Bedrijfsarchitect Centrale Informatievoorziening
Gemeente Eindhoven
Eindhoven, Noord-Brabant, NL
6 dagen geleden

Wat kom jij waarmaken voor Eindhoven?

In de gemeente Eindhoven heeft Enterprise Architectuur een vaste plek in de organisatie gekregen. We versterken nu ook de bedrijfsarchitectuur zodat we goed aan kunnen blijven sluiten bij ontwikkelingen in de gemeentelijke dienstverlening en in onze organisatie.

Digitalisering is belangrijk in Eindhoven. De gemeentelijke organisatie richt zich meer en meer op het gebruik van digitale middelen.

Om ook in de toekomst optimale informatievoorziening (IV) te verzekeren, loopt er een transformatieprogramma. Zo gaan we onder meer centrale platformen inzetten voor processen, data en documenten.

Deze worden via een intern IV / IT dienstverleningsmodel geleverd, dat we managen op basis van COBIT.

Als Bedrijfsarchitect Centrale Informatievoorziening versterk jij de architectuurfunctie . Je hebt een leidende rol in het uitvoerbaar maken van de IV-transformatie.

Dat doe je door het aanbrengen van structuur en het bepalen van inhoud voor modellen, producten en diensten. Voorbeelden hiervan zijn onder meer het target operating model, de IV / IT producten & diensten, samenwerkingsvormen en stuurinstrumenten.

Je past daarbij inzichten en kennis toe uit onder meer Agile werken, informatiebeheer en datamanagement.

Daarnaast is op een gemeente een aantal specifieke kaders van toepassing zoals de Basis Informatiebeveiliging Overheid en de Wet Open Overheid.

Deze neem je mee in je werk en geeft ze een plek in je advies. Je gebruikt ook methoden uit de bedrijfsarchitectuur, zoals value stream & business capability mapping of optimalisatieraamwerken.

 • Je bent adviseur op het vlak van bedrijfsarchitectuur met de centrale IV-functie als jouw domein. Je adviseert de directie en management, de transformatiemanager en de Enterprise Architect.
 • Je neemt deel in veranderprogramma’s zoals voor de IV transformatie, data gedreven werken en digitaal zaakgericht werken.
 • Hier geef je met een programma architectuur inhoud aan de gekozen strategie. Elementen als security, privacy, ethisch verantwoord omgaan met gegevens en de genoemde specifieke wettelijke kaders geef je een integrale plek.

 • Je zorgt voor bekendheid, draagvlak en begrip van de bedrijfsarchitectuur in de organisatie. Specifiek voor de manier van werken bij het leveren van centrale informatiediensten.
 • Je onderhoudt relaties met anderen, ter bevordering van de toepassing en de kwaliteit van de bedrijfsarchitectuur. Dit kan zijn binnen de gemeente, maar ook erbuiten bijvoorbeeld bij de VNG, de .
 • gemeenten, Brainport, etc.
 • Collega Marnix Theijssen (Enterprise Architect bij CIO Office) : "Eindhoven is een innovatieve, slimme’ stad. Dat is ook steeds meer te merken in de gemeentelijke organisatie, waar we zoeken naar innovatieve oplossingen en moderne technologie.

  Daarvoor hebben we wel andere manieren van werken en leveren nodig in de informatievoorziening en die moeten we vormgeven.

  We staan te springen om een bedrijfsarchitect die dit komt doen en ons laat zien hoe we die puzzel kunnen leggen!"

  Met wie doe je dat?

  Je werkt vanuit het CIO-office direct samen de andere architecten met wie je een (sub)team vormt. Dat team bestaat verder uit de Enterprise Architect, de Technisch Architect Gemeentebreed en de andere Domein Architecten.

  Ook werk je met de Chief Information Officer (CIO), informatiemanagers, de Chief Information Security Officer (CISO), de centrale Privacy Officer en andere vakdisciplines binnen het CIO-office zoals rond proces- en data-management.

  Je werkt ook samen met de architecten van andere organisatie-onderdelen, zoals de IT Architecten bij de sector Informatisering & Beheer.

  Voor jouw werkveld zijn ook collega’s van Financiën & Control, Informatiebeheer en Personeel & Organisatie belangrijk.

  Hoe maak jij het waar?

 • Je hebt minimaal een hbo-opleiding afgerond en enkele jaren werkervaring als bedrijfsarchitect (of een vergelijkbare adviesfunctie zoals Business Consultant).
 • Heb je relevante ervaring opgedaan als (project) manager of product owner? Dan komen we ook graag met je in contact.

 • Je hebt een beeld gevormd van zaken als Business-IT alignment, Agile werken, informatie-risicomanagement, informatiebeheer en sourcing.
 • Je maakt je nieuwe kennis op dit gebied snel eigen.

 • Bij voorkeur heb je ervaring met het transformeren naar een Agile / Scrum werkwijze en een servicegericht IT operating model;
 • Je begrijpt de verschillende architectuurlagen (bedrijf, informatie, applicatie en infrastructuur). Kennis van ArchiMate voor het maken van architectuurmodellen is een pré.
 • Je gaat behendig om met de complexiteit van de opgaven waar je aan werkt. Je kunt deze uiteen zetten in modellen en je bent in staat schaalverhoudingen van een oplossing te overzien.
 • Instinctief constateer je wat de relevante details zijn.

 • Je communiceert vaardig, bent overtuigend en je bent in staat op verschillende (organisatie)niveau’s te acteren.
 • Hoe maken wij jou blij?

  Met een baan waarmee je impact hebt op de stad en de gemeente Eindhoven. En een informele organisatiecultuur, waar oog is voor een goede werk- en privé balans.

  Verder mag je rekenen op :

 • een jaarcontract. Als we van beide kanten tevreden zijn, wordt het omgezet naar een vast contract;
 • maximaal € 6.,- bruto per maand (bij 36 uur per week);
 • 23 vakantiedagen per jaar (als je fulltime werkt). Hiernaast kun je ADV dagen opbouwen en zo in totaal ongeveer 10 weken verlof opnemen per jaar.
 • Werk je in deeltijd, dan is dat natuurlijk naar rato;
 • een vrij besteedbaar bedrag van 17,05% van je brutosalaris. Dit bestaat onder andere uit de vakantie- en eindejaarsuitkering en levensloopbijdrage;
 • een vergoeding als je met het OV reist. Of een vergoeding als je ’groen’ reist. Dus als je wandelt, fietst of per e-bike komt;
 • ruimte om jezelf te ontwikkelen door cursussen en trainingen;
 • een werkplek in het centrum van Eindhoven. Ook kan je thuiswerken.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier