Genomic Breeder
Rijk Zwaan
Nederland, Fijnaart
5 dagen geleden

Hoe ziet jouw functie als Genomic Breeder bij Rijk Zwaan eruit?

Rijk Zwaan is wereldwijd een toonaangevende speler op het gebied van de ontwikkeling van groenterassen. Als Genomic Breeder ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van biostatistische data-analyses en voor de ontwikkeling van methodes en tools voor het integreren van genotypische en fenotypische informatie bij het veredelen.

Deze analyses, methodes en tools ondersteunen veredelaars bij het nemen van beslissingen tijdens de ontwikkeling van nieuwe rassen.

In deze functie wordt er projectmatig gewerkt en ben je niet alleen verantwoordelijk voor de inhoud, maar vaak als projectleider voor het gehele proces.

Daarnaast heb je veel contact met andere onderzoeksteams met expertise in bio-informatica, IT, kwantitatieve genetica, moleculaire biologie en beeldanalyse.

Wat jij meebrengt :

Je bent in staat om complexe materie te vertalen naar toepasbare informatie en methodes en om collega’s te overtuigen. Je bent creatief, praktisch en in staat om nieuwe projecten te identificeren en leiden.

Je uitstekende communicatieve vaardigheden zijn noodzakelijk voor het integreren van verschillende disciplines en het vertalen van grensverleggend onderzoek naar de veredelingspraktijk.

We zoeken een ambitieuze professional die zich in de toekomst naast het inhoudelijke aspect ook wil ontwikkelen op leidinggevend gebied.

Daarnaast kunnen we het volgende vinden op je cv :

 • Een afgeronde PhD, bij voorkeur op het gebied van de kwantitatieve genetica, biostatistiek en / of plantveredeling, of relevante werkervaring op dit gebied
 • Ervaring met projectmanagement
 • Ervaring met het ontwerpen en toepassingen van genetische studies, veredelings- en selectiemethodes
 • Gezien het internationale karakter is beheersing van de Engelse taal een vereiste.
 • Wat kun je van ons verwachten?

  Als Genomic Breeder ga je deel uitmaken van de afdeling Sla. Deze internationale afdeling bestaat uit meer dan 70 collega’s die werken aan het ontwikkelen van nieuwe slarassen.

  Je werkt samen en deelt kennis met 5 genomic breeders die voor andere veredelingsafdelingen werken. Naast een groeiende internationale werkomgeving, bieden wij jou graag :

 • Direct een vast contract voor 38 uur in de week;
 • Een goed salaris gebaseerd op functieniveau en ervaring
 • Diverse opleidingsmogelijkheden via onze Rijk Zwaan Academy
 • Goede balans tussen werk en privé;
 • Een innovatieve werkomgeving met voortdurend nieuwe uitdagingen;
 • Dagelijks verse soepen, salades en / of fruit.
 • Rijk Zwaan : jouw nieuwe werkgever?

  In Fijnaart, West-Brabant, ligt een Research & Development locatie van Rijk Zwaan. Een internationaal familiebedrijf met een mensgerichte bedrijfscultuur.

  Rijk Zwaan staat aan het begin van de voedselketen. We ontwikkelen groenterassen en verkopen daarvan de zaden aan telers over de hele wereld.

  We kunnen en willen vanuit onze positie een bijdrage leveren aan de wereldvoedselvoorziening. Daarbij draait het om groei.

  De groei van een natuurlijk product, dat we wereldwijd exporteren. De groei van ons bedrijf en vooral de groei van onze medewerkers.

  Je krijgt bij ons namelijk alle ruimte om te ondernemen en jezelf te ontwikkelen.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier