Arts in opleiding tot ziekenhuisarts
VU medisch centrum
Amsterdam, Netherlands
12 dagen geleden

Werkomgeving

VUmc en het AMC bundelen de krachten in een fusie en worden als één geheel aangestuurd. In Amsterdam UMC werken Vumc en AMC samen aan het uitstekend verzorgen van patiënten, leiden we veelbelovende talenten op tot verpleegkundige en arts én verbeteren we de gezondheidszorg van morgen dankzij hoogstaand en (inter)nationaal erkend wetenschappelijk onderzoek.

Samen kunnen we dat zo veel beter dan alleen.

De opleiding tot ziekenhuisarts is een nieuwe medische vervolgopleiding. Het betreft een driejarige opleiding waarin je wordt begeleid door een multidisciplinair opleidingsteam.

Kernwoorden in de opleiding zijn : generalistische zorg, kwaliteit, continuïteit en patiëntveiligheid. De ziekenhuisgeneeskunde is met ingang van 1 juli 2014 door het College Geneeskundig Specialismen als profiel erkend.

Na afloop van de opleiding kun je als ziekenhuisarts aan de slag en een rol spelen in de opleiding van dit profielspecialisme.

Informatie over de opleiding ziekenhuisarts kun je lezen op

VUmc staat voor onderscheidende patiëntenzorg, hoogwaardig wetenschappelijk onderwijs en grensverleggend onderzoek. Werken bij VUmc is topkwaliteit in alle opzichten : deskundig, ervaren personeel, een uitstekende patiëntenzorg en een onderzoeksafdeling die behoort tot de top drie van universitair medische centra.

Werkzaamheden

 • Je levert zorg aan en bent eindverantwoordelijk voor de zorg aan klinische patiënten;
 • Je bent bij uitstek een teamspeler die zorg levert en coördineert;
 • Je werkt samen met andere medici, in het bijzonder specialisten ouderengeneeskunde en onderhoudt intensieve contacten met huisartsen;
 • Je werkt mede samen met verpleegkundig specialisten en physician assistants;
 • Je draagt in beleidsmatige zin bij aan veiligheid, kwaliteit en verantwoordingsplicht rondom klinische zorgprocessen;
 • Je verzorgt onderwijs aan co-assistenten, verpleegkundigen, en eventueel AIOS.
 • Na afloop van de opleiding ben je ziekenhuisarts en kun je als zodanig aan de slag, danwel een rol spelen in de opleiding van jouw profielspecialisme.

  Een stap zetten naar een andere medische vervolgopleiding is ook een mogelijkheid en ook doorgroei in ziekenhuismanagement is, gezien de aard van de verworvenheden, denkbaar.

  De opleiding tot ziekenhuisarts duurt drie jaar. De hoofdopleider is een internist, de plaatsvervangend opleider een anesthesioloog.

  De volledige vacaturetekst kun je lezen op

  Jouw profiel

 • Je bent basisarts;
 • Je bent in staat zorgvuldig te organiseren en plannen;
 • Je bent in staat je in te leven in complexe problematiek;
 • Je bent een doorzetter, neemt initiatieven en kunt goed samenwerken in teamverband;
 • Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel en gevoel voor het werken in een organisatie.
 • Wij bieden

  Salarisschaal AA : 3334 tot 4601 euro bruto bij een fulltime dienstverband (afhankelijk van opleiding en ervaring).

  Naast een uitstekend basissalaris bieden we onder andere 8,3% eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag. Voor meer informatie over onze kijk op onze website.

  Het is voor nieuw aangestelde medewerkers verplicht om bij indiensttreding een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) aan te vragen.

  Je dient hiervoor in het bezit te zijn van een DigiD.

  Bijzonderheden

  Dit is een doorlopende vacature welke steeds wordt verlengd en waarvoor je continu kunt solliciteren. Wil je naast je motivatiebrief en CV ook een kopie van je laatste cijferlijst en 2 á 3 referenties mailen aan Annelies Kabalt via a.kabalt vumc.nl.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier