Mechanical engineer
DEMCON
Best, NL
6 uur geleden
 • mechanica
 • constructieprincipes
 • concepten
 • medical systems
 • Houd jij van technische uitdagingen? Zoek jij de samenwerking op en ben je leergierig? Dan ben jij de mechanical engineer die we zoeken in Best!

  In de functie van mechanical engineer bij DEMCON krijg je te maken met een grote variatie aan complexe systemen en producten.

  Samenwerking met de afdelingen mechatronica, elektronica, software en productie spelen hierbij een belangrijke rol.

  Zo ziet jouw dag als mechanical engineer eruit

  Als mechanical engineer deel je de verantwoordelijkheid met het team om het mechanische aspect binnen onze complexe ontwerpvraagstukken te laten slagen.

  Je brede interesse past bij onze projecten in verschillende marktgebieden, zoals de hightech en medische branche. Je bent betrokken bij specificatie tot en met integratie en krijgt hierbij veel verantwoordelijkheid en vrijheid.

  Je krijgt alle ruimte om in overleg met je groepsleider projecten te kiezen die jij interessant vindt. Deze open benadering typeert onze cultuur, net als de persoonlijke en betrokken werksfeer.

  Je denkt al mee in de conceptfase en bent vervolgens verantwoordelijk voor de engineering en onderbouwing van het concept door middel van het maken van berekeningen en testopstellingen.

  Je werkt het volledige constructiedossier uit, zorgt voor de uitbesteding van de kritische componenten van het systeem en stuurt vervolgens de realisatie aan.

  Je overlegt met de andere disciplines om tot een totaalontwerp te komen en je voelt je verantwoordelijk voor het ontwerp dat jij onder je hoede hebt.

  Wat breng je mee?

 • Een afgeronde wo-opleiding werktuigbouwkunde;
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring als mechanical engineer in de ontwikkeling van hightech of medische systemen;
 • Je zoekt diepgang in fijnmechanische constructieprincipes, analysemethodes en DFX;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Kennis van 3D CAD, bij voorkeur SolidWorks;
 • Je draagt graag verantwoordelijkheid tot en met verificatie van het eindproduct;
 • Je bent niet bang om op anderen af te stappen.
 • Wij bieden jou

  Bij DEMCON kom je terecht in een groeiend en innovatief bedrijf. Ondernemend als we zijn, zetten we ons vol overgave in voor technisch complexe projecten.

  In multidisciplinaire teams nemen we de verantwoordelijkheid om een toegevoegde waarde te leveren en door te gaan totdat het systeem werkt.

  Dit biedt jou veel uitdaging, afwisseling en de kans om jezelf te ontwikkelen. Je krijgt de mogelijkheid tot verdere opleiding, zodat jij kunt doorgroeien.

  We juichen eigen initiatief toe en je krijgt daar alle ruimte voor. Daar horen een marktconform salaris en flexibele arbeidsvoorwaarden bij.

  Dankzij enthousiaste en betrokken collega’s zijn de lijnen in onze organisatie kort en is de werksfeer open en informeel.

  Er ontstaan leuke contacten, zowel op de werkvloer, als daar buiten. We hebben een actieve personeelsvereniging die regelmatig uitjes, activiteiten en een jaarlijks weekendje weg organiseert.

  Voor meer inhoudelijke informatie over de functie kun je telefonisch contact opnemen met Willem Tielemans, groupleader mechanical and industrial design engineering, tel 088 11 52 000.

  Solliciteren kan door je brief met korte motivatie en cv te versturen naar recruitment demcon.nl ter attentie van Marleen Heijdra, corporate recruiter.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier