Sociotherapeut MBT (HBO
Antes
Spijkenisse
5 dagen geleden

Sociotherapeut MBT (HBO-V / GZ Agoog) Antes zoekt voor onze GGZ teams in Spijkenisse een GGZ Agoog / HBO-VSociotherapeut.

Dit ga je doen Je werkt binnen het behandelteam Mentaliseren Bevorderende Therapie (MBT). Je verzorgt groepsonderdelen en individuele behandelingen voor mensen met ernstige persoonlijkheidsproblematiek.

MBT is hierin het leidende behandelmodel. Jij past jouw kennis en vaardigheden toe binnen een multidisciplinaire behandeling.

Het behandelplan is hierbij de leidraad. Jij activeert de groep en de groepsleden in het opstellen, bijstellen en bespreken van hun persoonlijk crisissignaleringsplan, bij het in kaart brengen van hun sociale systeem en vrije tijdsbesteding en draag jij zorg voor programma onderdelen waar oefenen met en toepassen van mentaliseren (of mentaliserende vaardigheden) centraal staan.

Daarnaast heb jij aandacht voor het proces van de therapiegroep, het individu en diens thuissituatie. Tot slot wordt ook een actieve bijdrage verwacht aan de verdere ontwikkeling van het afdelingsbeleid.

Er wordt gewerkt in een multidisciplinair team (psychotherapeut, GZ-psycholoog, psychiater, sociotherapeuten / verpleegkundigen, vaktherapeuten beeldend en dans / beweging) om met elkaar inhoud en richting te geven aan de behandeling.

Alle cliënten werken vanuit hun individuele behandelplan binnen een groepsgerichte behandeling aan hun doelen. Daarnaast zijn er op indicatie individuele (nazorg)contacten naast of na afloop van de groepsbehandeling.

Dit ben jij Je bent een enthousiaste, gemotiveerde doener, die houdt van aanpakken. Je werkt graag zelfstandig binnen een multidisciplinair team.

Verder herken je jezelf in het volgende profiel :

 • Jij hebt een diploma HBO SPH / Social Work of HBO-V;
 • Jij bent goed in staat te reflecteren op eigen handelen;
 • Jij hebt een flexibele instelling;
 • Jij vindt het belangrijk om zaken interdisciplinair af te stemmen, waarbij zelfstandigheid en actiegerichtheid belangrijk zijn.
 • Ervaring in groepswerk op HBO-niveau met sociaal pedagogische hulpverlening, ervaring met werken binnen de psychotherapie en bekend zijn met MBT is een pré;
 • Wij bieden Wij vragen veel van jou maar hebben daar ook wat moois voor terug. Wij bieden goede opleidingsmogelijkheden en een eindejaarsuitkering.

  Een werkweek bij Parnassia groep is 36 uur. Uiteraard bieden wij een goed salaris conform het cao GGZ, en nog veel meer.

  Een kleine greep uit onze arbeidsvoorwaarden

 • Een intern loopbaanbureau op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en groei
 • Vakantiegeld & eindejaarsuitkering
 • Een heel goede pensioenregeling
 • Een bijdrage in de ziektekostenverzekering
 • 166 vakantie uren en 35 levensfasebudget uren
 • Bedrijfsfitness om vitaal te blijven
 • Werken als sociotherapeut binnen het Expertiseteam Persoonlijkheidsstoornissen betekent werken in een dynamische omgeving die nog volop in ontwikkeling is.

  Het salaris is maximaal €4.218,- (schaal 55, CAO GGZ). Inschaling is afhankelijk van opleiding en werkervaring.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier