Adviseur Industriële Veiligheid
Sweco NL
Groningen, Netherlands
2 dagen geleden

Functieomschrijving

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en een volgende stap in jouw carrière? Sta jij voor veiligheid binnen de industrie?

Toon jij initiatief en overtuigingskracht? Ben jij ondernemend richting klanten? Reageer dan snel want dan maken wij graag kennis met je!

Erwin Sanders Teammanager Chemie

Onze experts Industriële Veiligheid zijn gespecialiseerd in advisering over en optimalisering van een veilige bedrijfsomgeving in de industrie.

Ze brengen gevaarlijke situaties in kaart en stellen een praktisch plan van aanpak op om risico’s te reduceren tot een acceptabel niveau.

Het resultaat is een veilige en gezonde werkomgeving.

Veiligheid, omgevingsrisico’s, milieueffecten en wet- en regelgeving worden steeds belangrijker en de normeringen worden strenger.

Om aan de vraag van onze klant tegemoet te komen zoekt onze afdeling Industrie een Adviseur Industriële Veiligheid. Als Adviseur Industriële Veiligheid ben je een belangrijke spil in diverse (multidisciplinaire) projecten.

Je voert RI&E’s uit op machines en productielijnen (inclusief ontwerpen hiervan). Daarnaast adviseer en begeleid je bedrijven met CE-markering, machineveiligheid, ATEX, PL en SIL.

Ook geef je advies over bijvoorbeeld arbo- en explosiegevaar, HAZOP, BRZO, VBS-systemen en de opslag van gevaarlijke stoffen.

Je geeft awareness trainingen en stelt V&G plannen op, zowel voor interne als externe klanten.

Je hebt een groot probleemoplossend vermogen en weet innovatief om te gaan met technische uitdagingen in relatie tot veiligheid.

Je bent onderdeel van een professioneel team en hebt een grote rol in de kennisdeling over dit onderwerp binnen Sweco. Je onderhoudt de contacten met opdrachtgevers, leveranciers en vakspecialisten binnen en buiten Sweco.

Wij zoeken

 • Je hebt minimaal een afgeronde HBO of WO-opleiding in een technische richting (procestechnologie is een pré);
 • Je hebt 3-5 jaar werkervaring in de industriële veiligheid;
 • Je bezit kennis van ATEX, CE-markeringstrajecten, BRZO, HAZOP;
 • Je bent ondernemend, assertief en hebt oog voor detail;
 • Je kan goed luisteren en zelfstandig werken;
 • Je hebt kwaliteit hoog in het vaandel staan;
 • Je bent klantgericht;
 • Je kunt geldende wet- en regelgeving (compliance) vertalen naar een praktische uitvoering;
 • Kennis van ISO 45001 en milieuvergunningen is een pré;
 • Je gaat het gesprek aan met zowel de medewerkers op de werkvloer als het management over bijvoorbeeld safety-programma’s;
 • Geïnteresseerd?

  Dan ontvangen wij graag je sollicitatie via de button op deze pagina. Neem voor inhoudelijke vragen over deze functie contact op met Erwin Sanders (Teammanager Chemie) via +31 6 22 33 57 14.

  Voor Informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Daphne Kleuver (Corporate Recruiter) via +31 6 31 96 30 36 of daphne.

  kleuvergijsbers sweco.nl

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier