Junior Commercial Excellence Analist
bol.com
Utrecht
1 dag geleden

Wat je doet

 • Je analyseert commerciële drivers en vertaalt die naar krachtige inzichten en adviezen
 • Je promoot data-gedreven werken binnen Commercial Operations
 • Je ondersteunt collega’s bij data-gedreven werken, bijvoorbeeld door dashboards te bouwen, te sleutelen aan algoritmen en nieuwe tooling te bedenken / uit te rollen
 • Je spot verbeter- en innovatiekansen en werkt oplossingen uit naar business cases
 • Je ontwikkelt technische skills voor data-analyse (denk SQL, Google Big Query, etc.)
 • Je draait mee in business projecten boost voor je kennis! en bent het analytisch geweten van commerciële collega’s : welke kant duwt’ data ons op?
 • Als Junior Commercial Excellence Analist lever je een analytische én adviserende bijdrage aan het opvoeren van de Retailer 1 in- en verkoopmotor.

  Denk daarbij aan het rationaliseren, verbeteren en, waar mogelijk, automatiseren van de financiële en commerciële besturing.

  Zodat we niet alleen achteraf, maar vooral vooraf zicht en grip op de operatie hebben. Ook margebesturing vanuit inkoop (inclusief buying tactics), de introductie van schaalbare standaardprijzen, commercial demand planning optimalisatie (hoeveel verwachten we te verkopen?

  en procesverbeteringen zijn in scope, waarbij assortimentsbepaling, schaalbaar tenderen, lifecycle management en promotieprijzen hot topics zijn.

  Om in deze rol succesvol te zijn, dien je sterke analytische skills en goed commercieel inzicht aan communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht te koppelen.

  Bovendien is het, hoe graag je ook met data worstelt, geen positie voor een solist. Je draait mee in meerdere en wisselende teams, waarbij je optrekt met Buyers en Supply Chain Excellence Specialisten.

  Afhankelijk van je ervaring lever je bovendien een (steeds grotere) bijdrage aan expertise ontwikkeling bijvoorbeeld op het gebied van SQL, Google Big Query en Google DataStudio en kun je jezelf ontwikkelen op het gebied van innovatie, project- of people management.

  Als Junior Commercial Excellence Analist ben je onderdeel van het Commercial Excellence team ( 20 collega’s die elkaar graag van feedback voorzien) en rapporteer je aan de Manager Commercial Excellence.

  Andere belangrijke stakeholders zijn je clusterdirector, IT / innovatie-, finance en de winkelteams. Belangrijk : we zoeken retail excellence talent op junior, medior én senior niveau.

  Dus als je meer of juist wat minder ervaring hebt : ga er gewoon voor!

  3 redenen waarom dit (n)iets voor jou is

 • Wel, als je niet al te lang geleden een relevante, sterk analytische WO studie hebt afgerond zoals Econometrie
 • Wel, als je al beheerst bent in SQL, Python en / of Google Big Query
 • Wel, als je het tof vindt vaak en intensief samen te werken met business collega’s
 • Niet, als je analyses als eindproduct beschouwt wat collega’s ermee doen, is niet aan jou
 • Niet, als je helemaal bent uitgeleerd en uitontwikkeld klaar!
 • Niet, als je meteen het bijltje erbij neergooit als je briljante idee in schoonheid sterft
 • Bij twijfel...

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier