Senior Risk Manager
PGGM
Utrecht, NL
5 dagen geleden

Jouw rol

Binnen ons team word jij verantwoordelijk voor het vervullen van een tweedelijns risicomanagementrol richting de verschillende Front Office teams.

Je volgt hiervoor de beleggingsportefeuilles en de marktontwikkelingen die daar invloed op hebben. Je formuleert kritische vragen, voert zelf risicoanalyses uit en gaat hierover in dialoog met de portefeuillemanagers met als doel om het eindproduct beter te maken.

Daarnaast neem je deel aan investment committee(s) op beleggingsteamniveau als vertegenwoordiger vanuit Risk en voer je risico gesprekken met onze klant(en).

Risico’s die jouw bijzondere aandacht krijgen zijn aandelen risico, macro economische risico’s, balansrisico, liquiditeitsrisico, tegenpartijrisico en marktrisico.

Je werkt hierbij samen met medior en senior collega’s en vindt het leuk hen te helpen zich hier verder in te ontwikkelen.

In gesprekken met collega’s weet je je standpunten overtuigend en vasthoudend over te brengen. Je hebt overzicht, weet goed relaties te onderhouden met je stakeholders en zorgt dat afspraken nagekomen worden.

Dit alles pak jij op een energieke manier op.

Jouw afdeling binnen PGGM

Het Investment Risk Control team is onderdeel van de afdeling Performance & Risk Control (P&RC) binnen de Risk & Compliance unit van PGGM.

De afdeling heeft 19 medewerkers waarvan 10 het Investment Risk Control team vormen. Het Investment Risk Control team heeft als kerntaken het identificeren, adresseren, meten, monitoren en analyseren en van (directe) financiële beleggingsrisico's.

Hiervoor gebruikt, ontwikkelt en onderhoudt het team diverse methoden en risicomodellen. Het team stimuleert best-in-class risk management binnen PGGM en initieert constructieve discussies met en bij onze klanten, management, fiduciair adviseurs en beleggers.

Jouw achtergrond

We zijn op zoek naar een all round riskmanagement collega met bij voorkeur ervaring op het gebied van factorbeleggen. Ervaring en verdere ambitie in financieel riskmanagement is gewenst.

Je bent sparringpartner van onze beleggers en komt tot analyses die je goed kunt onderbouwen en overbrengen.Omgevingssensitiviteit en een klantgerichte houding zijn hierbij essentieel.

Verder herken jij je in het volgende profiel :

 • Afgeronde academische studie, bij voorkeur econometrie / economie / finance / toegepaste wiskunde;
 • Bij voorkeur aangevuld met CFA / VBA / FRM of de bereidheid om verder te leren;
 • Bij voorkeur ervaring met factor beleggen bij een (institutionele) vermogensbeheerder;
 • Ervaring in financieel riskmanagement is een pré;
 • Je hebt het in je om zowel kritisch, precies en overtuigend te zijn en tegelijkertijd ook een verbinder naar de verschillende stakeholders;
 • Je bent een echte teamplayer met uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • Enthousiast, nieuwsgierig en met passie voor vermogensbeheer en financieel riskmanagement;
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.
 • Wat wij bieden

  Een professionele, daadkrachtige en inspirerende werkomgeving met volop kansen om je vakmanschap uit te bouwen. Bij ons staan samenwerken, kennis delen, elkaar challengen en zelfstandigheid hoog in het vaandel.

  Dit komt goed tot uiting in onze cultuur. Ons moderne en marktconforme arbeidsvoorwaardenpakket zorgt voor een goede beloning en mogelijkheden werk en privé op een voor jou passende manier te combineren.

  We hechten aan een open en eerlijke bedrijfscultuur, bieden je werk dat er toe doet en hechten eraan met respect voor mens en omgeving te opereren.

  Kies je voor PGGM, dan kies je ook voor jezelf.

  Jij mag rekenen op :

 • een 36-urige werkweek waarin je veel vrijheid hebt om je werkweek in te delen, om een optimale ondersteuning te zijn voor de business èn het thuisfront;
 • een bruto maandsalaris in schaal 11 of 12 van de PGGM CAO, afhankelijk van je kennis en ervaring;
 • een variabele bonus die kan oplopen tot 20% van je jaarsalaris;
 • een eindejaarsuitkering van 7,5%;
 • ontwikkelingsmogelijkheden binnen je functie en mogelijkheden om door te groeien;
 • ruim 26 vakantiedagen;
 • flexibiliteit in werktijden en thuiswerkmogelijkheden(hybride werken), een werkweek van 4 dagen is ook mogelijk.
 • een goede pensioenregeling als deelnemer van pensioenfonds PFZW;
 • een ruim opleidingsbudget voor interne en externe trainingen of opleidingen met veel vrijheid voor eigen invulling;
 • een collectieve ziektekostenverzekering bij CZ. Je krijgt korting op de basisverzekering en aanvullende pakketten van CZ.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier