Senior verpleegkundig consulent hiv-aids
Erasmus MC
Rotterdam, Zuid-Holland
4 dagen geleden

Functie inhoud

Het Erasmus MC heeft een van de grootste hiv-poliklinieken van Nederland. Als verpleegkundig consulent speel je een belangrijke rol in de zorg voor patiënten met hiv.

Je bent voor hen het aanspreekpunt. Je houdt spreekuur, zowel zelfstandig als ook gekoppeld aan de patiënt bezoeken bij de arts.

Hierin inventariseer je de lichamelijke en psychosociale zorgvraag en geef je voorlichting over het ziektebeeld, behandeling, therapietrouw.

Seksuele gezondheid, omgaan met stigma en leven met hiv zijn zaken die dan zeker ook besproken worden.

Je neemt ook deel aan diverse multidisciplinaire overleggen. Voorbeelden hiervan zijn overleg met het hiv-behandelteam, overleg met psycholoog / maatschappelijk werk, regionaal hulpverlenersoverleg en met de GGD.

Ook ben je consulent voor andere verpleegkundigen / beroepsgenoten in de kliniek of daarbuiten en help je bij vraagstukken die spelen.

Voorlichting geven in de vorm van (klinische) lessen in het ziekenhuis of daarbuiten is dan ook onderdeel van de functie.

Het Erasmus MC is een centrum waar op dit moment het waardegedreven zorg principe uitgerold wordt over alle poliklinieken.

De polikliniek Infectieziekten is vroeg aangehaakt in dit proces en werkt volgens dit principe. Aangezien we in ons team voortdurend bezig zijn om de zorg voor de patiënt te verbeteren, is een sterke affiniteit met innovatie en kwaliteit van zorg een voorwaarde.

Werkomgeving

Je werkt binnen de polikliniek Inwendige Geneeskunde / Infectieziekten en bent onderdeel van het hiv-behandelteam. Dit is een multidisciplinair team bestaande uit onder andere internist-infectiologen, 3 verpleegkundig hiv-consulenten, een verpleegkundig specialist, een psycholoog en een medisch maatschappelijk werker.

Profiel

 • Je bent een A-verpleegkundige of hebt de opleiding hbo-V afgerond.
 • Je hebt enige jaren werkervaring als verpleegkundige.
 • Praktijkervaring binnen de hiv-gezondheidszorg is een pre.
 • Je hebt cursussen op het gebied van hiv / aids gevolgd of bent bereid deze te volgen.
 • Je hebt goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in de Engelse taal en bij voorkeur ook enige kennis van andere talen.
 • Je bent in staat om zelfstandig te werken en initiatieven te ontplooien om de patiëntenzorg optimaal te houden in tijden van veranderende patiëntenzorg.
 • Bekijk de voorwaarden voor indiensttreding bij Erasmus MC.

  Wat bieden wij

  Een uitdagende functie binnen het grootste Universitair Medisch Centrum (UMC) van Nederland met hoge ambities op het gebied van zorg, onderwijs en onderzoek.

 • Een tijdelijk dienstverband voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vast contract.
 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 4.782,- (schaal 9M) bij een volledige werkweek van 36 uur.
 • Uitstekende secundaire voorwaarden, zoals een 13e maand die al in november uitgekeerd wordt en een persoonlijk reiskostenbudget.
 • Een pensioenverzekering bij het ABP. Wij nemen circa 2 / 3 van de maandelijkse bijdrage voor onze rekening.
 • Bijzondere voordelen, zoals een fysiotherapeut en een fietsenmaker van de zaak. En er is ook een sportclub waar je na werktijd aan je conditie kunt werken.
 • Alle zijn conform de cao Universitair Medische Centra.

  Meer informatie

  Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Mariëlle Deden, manager polikliniek, via of Laura van Zonneveld, verpleegkundig consulent HIV-AIDS, via .

  Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Dan staat Jeanette dos Santos Gomes, recruiter, je graag te woord. Je kunt haar bereiken via : .

  Je kunt solliciteren door gebruik te maken van de sollicitatiebutton.

  Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie is niet gewenst.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier