Projectleider Montage & Stilstand IJmuiden
Tata Steel
Haarlem, Nederland
1 dag geleden

Als projectleider aan de slag met multidisciplinaire projecten die je nergens anders tegenkomt dan bij Tata Steel?

Wat ga je doen?

Je gaat in deze functie als Projectleider aan de slag met multidisciplinaire projecten, die vanwege omvang en complexiteit zeer uitdagend zijn.

Deze projecten voer je uit vanuit de HTD, in opdracht van de fabrieken op de site. Als projectleider ben je verantwoordelijk voor een compleet project, van aanname tot in bedrijf name.

Hoe gaat dit dan in de praktijk?

Het begint bij het overleg met de onderhoudsorganisatie van de fabriek. Daarmee bespreek je wat er op de planning staat voor het komende boekjaar aan projecten en gepland onderhoud.

Aan de hand van dat overleg bepalen jullie samen welke projecten door de HTD opgepakt kunnen worden. Gestandaardiseerde projecten zullen rechtstreeks naar de specifieke afdelingen binnen de HTD of een buitenfirma gaan, maar de projecten die complex en multidisciplinair zijn, dat zijn de projecten die bij jou terechtkomen!

Je gaat vervolgens aan de slag met de uitwerking van deze projecten. Dus je maakt een kostencalculatie, een tijdsplanning, checkt welke disciplines er binnen de HTD benodigd zijn en stemt daar ook de werkzaamheden mee af.

Wanneer je dat gereed hebt, stem je dat weer af met de fabriek, want zij zullen daar het budget beschikbaar voor moeten stellen en akkoord moeten geven op de planning.

En dan gaat de toegevoegde waarde van jou en je team van belang zijn. Want met jullie technische kennis en inzicht zullen jullie heel gedetailleerd de projecten gaan uitwerken.

Het is handig als je eerder al wat engineeringswerk gedaan hebt, zodat je al wat voorwerk kunt doen, wanneer er werk naar een engineeringsbureau gaat.

Maar jouw toegevoegde waarde zit met name in het signaleren van knelpunten en deze vroegtijdig oplossen. Dat doe je door bijvoorbeeld hulpgereedschappen te laten maken, als er nog niets bestaat om een klus te kunnen doen.

Of met een buitenfirma een hijs- of vijzelplan te maken speciaal voor deze klus.

Het gebeurd regelmatig dat wanneer jij en het team een project hebben afgerond, er daarna een standaard werkproces van wordt gemaakt, zodat dit in de toekomst makkelijker en sneller kan worden uitgevoerd.

Wat deze functie bijzonder maakt?

 • Het gaat hier om de meest bijzondere projecten in onze fabrieken verspreid over de hele site en jij bent daarin gewoon de spil om dit tot een succes te maken.
 • Je trekt intensief op met de onderhoudsorganisatie van de fabriek, je eigen team en buitenfirma’s, dus projecten afronden is echt een teamprestatie!
 • Door de omvang en complexiteit van de projecten lenen die zich er uitstekend voor om nieuwe technieken toe te passen, zoals 3D-scannen, waardoor vaak unieke onderdelen snel te vervangen zijn.
 • Herken jij jezelf hierin?

  In deze functie is een hoog veiligheidsbesef van groot belang, daarnaast :

 • Heb je een volwaardig afgeronde Hbo-opleiding, bij voorkeur richting werktuigbouwkunde.
 • Heb je al een aantal jaar ervaring met projecten in een industriële werkomgeving .
 • Ben je daarnaast flexibel ingesteld, omdat je projecten soms doorlopen in de nacht of in het weekend.
 • Ben je besluitvaardig om knopen door te hakken en richting te bepalen.
 • Heb je een groot leervermogen om daarmee snel projecten en installaties te doorgronden en problematiek snel scherp te krijgen.
 • Wat bieden wij jou?

  Vooral een functie waarin jij zelf midden in de techniek en uitvoering staat, maar in deze veelzijdige functie bieden wij je meer, namelijk :

 • Een basis maandsalaris dat afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal €5.480,- bruto per maand bedraagt.
 • 10% vaste toeslagen per jaar : een vaste eindejaarsuitkering van 2% en 8% vakantietoeslag
 • En daar bovenop nog een variabele winstdeling.
 • Een goede werk-privé balans doordat je deelneemt aan de flexuren regeling.
 • Standaard 37,5 vrije dagen per jaar : 26 vakantiedagen en 11,5 ADV dagen.
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een tegemoetkoming in je ziektekosten en een onkostenvergoeding.
 • Dat 2 / 3 van je pensioenpremie wordt betaald door Tata Steel.
 • Wij vinden vitaliteit bij onze medewerkers belangrijk. Daarom krijg je niet alleen een tegemoetkoming in de zorgkosten, maar bieden wij je ook korting op een sportschool abonnement én kun je deelnemen aan de gezamenlijke sportactiviteiten, zoals o.

  a. golf, wielrennen, hardlopen en roeien.

  Wat is jouw werkomgeving?

  Jouw team :

  Je werkt in een team dat op dit moment uit zeven mensen bestaat, inclusief jijzelf. Dat zijn een aantal coördinatoren, nog een projectleider, een werkvoorbereider en je leidinggevende.

  Jullie werken samen op één locatie op het terrein. De dag wordt altijd gezamenlijk opgestart om de status van projecten door te nemen.

  Daarin zijn alle ideeën of mogelijke oplossing meer dan welkom. Jullie lunchen regelmatig samen en dan hebben jullie het lang niet altijd alleen maar over het werk.

  Het team bestaat nog niet zo lang, waardoor er nog niet veel gestandaardiseerd is. Daar wordt aan gewerkt en jou input is daar ook gewenst.

  Jouw afdeling :

  HTD Maintenance Services, waar in circa 800 mensen werken, bestaat uit meerdere afdelingen met elk hun eigen specialisme op het gebied van onderhoud en techniek.

  Binnen Tata Steel in IJmuiden is de HTD dé uitvoeringsorganisatie voor het planmatig onderhoud en oplossen van storingen.

  Bijzonder aan het werken in deze afdeling is dat jouw collega’s in de verschillende fabrieken naast collega ook je klanten zijn.

  Een echte HTD’er is het best te omschrijven als oplossingsgerichte technisch vakspecialist.

  Solliciteren of meer weten?

  Lijkt deze functie jou wel wat? Solliciteer dan direct! Als je nog vragen hebt of eerst meer informatie wilt hebben, neem dan contact op met Mike Herrebout, Corporate Recruiter, op telefoonnummer 06-25736911.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier