BIM Modelleur / Bouwkundig tekenaar m/v N200-2020-TEK
Ten Brinke
Doetinchem
5 dagen geleden

Wat ga je doen?

Als BIM modelleur / bouwkundig tekenaar speel je een belangrijke rol in het voortraject van de bouw van een project. Je levert een belangrijke input door het maken van een werkbare bouwtekening dat wordt verwerkt in het bouwkundige model.

Zo maak jij van een creatief idee een project dat door jouw collega's en aannemers in de praktijk uit te voeren is. Je bent betrokken bij het project van voorontwerp en bouwaanvraag tot en met werktekeningen en revisiestukken.

Daarbij werk je in een vast projectteam zodat je volledig betrokken bent bij het project. Verder zien jouw werkzaamheden er als volgt uit :

 • Zelfstandig uitwerken van de bouwtekeningen aan de hand van een 3D -model;
 • Controlewerk van de stukken die door adviseurs en onderaannemers worden aangeleverd
 • Je maakt in een vroeg stadium afspraken met externe partijen over de uitwisseling en samenvoeging van 3D -modellen
 • Je coördineert de juiste tekeningen met hoeveelheden en maten naar de werkvoorbereiding en betrokken partijen bij het project zodat de juiste bouwmaterialen worden ingekocht
 • Je hebt veel contact met jouw collega’s in het projectteam maar ook met externe partijen zoals adviseurs, architecten, constructeurs en onderaannemers
 • Je beoordeelt het ontwerp van onze externe partners en draagt indien mogelijk optimaliseringen aan
 • Naast het ontwerp ben je tevens betrokken als bouwkundig tekenaar gedurende de uitvoering van de projecten. Je blijft dus betrokken bij het gehele traject vanaf het ontwerp tot de realisatie
 • Je hebt de mogelijkheid om je te specialiseren in artist impressions (software Cinema 4D) of EPC-berekeningen (software BINK)
 • Momenteel maken wij een geleidelijke overgang naar BIM en als tekenaar draag je bij aan de ontwikkeling hiervan.

  Voor wie en waar ga je werken?

  Ten Brinke is een internationaal succesvolle onderneming op het gebied van projectontwikkeling, bouw en asset-management.

  In Nederland zijn onze vestigingen vertegenwoordigd in Almelo, Doetinchem, Helmond en Utrecht. Voor onze vestiging in Doetinchem zijn wij op zoek naar een BIM modelleur / bouwkundig tekenaar.

  Op de vestiging in Doetinchem werken ruim 40 collega’s waaronder projectontwikkelaars, projectleiders, tekenaars, werkvoorbereiders, administratief medewerkers, secretariaats-medewerkers, bouwvakkers en uitvoerders.

  In deze functie ga je samenwerken in een vast projectteam. Op de vestiging heerst een gezellige en informele sfeer. Iedere vrijdagmiddag wordt de week afgesloten met een vrijdagmiddagborrel en er worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd.

  Welke talenten en vaardigheden zien we graag?

 • Een afgeronde MBO+ / HBO-bouwkunde opleiding
 • Enige ervaring als BIM modelleur / technisch bouwkundige tekenaar is een pré
 • Brede kennis van bouwregelgeving en -producten
 • Ervaring met geautomatiseerde tekensystemen, 3D en BIM. Onze tekenaars tekenen met het tekenpakket Allplan Nemetschek
 • Je beschikt over goede contactuele eigenschappen, bent creatief en oplossingsgericht
 • Je kunt zelfstandig en in teamverband werken
 • Wat bieden wij jou?

  In een groeiende organisatie waar altijd iets gebeurt, bieden wij jou een baan met veel afwisseling in werkzaamheden, contacten en projecten.

  Als BIM modelleur / bouwkundig tekenaar werk je in een zelfstandige functie met veel verantwoordelijkheid. Je ontvangt maandelijks een goed salaris aangevuld met goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

  Ben je van plan om met het openbaar vervoer of met de auto naar je werk te komen? De vestiging in Doetinchem ligt op loopafstand van het centrale station en beschikt daarnaast over voldoende parkeergelegenheid.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier