Adviseur omgevingsmanagement kust
Rijkswaterstaat
Terneuzen, NL
2 dagen geleden

Wanneer je een kijkje langs de Zeeuwse Kust neemt kom je naast de prachtige stranden ook verblijfsrecreanten en dagjesmensen tegen.

Met wat geluk zie je dat Rijkswaterstaat bezig is de stranden op te hogen om de veiligheid van de kust te garanderen, of is er een ondernemer op onze stranden een paviljoen aan het opbouwen.

Rijkswaterstaat Zee en Delta is namens het Rijk in de meeste gevallen de eigenaar van deze prachtige stranden.

Ben jij de collega die ons gaat helpen om de initiatieven en ontwikkelingen van derden op het strand via een afgewogen advies in goed banen te leiden?

En ben jij de verbindende factor tussen de 2 districten van Rijkswaterstaat Zee en Delta en andere relevante Rijkswaterstaat onderdelen?

Schroom je niet om in overleg te treden met onze partners in de regio? Dan komen wij graag met jou in contact!

Wat ga je doen

Als adviseur strand werk je, in een relatief klein en slagvaardig team mee om op jouw terrein de belangen van Rijkswaterstaat intern en extern in te brengen.

Je geeft, indien noodzakelijk in overleg met het waterschap, advies over uitbreiding van bestaande en / of nieuw te vestigen strandpaviljoens.

Verder behandel je andere initiatieven en klachten van b.v. particulieren, strandpaviljoen eigenaren en gemeenten.

Waar wij naar op zoek zijn

In deze functie is het belangrijk dat je werkt volgens de ingerichte processen. Je neemt je collega’s mee in je advies overwegingen en weet ze hierin te overtuigen.

Jij herkent jezelf in ieder geval in de volgende termen : overtuigingskracht, samenwerken en netwerken. Jij wacht niet tot jou iets gevraagd wordt, maar signaleert en onderneemt zelf initiatief.

Verder heb je een antenne voor ambtelijke en bestuurlijke verhoudingen en ben je resultaatgericht en gedreven.

Meer weten?

Solliciteer direct, wij kijken ernaar uit! Een eerste kennismaking kan wat ons betreft snel plaatsvinden. Alle gesprekken vinden momenteel online plaats.

Wil je eerst inhoudelijk meer weten over de functie? Bel of app met Jan van Dee, senior adviseur, via 06-29595117. Hij staat je graag te woord.

In verband met de ontwikkelingen rondom het corona virus heeft Rijkswaterstaat een aangepaste selectieprocedure en werken we vanuit huis.

De meest actuele informatie vind je via deze .

Vacaturenummer : ZD-509

 • je hebt een hbo opleiding of gelijkwaardig werk- en denkniveau, bij voorkeur op het gebied van openbare ruimte, ruimtelijke ordening en / of planologie;
 • je bent communicatief sterk, en kunt goed schakelen met zowel in- als externe stakeholders;
 • je bent leergierig en initiatiefrijk en beschikt over doorzettingsvermogen en overtuigingskracht;
 • je vindt het leuk team overstijgend samen te werken of werkzaamheden voor een ander team uit te voeren.
 • Salarisniveau Schaal 10 Salaris Min €2756 - Max €4430 bruto per maand. Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.

  Dienstverband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd Minimaal aantal uur per week 20 Maximaal aantal uur per week 24

  Werk en privé in balans

  Als jij lekker in je vel zit, presteer je beter. Dus vinden we het belangrijk dat jouw werk en privéleven in balans zijn.

  Thuiswerken is, ook als de coronamaatregelen verdwijnen, absoluut mogelijk. Net zoals het werken vanaf iedere andere locatie eigenlijk.

  En je kunt gebruikmaken van onze gunstige verlofregelingen of sparen voor extra vrije dagen.

  Volop doorgroei- en ontwikkelmogelijkheden

  De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Denk aan het volgen van opleidingen en het behalen van certificeringen.

  Ook bieden we loopbaancoaching als je daar behoefte aan hebt.

  Interessante extra’s

  Naast het salaris en vakantiegeld van 8% krijg je jaarlijks een eindejaarsuitkering. Ook ontvang je een individueel keuzebudget (IKB).

  Dit bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.

  Je kunt bijvoorbeeld een deel van je maandinkomen laten uitbetalen wanneer jij dat wenst, het IKB omzetten in verlof of het besteden aan fiscaalvriendelijke doelen.

  Tot onze andere secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer bedrijfsfitness en volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer.

 • je standplaats is Terneuzen, maar je werkt ook af en toe in Goes, Middelburg en Rijswijk. Vanwege de corona maatregelen werken we momenteel vanuit huis;
 • de (online) selectiegesprekken vinden plaats op 31 mei 2021;
 • onze intentie is om mensen voor langere tijd aan RWS te binden. Daar gaan we ons, samen met jou, zeker voor inzetten.
 • een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces.
 • Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces.

  Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.

  Zee en Delta is een van de zeven regionale onderdelen van Rijkswaterstaat en is sterk verankerd in land en water. Wij beheren de deltawateren, de Noordzee en het zeegebied in Caribisch Nederland en maken het vervoer over deze zeegebieden mogelijk.

  Daarnaast verzorgen we, samen met onder andere kustgemeenten en waterschappen, het kustbeheer van Nederland. Verder borgen we de toegang tot de belangrijke havens van Rotterdam, Amsterdam en Antwerpen en zijn wij internationaal gezien dé gesprekspartner en kennisspecialist als het gaat om ’s werelds drukst bevaren zee : de Noordzee.

  Wij werken veel samen met provincie Zeeland, het departement Mobiliteit en Openbare Werken Vlaanderen, de Haagse beleidsdepartementen en andere organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat.

  Kijkend naar de toekomst zetten we onder andere in op windenergie, energiebesparing en -opwekking, onderhoud in de zuidwestelijke delta, de doorontwikkeling van de Deltawerken en het uitvoeringsprogramma Caribisch Nederland.

  Dat laatste doen we onder meer met wegonderhoud, milieuprojecten en verbetering van haveninfrastructuur. In totaal werken er ongeveer 640 mensen bij ZD, verspreid over vier directies : Netwerkontwikkeling, Netwerkmanagement, Bedrijfsvoering en Rijksrederij.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier