Factory Engineer Parts
VDL Groep
Almelo , NL
10 dagen geleden

Als Factory Engineer binnen de afdeling Parts, maak je onderdeel uit van een team, dat vanuit technisch oogpunt de basis vormt van het productieproces.

De functie

Als Factory Engineer ben je verantwoordelijk voor het maken van de (eerste) en finale werkvoorbereidingen voor nieuwe producten.

Deze werkvoorbereidingen worden opgesteld aan de hand van tekeningen en modellen, productie flows en controle plannen. Je verantwoordelijk voor het beheer van de werkvoorbereidingen van de relevante product line.

Je past de werkvoorbereiding aan door diverse wijzigingen die ontstaan door optimalisaties uit de supply chain, klantwijzigingen en optimalisaties die ontstaan uit verbeterprojecten.

Je ondersteunt de monteurs bij het oplossen van technische problemen.

Je belangrijkste werkzaamheden :

 • Je initieert technische verbeterplannen en voert deze uit.
 • Je bent een technische sparringspartner voor de klant, de leveranciers, de afdeling montage en engineering.
 • Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteitsbewaking van de te leveren producten.
 • Je implementeert en faciliteert Lean Manufacturing tools.
 • Je zorgt voor het toepassen en naleven van arbo- en milieuwetgeving in projecten en op de afdeling.
 • Het profiel

 • Je beschikt over een afgeronde technische WO / HBO-opleiding
 • Je hebt ervaring met klantgericht werken, zowel intern als extern
 • Je hebt kennis van / ervaring met Lean Manufacturing
 • Je bent bekend met procesbeheersing van productie-omgevingen zoals flow, proces FMEA, control plan etc.
 • Je beschikt over een goed analytisch vermogen : je kunt systematisch werken en planmatig bij het verzamelen en verwerken van gegevens.
 • Je beschikt over zeer goede communicatieve vaardigheden, en je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Je bent accuraat, neemt initiatief en eigenaarschap.
 • Je bent een teamplayer en kunt goed samenwerken.
 • Wat bieden wij jou?

  Werken bij VDL ETG betekent dat je onderdeel bent van het internationale industriële familiebedrijf VDL, waar continuïteit hoog in het vaandel staat.

  Samenwerken op een professionele manier in een informele, no-nonsense omgeving waar open communicatie de boventoon voert.

  Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en ondernemerschap. Daarnaast zijn er binnen VDL ETG uitstekende arbeidsvoorwaarden en er zijn vele mogelijkheden om door te groeien.

  Solliciteren op de vacature van Factory Engineer?

  Is je interesse gewekt en herken je jezelf in bovenstaand profiel? Solliciteer dan via de Ik wil solliciteren’ knop. Gelieve een CV en beknopte motivatie toe te voegen waarom juist deze rol je interesse heeft.

  Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Recruitment; Jessica Slot, 0546-540704.

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Wij verzoeken kandidaten om rechtstreeks te solliciteren bij VDL ETG en wensen deze vacature niet in te vullen middels een tussenkomst van een uitzend-

  detacherings- of werving & selectiebureau.

  Het bedrijf

  Bij VDL ETG Almelo ontwikkelen en produceren we complexe en innovatieve modules en systemen waarvan anderen denken dat het onmogelijk is.

  Wij werken o.a. aan de verdere ontwikkeling van computerchips, het bestrijden van ziekten en het onderzoeken van het heelal.

  Met een team van ongeveer 500 enthousiaste en gedreven collega’s ontwikkelen en produceren we hightech apparatuur. Dat doen we voor internationale klanten in de semiconductor, solar, medische en aerospace industrie.

  Solliciteer Meer info

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier