Technical Sales Engineer
YACHT
Duiven
4 dagen geleden

Over de functie

Voor Aerzen in Duiven zoeken we een Technical Sales Engineer. Op de locatie in Duiven gaat de Technical Sales Engineer nauw samen werken met een ervaren collega en verkoopt Aerzen producten op het gebied van onder andere beluchting in de waterbehandeling en voor pneumatisch transport.

Taken en verantwoordelijkheden

Het beheren van klanten door uitbreiden en ontwikkelen van persoonlijke contacten door onder meer klantcontact, telefonisch of door ontvangst van klanten in Duiven en door het opvolgen van klantvragen.

Het uitbrengen van offertes die klantvragen beantwoorden, alsook de opvolging om deze offertes tot opdrachten om te zetten en het aanspreekpunt is voor de klant met betrekking tot de aflevering en verantwoordelijk is voor de klanttevredenheid.

De Sales Engineer rapporteert aan de Sales Manager, heeft periodiek overleg met de afdeling verkoop en onderhoudt relevante contacten met (potentiele) klanten, (internationale) collega’s en leveranciers.

Functie-eisen

 • Technische opleiding op HBO niveau richting, bv richting werktuigbouwkunde Elektrotechniek / Mechatronica / Autotechniek
 • Geen relevante werkervaring in technisch / commerciële omgeving vereist
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, Duitse taal is een pre
 • In bezit van rijbewijs B.
 • Competentiemanagement

  Bij Aerzen Nederland maken wij voor de persoonlijke ontwikkeling en het functioneren van onze medewerkers gebruik van competentie management.

  De Aerzen kerncompetenties zijn : klant en servicegerichtheid, collegiaal en hulpvaardig en kwaliteitsgericht. De functie specifieke competenties zijn : communicatieve vaardigheden, in teamverband werken en probleemoplossing.

  Binnen onze positieve, informele werkomgeving met jonge en dynamische collega’s, krijg je veel vrijheid en verwachten we dat je ook verantwoordelijkheid neemt.

  Je leert veel van de technische producten en je ontwikkelt jezelf tot een volwaardig adviserende verkoper.

  Wat bieden wij

 • Goede arbeidsvoorwaarden (o.a. goed salaris, extra ATV-dagen, bonusregeling, 13e maand, smartphone, laptop);
 • Een uitdagende functie in een technisch / commerciële omgeving;
 • Intensieve begeleiding en opleidingen + cursussen waar nodig;
 • Doorgroeimogelijkheden;
 • Flexibele werktijden;
 • Informele werksfeer met korte lijnen en platte organisatie;
 • Werken bij een internationaal familiebedrijf met een rijke geschiedenis met meer dan 50 zusterbedrijven wereldwijd, die binnen Europa marktleider is in onze niche markt.
 • Informatie

  Heb je vragen of opmerkingen, neem dan contact op met Yacht Engineering : Patrick van Otterlo, op : 06 10 92 66 21 (dagelijks tot 21 : 00), of mail naar : patrick.van.otterlo yacht.nl

  Bedrijfsinformatie

  De Aerzener Maschinenfabrik bouwt sinds 1868 draaizuigerblowers. Zij behoort tot één van de oudste en grootste fabrikanten ter wereld en is marktleider in Europa.

  In Nederland is Aerzen onder meer marktleider in waterzuivering en toonaangevend toeleverancier aan de producerende industrie.

  De betrouwbaarheid van de Aerzen machines is belangrijk voor de veelal continue, 24 / 7 productieprocessen. Het productprogramma van Aerzen bestaat uit draaizuigerblowers, schroefcompressoren, turbocompressoren en schroefblowers.

  Deze blowers en compressoren worden door Aerzen Nederland B.V. aan klanten in Nederland geleverd en op klantlocatie onderhouden.

  In de werkplaats achter ons kantoor te Duiven verzorgen wij tevens de samenbouw van klant specifieke machines en worden blowers en compressoren van klanten gereviseerd.

  Om ons salesteam uit te breiden zoeken wij een :

  Technical Sales Engineer

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  voortzetten
  Aanvraagformulier