanvullend opleidingsprogramma samengesteld.

  Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een vaste aanstelling, waarbij een proeftijd van 1 jaar van toepassing is.

  Verder kun je het volgende van ons verwachten :

 • een bruto maandsalaris bedraagt minimaal € 2.375,- en maximaal € 3.933,- (schaal 9 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).
 • De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is operationeel specialist A, werkterrein financieel-economisch.

  Interesse?

  Bel of mail met Frank Giesen, teamchef B (06 - 53 96 89 36, frank.giesen politie.nl) als je meer informatie over de functie wilt hebben.

  Voor vragen over de sollicitatieprocedure bel je met het Frontoffice Recruitment & Selectie op 088 - 66 22 300.

  Solliciteer uiterlijk 30 mei 2018 via de sollicitatiebutton.

  Wat verder belangrijk is

 • Een betrouwbaarheids- en geschiktheidsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.
 • Een assessment en een vakinhoudelijk gesprek maken mogelijk deel uit van de selectieprocedure.
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.
 • Solliciteren
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier