Fulltime douanedeclarant bij een opdrachtgever in Roermond
YoungCapital
Roermond, NL
2 dagen geleden
source : Officevacatures

Importeert een Engelse klant goederen uit China? Dan zorg jij als douanedeclarant voor een correcte douane-aangifte, zodat de zending op tijd bij de klant is en niet tegengehouden en teruggestuurd wordt naar het land van herkomst.

Wat komt hierbij kijken? Je checkt of je alle benodigde informatie van de klant hebt ontvangen om de aangifte te kunnen invoeren en indienen.

Als je informatie mist of als er gegevens niet kloppen, meld je dit bij de klant. Zodra alles compleet en correct is, dien je de aangifte bij de douane in.

Verloopt alles volgens het boekje en ontvangt de klant de zending netjes en op tijd? Dan archiveer je de aangifte in het systeem en geef je de finance-

afdeling een seintje dat de factuur eruit kan. Wordt de zending toch tegengehouden? Dan neem je contact op met de douane en stel je de klant hiervan op de hoogte.

Je doet natuurlijk niet alleen, maar je werkt samen met een gezellig stel mede-declaranten. Ook werk je samen met de senior declarant om het aangifteproces te verbeteren.

Het zelf zorgdragen voor het actueel en op niveau houden van kennis van douanewetgeving, -procedures,-vergunningen en alle voorkomende soorten douane-

en aanverwante aangiften door bijvoorbeeld cursussen, seminars en het lezen van vakliteratuur, behoort ook tot je functieomschrijving.

De opdrachtgever kan dit eventueel faciliteren.

Functieeisen

 • Minimaal afgeronde mbo niveau 4 opleiding
 • Je hebt een declarantendiploma en / of kennis en ervaring met douanewerkzaamheden;
 • Je hebt kennis van logistieke processen, douanewet- en regelgeving, en actuele ontwikkelingen op douanegebied;
 • Je hebt kennis van de Nederlandse, Engelse en Duitse taal;
 • Bedrijfsomschrijving

  YoungCapital helpt jongeren hun potentieel te ontdekken en te ontwikkelen. Want jong talent is het groeikapitaal dat elk bedrijf nodig heeft.

  Met hun frisse kijk en eindeloze energie kunnen ze de wereld veroveren. Als digital natives hebben ze nieuwe ideeën over werken.

  Ze zijn ambitieus, creatief, flexibel en connected. Ze jagen vernieuwing aan bij organisaties. Bij YoungCapital doen we er alles aan om het beste naar boven te brengen bij jongeren en bedrijven, zodat ze elkaar blijven stimuleren tot groei.

  Wij zijn connected heart en made of energy. Dat voel je als je bij ons binnenstapt. Oh, en we hebben plezier in wat we doen.

  Arbeidsvoorwaarden

 • Een fulltime baan voor 40 uur per week tijdens kantooruren;
 • Een marktconform salaris op basis van kennis en ervaring;
 • Reiskostenvergoeding;
 • De kans om cursussen te volgen en seminars te bezoeken om je kennis actueel te houden.
 • Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier