Docent Orthoptie
Hogeschool Utrecht
Utrecht, NL
6 dagen geleden

Wil jij een nieuwe uitdaging aangaan in een prachtige werkomgeving, je kennis en kunde inzetten om de nieuwe generatie orthoptisten klaar te stomen voor de toekomst of w il jij je werk in de praktijk gaan combineren met docentschap?

Dan denken wij graag mee in mogelijkheden om dit te realiseren.

Het onderwijs aan de opleiding Orthoptie wordt verzorgd door een team van ongeveer 15 enthousiaste medewerkers die zeer betrokken zijn bij hun studenten en de ontwikkeling van het beroep.

De Hogeschool Utrecht streeft ernaar om Onderwijs-Onderzoek-Beroepspraktijk sterk met elkaar te verbinden. Je levert hier een zichtbare bijdrage aan.

Wij zoeken een Orthoptist die ons team wil komen versterken en die, naast de werkzaamheden in het werkveld, een aantal dagen kennis over wil dragen aan onze studenten.

In het kort

Als docent Orthoptie bestaan je werkzaamheden uit het verzorgen van delen van het onderwijsprogramma orthoptie in alle leerjaren.

Ook de toetsing van studenten (theorie en praktijk) maakt deel uit van je taken. Je verzorgt zowel (online) werkcolleges als vaardigheidslessen.

Daarnaast begeleid je studenten bij het behandelen van patiënten in de HU kliniek.

Wat jij hebt

 • Je hebt bij voorkeur een afgeronde masteropleiding.
 • Je hebt ruime (meer dan 2 jaar) praktijkervaring als orthoptist.
 • Je hebt ervaring of affiniteit met het geven van onderwijs, trainingen of cursussen.
 • Wie jij bent

 • Je bent resultaatgericht, kunt inspireren, overtuigen en goed samenwerken, en bovenal heb je passie voor je vak.
 • Je bent een enthousiaste persoonlijkheid die zin heeft zijn / haar kennis over te dragen aan de studenten.
 • Je wilt meedenken over het up to date houden van de lesstof en de ontwikkeling van het beroep in de toekomst.
 • Over de werkplek

  In de moderne, compleet ingerichte praktijklokalen wordt praktijkonderwijs gegeven en kunnen de studenten hun orthoptische vaardigheden op medestudenten oefenen.

  Samen met de opleiding optometrie maken we gebruik van 34 compleet ingerichte units waar de studenten oa refractie- en spleetlamponderwijs volgen.

  Vanaf het tweede studiejaar behandelen de studenten, onder verantwoordelijkheid van de docent, echte patiënten in de zeer compleet uitgeruste kliniek.

  Wat wij je bieden

  Wij bieden een D3 contract met een omvang van 0,8 fte. Het bruto maandsalaris bij een volledig dienstverband is minimaal 2.

  769,32 en maximaal 4.192,37 (schaal 10). Daarboven ontvang je volgens de cao-hbo een vakantietoeslag van 8% en een gegarandeerde eindejaarsuitkering à 8,3%.

  Collectieve ziektekostenverzekering en leuke extras zoals fietsplan, kortingen bij verzekeringen, software en fitness. Interne kandidaten behouden hun huidige contractvorm.

  Mocht je nog niet zoveel werkervaring hebben als orthoptist dan kun je ook solliciteren, wij kunnen je dan een functie aanbieden als praktijkbegeleider, waarbij je later door kan groeien naar een functie als docent.

  De praktijkbegeleider valt in ons functiehuis onder Instructeur schaal 9 (2769,32- 3815,57 euro bruto)

  Het is mogelijk 0,8 fte te verdelen over meerdere kandidaten. Ben je geïnteresseerd in een deeltijdfunctie dan nodigen wij jou ook uit om te solliciteren.

  Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Ingrid van Wijnen-Segeren, telefoonnummer 0638763453

  Ben je enthousiast geworden en heb je zin in deze mooie uitdaging? Dan kun je tot en met 31 mei 2020 uitsluitend direct online solliciteren.

  Sollicitatiegesprekken zullen online plaatsvinden op woensdagmiddag 10 juni as.

  De sollicitatieprocedure is te vinden in de sollicitatiecode op onze site . Hier is ook een link naar de CAO-HBO te vinden

  Voor een indruk over de opleiding, zie onderstaande video :

  De HU is een transparante organisatie door open communicatie met elkaar en onze omgeving. De besturingsfilosofie van de HU is gebaseerd op het werken in teams.

  Uitgangspunt in de samenwerking is dat we onze kennis delen en doen wat we beloven, in- én extern. Dat betekent dat we elkaars verschillende competenties en expertises consistent erkennen, gebruiken, delen en versterken.

  Zodat we er met elkaar uit halen wat er in zit. Hogeschool Utrecht is een kennisorganisatie. Met hoogwaardig onderwijs en onderzoek werken we aan innovatie en professionalisering van de beroepspraktijk en aan de persoonlijke ontwikkeling van talent.

  Daarmee dragen we bij aan de sociale, culturele en economische ontwikkeling van een open, rechtvaardige en duurzame samenleving.

  De HU leidt gemotiveerde studenten op van 17 tot 67 jaar. Het gaat dus niet alleen om instromers op de arbeidsmarkt, maar ook om mensen die al werken en hun kennis en vaardigheden willen actualiseren, verbreden of verdiepen.

  De maatschappij heeft immers behoefte aan professionals die zich blijven(d) scholen. We hebben een breed opleidingsaanbod dat vrijwel alle (beroeps)sectoren bestrijkt en zijn één van de grootste aanbieders van post-initieel onderwijs en masterstudies.

  Met 3500 medewerkers vormen we een grote organisatie waarin de menselijke maat centraal blijft staan. De HU heeft vestigingen in de steden Utrecht en Amersfoort.

  Daarnaast worden de activiteiten van het Seminarium voor Orthopedagogiek regionaal georganiseerd vanuit de regiokantoren.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier