Tendermanager assetmanagement infra (operate & maintain)
Arcadis
Rotterdam , NL
2 dagen geleden

Wat ga je doen?

Als tendermanager assetmanagement infra haal je nieuwe projecten binnen en bouw je mee aan het succes van Arcadis. Voor deze functie zijn wij op zoek naar een gedreven en een proactieve tendermanager met lef en ondernemerschap.

Je durft creatief te denken en kunt je verplaatsen in de klant om zo steeds weer originele en passende oplossingen te genereren.

Je werkt graag samen met collega’s en externe partners en durft hen ook aan te spreken op hun prestaties.

Je werkt samen met verschillende tenderteams binnen Arcadis (Operate & Maintain), maar ook daarbuiten. Deze teams stel je samen met de betreffende leidinggevenden.

Als Tendermanager bepaal jij de koers van de tender en het tenderteam en bepaal je de aanbiedingssom. Ook coördineer je de onderhandelingen met leveranciers en onderaannemers.

Je rapporteert periodiek de voortgang en financiële zaken met stuurgroepen. Afhankelijk van de omvang en het (strategisch) belang van de tender bevat de stuurgroep een mix van lijnmanagers, accountmanagers, sectorleiders en directeuren.

Uiteraard win je de tender en ben je ook verantwoordelijk voor een goede overdracht naar de projectmanager en zijn team.

Arcadis is succesvol actief voor zowel de overheid als de industrie binnen de divisies Gebouwen, Infrastructuur, Water en Milieu.

Wij hebben een klantgerichte, commerciële organisatie die dwars staat op deze vier genoemde werkvelden. De accountmanagers zijn georganiseerd per sector.

In het totaal onderscheiden wij 6 sectoren binnen de industrie (Oil & Gas, Chemie & Pharma, Conglomerates & Consumer goods, Power, Financial Institutions en Contractors) en 6 sectoren binnen de overheid (Rijk & ZBO’s, Provincies & Rijkswaterstaat, Gemeenten, Waterschappen, Public Transportation, Onderwijs).

Arcadis is een internationaal opererende organisatie, wat betekent dat de tenders waar jij aan werkt zich niet beperken tot de Nederlandse markt.

Nieuwsgierig naar dynamische en actuele projecten waar jij je energie voor kunt inzetten? Hieronder geven we er een aantal waar we als team momenteel aan werken :

 • PrestatieGerichte Contracten met betrekking tot beheer- en onderhoud van alle kunstwerken rondom het Ijsselmeer (), Maeslant-
 • Hartelkering en beweegbare objecten Zuid-Holland (;
 • Constructieve berekeningen en ontwerpen voor bestaande en nieuwe infrastructurele knooppunten als ZuidAsDok, ontwerp Nieuwe Afsluitdijk, Sluizencomplex IJmuiden en diverse provincies en gemeenten;
 • Veiligheids- en renovatiedossiers Vlaamse Tunnels;
 • Instandhoudings- en onderhoudsplannen opstellen voor vrijwel alle tunnels van Nederland en Vlaanderen;
 • Instandhoudings- en onderhoudsplannen opstellen en energiescans uitvoeren, voor een groot areaal aan vaste en beweegbare objecten zoals sluizen, bruggen en stuwen in Nederland;
 • Advisering voor vervoersbedrijven zoals ProRail, RET en MET;
 • Instandhoudingsadvisering beweegbare Objecten Rijkswaterstaat.
 • Wat vragen wij?

  Wij zijn op zoek naar een ondernemende tendermanager met adviesvaardigheden op directieniveau. Je kunt op heldere wijze de vraag van de klant koppelen aan ons brede palet van dienstverlening.

  Je hebt oog voor detail, bent creatief, resultaatgericht met een commerciële instelling. Jouw profiel :

 • Afgeronde universitaire of hbo-opleiding bijvoorbeeld (technische) bedrijfskunde, bouwkunde of een vergelijkbaar;
 • Ruime ervaring met commerciële activiteiten en een passie voor maken van (op maat geschreven) tenders en aanbestedingen binnen de infrastructuur (en met andere werkgebieden is een pre);
 • Ruime ervaring met stakeholder management;
 • Je hebt affiniteit met beheer en onderhoudsvraagstukken en het toepassen van processen en technieken zoals bijvoorbeeld data-
 • analytics en Systems Engineering in projecten en tenders.

 • Je snapt de vraag achter de vraag van de opdrachtgever en weet dat met je team tot een winnende aanbieding te vormen;
 • Communicatief sterk, sociaal vaardig, zelfstandig, resultaatgericht;
 • Je hebt een heldere visie op tendering en weet naast zelf de hitrate te verhogen ook anderen hierin te stimuleren, te ontwikkelen dezelfde doelen te bereiken;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Je hebt ervaring met leidinggeven, je bent een people manager.
 • Wat bieden wij?

  De adviesgroep Assetmanagement Infra Objecten en Installaties

  Ons werkveld omvat een breed spectrum aan civiele kunstwerken en hun installaties in zowel de droge als natte omgeving. Je kunt hierbij denken aan bruggen, viaducten, tunnels, vliegvelden, spoor gerelateerde objecten maar ook aan sluizen, gemalen en hoogspanningsmasten.

  Het team bestaat uit een goede mix van mannen en vrouwen samen werkend in een open en dynamische werksfeer met volop ruimte voor overleg, het individu en ontwikkeling van jezelf en het team.

  Binnen het team zijn al een aantal Certified Machine Safety Experts werkzaam. We zijn op zoek naar jou om dit aantal te vergroten.

  Wil je weten wat assetmanagement voor Arcadis betekent? We hebben hierover interessante informatie voor je verzameld :

 • De website van
 • Lees de van collega Marc Hartsema
 • Wij bieden de optie van zowel dynamische opdrachten in Nederland als in het buitenland.

  Waar je ook werkt, wat je ook doet, als Arcadiaan draag jij bij aan het verbeteren van de kwaliteit van leven. is wat ons verbindt en inspireert.

  Onze mensen kijken vanuit verschillende perspectieven, bouwen duurzame relaties op en geven de toekomst vorm. Samen gaan wij de uitdaging aan om onze wereld te verbeteren.

  Met vijf kernwaarden bouwen we aan een unieke Arcadis cultuur : People First, Integriteit, Klantsucces, Samenwerking en Duurzaamheid.

  Onze cultuur geeft jou de kans om je eigen carrière vorm te geven. Samen met onze klanten werk jij aan uitzonderlijke en projecten.

  Denk hierbij aan digitaal ontwerp, consultancy, engineering, project- en managementdiensten in de gebouwde en natuurlijke omgeving.

  Wij bieden een organisatie en een functie waarbij je een hoge mate van vrijheid hebt om je taken zelfstandig in te vullen in een ambitieus en gedreven team.

  Ook heb je de mogelijkheid om samen te werken met verschillende disciplines zowel binnen het team als binnen Arcadis. Daarnaast ontplooien we veel initiatieven als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen en inclusiviteit & .

  Jij krijgt volop ruimte voor vernieuwende ideeën en goede ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden. Daarnaast hanteert Arcadis marktconforme , zoals 30 vakantiedagen, flexibele werktijden en een resultaat afhankelijke winstuitkering.

  Op onze vind je meer informatie over ons bedrijf.

  010onthemove : Eind 2019 verhuist ons kantoor in Rotterdam naar Rotterdam Central District (Delftse Poort). Arrèn van Tienhoven samen met enkele Arcadianen over de aanstaande verhuizing.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier