Teamchef Business Experts
Politie
Rotterdam
19 dagen geleden

De Dienst Informatiemanagement zoekt een enthousiaste en gedreven teamchef die over aantoonbare kennis en kunde beschikt, in leidinggevende zin én op het gebied van informatiemanagement.

Het team business experts is het aanspreekpunt voor portefeuillehouders en ketenpartners als het gaat om IV-verbeterings- en vernieuwingsvragen.

Wat ga je doen?

Als teamchef van het Team Business Experts is het jouw taak om het team een effectieve en efficiënte bijdrage te laten leveren aan de politie en daarmee aan de samenleving.

Het team is onderdeel van de Sector Advies binnen de Dienst Informatiemanagement (IM). De business experts zijn vanuit de Dienst IM voor de portefeuillehouders en ketenpartners hét aanspreekpunt als het gaat om IV-

verbeterings- en vernieuwingsvragen. Daarnaast zorgen zij voor verbinding tussen de business (operatie en bedrijfsvoering) en in de IV-

keten (van vraagarticulatie tot en met de realisatie en evaluatie). Je gaat leiding geven aan 50 business experts die werken op 12 locaties in het land.

De experts hebben adviserende en uitvoerende werkzaamheden en kennen een hoge mate van variëteit in uitvoeringsvormen. Jij stimuleert, ondersteunt, begeleidt en geeft richting aan de inhoudelijke doorgroei van je medewerkers.

Verder ga jij als teamchef :

 • de zelfstandige inzet en inbreng vergroten door het kiezen en verder ontwikkelen van specialistische methoden, technieken en nieuwe benaderingswijzen;
 • het team verder brengen vanaf verschillende locaties, want je ziet het team niet dagelijks;
 • netwerken met je medewerkers en netwerken bouwen tussen de medewerkers;
 • verantwoording afleggen voor de resultaten en gebruikte budgetten;
 • zorgen dat de juiste informatie bij de politie in het werkveld en de burger terecht komt;
 • je vormt een onderdeel van het managementteam van de Sector Advies en daar lever je een belangrijke bijdrage aan het sectorresultaat.
 • Dit alles doe je in een omgeving die in verandering is als gevolg van o.a. het Agile-werken in de IV-keten (ICT-productiehuis).

  Jij geeft hier inhoudelijk invulling en richting aan.

  Waar ga je werken?

  Het Politiedienstencentrum (PDC) telt zes diensten ter ondersteuning van het gehele politiekorps, te weten de diensten Human Resource Management, Facility Management, Financiën, Informatiemanagement, Informatie-

  en Communicatietechnologie en Communicatie. Het PDC voert de operationele bedrijfsvoeringsactiviteiten uit voor alle politiemedewerkers.

  Het beleid wordt geformuleerd binnen de betreffende beleidsdirecties. Uiteindelijk zetten ruim 6100 medewerkers zich in voor een goede service aan de operatie.

  De Dienst Informatiemanagement (IM) is onderdeel van het PDC en is de informatiemanagementorganisatie voor de politie. De dienst voert taken uit op onder andere de gebieden functioneel beheer, gegevensgebruik & beheer, vraagarticulatie en bewaakt de kwaliteit en integriteit van vastgelegde gegevens.

  De dienst is verantwoordelijk voor de continuïteit van de IV-dienstverlening aan de business en bereidt samen met de business de IV-

  portefeuille voor, onder meer door middel van de intake van nieuwe behoeften. Ook de vertaling van de informatiebehoefte naar requirements tot en met de implementatie van nieuwe of gewijzigde IV behoort tot het takenpakket van de dienst.

  De totaal ruim 600 medewerkers van de Dienst IM werken geconcentreerd en gedeconcentreerd.

  De Sector Advies stemt de informatievoorziening af op de strategische doelstellingen en de behoeften van de Operatie binnen het IV-

  portfolioproces. De sector adviseert over IV-, proces- en organisatieveranderingen. De werkzaamheden zijn o.a. stakeholdermanagement, business analyse, informatieanalyse en regie op uitvoering.

  De sector bestaat uit drie teams; informatievoorziening experts, operationele informatievoorziening experts en business experts.

  Wie ben jij?

  Jij bent een verbinder met een groot verantwoordelijkheidsgevoel en coachend leidinggeven is echt iets voor jou. Je voelt je eigenaar van IV-

  vraagstukken en je schroomt niet om, vanuit jouw positie bezien, (proactief) tot betekenisvolle oplossingen te komen als de omstandigheid daar om vraagt.

  Je werkt doelgericht samen met in- en externe partners en bent optimaal betrokken bij het werk en de ontwikkeling van diegenen aan wie je leiding geeft.

  Je bent in staat om te reflecteren op jezelf. Je weet wat de medewerkers bezighoudt en wat zij nodig hebben. Daarnaast weet je hen in hun kracht te zetten door het bieden van professionele ruimte én verantwoordingskaders of door het creëren van de juiste condities daarvoor.

  Tot slot ben je in staat in volle overtuiging leiding te geven aan de veranderingen en kun je hierin houvast bieden aan onze professionals.

  Om sturing te kunnen geven aan het team van business experts beschik je over aantoonbare kennis en kunde op het gebied van informatiemanagement met als specialisme advisering.

  Bij voorkeur beschik je over kennis van Agile-werken en van projectmanagement methodieken als Prince2. Je zorgt actief voor een maximaal intern veilig klimaat, waarbij je afspraken nakomt en borgt, open staat voor tegenspraak en medewerkers laat participeren.

  Ook ben je een resultaatgerichte, besluitvaardige coach en klinken politiek-bestuurlijke sensitiviteit, netwerkvaardigheid en systeemdenken jou niet vreemd in de oren.

  Daarnaast beschik je over :

 • een relevante afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur in de richting bedrijfskunde, bestuurskunde en / of informatica;
 • aantoonbare ervaring in het leiding geven aan veranderingen van werkwijze en doelstellingen van een team en de impact daarvan op persoonlijk functioneren van teamleden;
 • kennis van portfoliomanagement.
 • Wat wij bieden

  De standplaats is Rotterdam. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week. Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst.

  We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een vaste aanstelling, waarbij een proeftijd van 1 jaar van toepassing is.

  Verder kun je het volgende van ons verwachten :

 • een bruto maandsalaris van minimaal € 3.831,- en maximaal € 5.455,- (schaal 12 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).
 • De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is teamchef C.

  Interesse?

  Bel of mail met Jan Hendriks, plaatsvervangend sectorhoofd IM Advies (06 - 31 01 38 05, jan.hendriks2 politie.nl) als je meer informatie over de functie wilt hebben.

  Voor vragen over de sollicitatieprocedure bel je met het Frontoffice Recruitment & Selectie op 088 - 66 22 300.

  Solliciteer uiterlijk 18 mei 2018 via de sollicitatiebutton.

  Wat verder belangrijk is

 • Een veiligheidsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.
 • De politie zet in op innovatie en cultuurverandering. Een toekomstgerichte politie vraagt om krachtige leiders. Talentvolle vernieuwers met uiteenlopende achtergronden die een open klimaat creëren en ruimte geven aan cultuurverschillen binnen teams.
 • Solliciteren
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op 'Doorgaan' te klikken, ga ik akkoord met de privacy & voorwaarden van neuvoo en ga ik akkoord met het ontvangen van relevante e-mailtaakwaarschuwingen. (op elk moment annuleren) Kijk hier
  voortzetten
  Aanvraagformulier