Stage Trade & Shopper Marketing
Bayer
Amsterdam, Nederland, NL
1 dag geleden

Bij Bayer zijn we visionairs, gedreven om 's wereld moeilijkste uitdagingen op te lossen en te streven naar een wereld waarin Health for all, hunger for none’ niet langer een droom is maar een reële ambitie.

Wij doen dit met energie, nieuwsgierigheid en sterke toewijding. Hierbij leren wij constant van unieke perspectieven die anderen ons bieden, verbreden we ons denken, vergroten we onze mogelijkheden en herdefiniëren we onmogelijk’.

Er zijn zoveel redenen om bij ons te komen werken. Als je een gevarieerde en betekenisvolle carrière ambieert samen met briljante en veelzijdige collega’s, om echt een verschil te maken, dan is er maar één keuze.

Stage Trade & Shopper Marketing

Ben jij op zoek naar een uitdagende & afwisselende marketingstage bij een internationale fabrikant van A-merken?

Bayer Consumer Health is namelijk op zoek naar een enthousiaste stagiair(e) die marketingervaring wil opdoen in de dynamische markt van zelfzorgproducten.

Bij Bayer Consumer Health krijg je deze kans en maak je deel uit van een professioneel en informeel marketingteam dat jij gaat ondersteunen in hun dagelijkse taken.

Trade & shopper marketing is de linking pin tussen marketing en sales, met als focus het lanceren van productintroducties, het adviseren van optimale shelving en merchandising, het ontwikkelen van instore & digitale activatie en het signaleren van nieuwe verkoopkansen op basis van marktdata en shopper insights.

Hierbij richt het team zich op groei van Bayer’s categorieën en merken in de zelfzorg markt. Ons team zorgt ervoor dat Bayer een waardevolle gesprekspartner is voor bekende drogisterij- en supermarktketens en het e-commerce kanaal.

Ons trade & shopper marketing team werkt vanuit Bayer’s nieuwe kantoorlocatie in Hoofddorp. Daarnaast is het in overleg mogelijk om gedeeltelijk vanuit thuis te werken.

JOUW TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN

 • Ontwikkelen van point-of-sale materiaal zoals displays en schapstrips;
 • Ontwikkelen van merkadvertenties en online banners t.b.v. trade;
 • Analyseren van marktdata zoals omzet en trend, distributie en aandelen;
 • Analyseren van trade campagnes en promoties op sales en ROI;
 • Voorbereiden van trade presentaties voor productlanceringen;
 • Regelmatige store checks en webshop research voor het signaleren van verbeteringen op basis van shopper insights;
 • Ondersteunen van deshopper strategie op onze merken.
 • Bayer Consumer Health is actief in de marketing en verkoop van vrij verkrijgbare gezondheidsproducten, die online en offline bij drogisterijen, apotheken en supermarkten verkocht worden.

  Met merken zoals Bepanthen, Aleve, Canesten, Iberogast, Supradyn en Rennie, hebben we een leidende positie in de Nederlandse zelfzorgmarkt.

  Bijna elk gezin in Nederland heeft wel een product van Bayer Consumer Health in huis. Onze missie is om consumenten de zorg voor zichzelf en familie in eigen handen te laten nemen, en zo kleine gezondheidskwalen niet in de weg te laten staan van een onbezorgde dag.

  Wil jij bijdragen aan onze missie en een verschil maken voor miljoenen mensen per dag?

  JOUW PROFIEL

 • Je zit in het 3e / 4e jaar van je HBO / WO studie, in een marketing gerelateerde richting, bij voorkeur binnen een opleiding bedrijfskunde, economie of econometrie.
 • Je hebt kennis van online marketing en bent geïnteresseerd in nieuwe technologieën.
 • Je bent geïnteresseerd in en hebt affiniteit met data en het maken van analyses.
 • Je beheerst het MS Office pakket, met name Excel en PowerPoint.
 • Je bent proactief en kunt goed zelfstandig werken, maar bent daarnaast ook een echte teamspeler.
 • Je bent ondernemend en resultaatgericht.
 • Je spreekt vloeiend Nederlands en hebt een goede kennis van de Engelse taal.
 • Je bent bij voorkeur vanaf september 2022 beschikbaar voor een meewerkstage van tenminste 6 maanden, waarbij je 4 tot 5 dagen per week werkt.
 • We zijn echter flexibel met betrekking tot de startdatum en duur van de stage.

  WAT HEEFT BAYER JOU TE BIEDEN

  Als moderne werkgever hechten we niet alleen belang aan het welzijn van onze werknemers, maar ook van onze stagiaires. Daarom investeren we ook in goede balans tussen werk en privé voor stagiaires.

  We bieden onze stagiaires een breed scala aan leermogelijkheden, een moderne werkomgeving en bijpassende compensatie. Bayer stagiaires profiteren van mooie voorwaarden, zoals :

 • Een stagevergoeding van € 400 per maand voor MBO studenten, € 500 per maand voor HBO studenten en € 600 per maand voor WO studenten, gebaseerd op een fulltime werkweek.
 • De kans om praktische ervaring op te doen binnen een markt leidende, internationale organisatie.
 • Door een brede scope van activiteiten krijg je te maken met veel verschillende mensen en processen binnen Bayer Consumer Health.
 • Ervaring opdoen in een team van enthousiaste, professionele en gedreven collega's.
 • Be innovative, be Bayer. Wij geven de toekomst van de dagelijkse gezondheid, patiëntenzorg en landbouw vorm. Samen kunnen we een positieve impact hebben op de gezondheidszorg en gezonde voeding voor iedereen.

  Geleid door ons doel science for a better life’, geworteld in onze LIFE-kernwaarden en gestuurd vanuit de organisatiestrategie, kijken we uit naar onze ambitieuze visie.

  Help ons deze visie te realiseren : Health for all, hunger for none ’.

  Interesse in deze vacature?

  Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging?

  Solliciteer dan online door jouw cv en motivatiebrief in te sturen.

  Heb je een vraag of wil je meer weten over de functie? Hiervoor kan je contact opnemen met Stephanie Rijcken via .

  Wat mag je verwachten na jouw sollicitatie? Het sollicitatieproces bestaat uit een eerste verkenningsgesprek met de recruiter en een interview met de recruiter en leidinggevende.

  Wil jij meer te weten komen over onze Bayer-werkomgeving? Neem een kijkje op onze social wall via en volg ons via #TeamBayerBenelux!

  Wij accepteren geen sollicitaties via agencies.

  YOUR APPLICATION

  Wil jij werken op een plek waar je gewoon JEZELF mag zijn?

  Jouw unieke persoonlijkheid, achtergrond en talenten dragen bij aan het bouwen van een sterk, divers en inclusief Bayer.

  Join us! Be You. Be Bayer.

  Locatie :

  Nederland : Nederland : Amsterdam Nederland : Nederland : Enkhuizen Nederland : Nederland : Mijdrecht

  Divisie : Consumer Health

  Referentiecode : 629997

  629997

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier