Test Engineer
Remeha
Apeldoorn
3 dagen geleden

Wat ga je doen?

De afdeling Appliance valt onder het R&D-team van BDR Thermea / Remeha en werkt in het ontwikkelcentrum in Apeldoorn. Hier beschikken wij over een uitgebreid en modern laboratorium waar nieuwe technologieën worden geanalyseerd om tot de beste warmte- en klimaat oplossingen te komen voor onze klanten.

Als Test Engineer bij Remeha, kom je in aanraking met de nieuwste technologieën, waaronder waterstof, en producten op het gebied van elektrische- en gasproducten.

Jij bent verantwoordelijk voor het beoordelen, valideren en verbeteren van nieuwe en bestaande producten en systemen.

Dit doe je door middel van het ontwikkelen en het uitvoeren van diverse tests op de diverse producten en onderdelen, van onder andere cv-toestellen en / of separate componenten (denk hierbij aan warmtewisselaars, branders, gasblokken, pompen, etc.

Ook worden er steeds meer onderdelen gesimuleerd middels onder andere FEM en / of stroming-simulaties. Waarna het uiteindelijke design in de praktijk gevalideerd wordt.

Het doel van deze tests is om te controleren of de functionele specificaties voldoen aan de kwaliteitseisen (betrouwbaarheid en duurzaamheid) en wettelijke normen (o.

a. Gas Appliance Regulation), waarna ze veilig de markt op kunnen.

Je werkzaamheden zullen verder onder andere bestaan uit :

 • Veiligheidstesten uitvoeren voor nieuwe en bestaande producten / oplossingen;
 • Opbouw van testsystemen of meetopstellingen en het inmeten hiervan;
 • Controleren en interpreteren van meetgegevens in overleg met de Senior Appliance Engineer;
 • Het verwerken van verkregen meetgegevens in rapportages;
 • Rapporteren van onderkende onvolkomenheden in apparatuur, procedures en / of systemen;
 • Het opstellen van productspecificaties voor diverse componenten;
 • Contacten onderhouden binnen en buiten de organisatie o.a. met leveranciers en keuringsinstanties;
 • Actualiseren van eigen kennis, met betrekking tot norm- en regelgeving;
 • Het mogelijk verbeteren van eisen en meetmethoden waar nodig.
 • Binnen Remeha en het team waarin je komt te werken heerst een informele sfeer en open cultuur. Het R&D-team bestaat uit verschillende disciplines onder andere Controls Engineers, Product Engineers en technische documentatie.

  Wij werken in multidisciplinaire projectteams volgens de NPD (New Product Development) methodiek. Waarin projectleden uit diverse betrokken afdelingen samenwerken.

  Wat vragen wij van jou?

  Een Test Engineer bij BDR Thermea / Remeha beschikt over een grote dosis technisch inzicht, analytisch vermogen en initiatief.

  Jouw interesse in technische ontwikkelingen zorgt ervoor dat je het leuk vindt om op een creatieve, onderzoekende en soms out of the box manier, oplossingen te creëren en problemen om te lossen.

  Je houdt van afwisseling en je bent in staat om zelfstandig en in teamverband te werken.

  Herken jij jezelf in het volgende profiel, dan zoeken wij jou!

 • Een afgeronde hbo opleiding in de richting van Technische Natuurkunde, Werktuigbouwkunde, Automotive of aansluitend;
 • Kennis van ontwikkelings- en projectmethoden zoals FMEA, Six Sigma, Lean Manufacturing en Prince2 is een pre;
 • Kennis en ervaring met elektro-, gas-, meet en regeltechniek en / of installatietechniek is een grote pre;
 • Goede communicatieve vaardigheden en uitstekende beheersing van de Nederlandse en / of Engelse taal in woord en geschrift.
 • Wat bieden wij jou?

  Met onze innovatieve manier van denken doorbreken wij taboes en dragen wij bij aan een duurzame wereld. Wij geloven in de kracht van onze medewerkers en leggen daardoor veel verantwoordelijkheid bij jou.

  Daar doen wij natuurlijk ook graag wat voor terug. Daarom bieden wij een salaris passend bij je opgedane werkervaring, contract voor onbepaalde tijd, een goede pensioenregeling, reiskostenvergoeding, jaarlijks een dertiende maand, 27 vakantiedagen en 13 Adv-dagen.

  Vijf extra redenen om te kiezen voor Remeha

 • Wij zijn voorloper op het gebied van duurzame innovaties;
 • Een groot internationaal netwerk. Kennis delen kent geen grenzen;
 • Door onze interne opleidingsmogelijkheden leren wij jou alles wat je moet weten om jouw functie tot een succes te maken;
 • Wij betalen graag mee aan jouw sportschool abonnement (waar je in Nederland ook sport). Vitaliteit staat hoog op onze agenda;
 • Warme en collegiale werksfeer met veel ruimte voor afdelingsuitjes, bedrijfsfeestjes en sportieve activiteiten.
 • Onze organisatie

  Remeha, een vertrouwd merk met meer dan 80 jaar historie, kennis én een wereldwijde speler.

  De comfortbehoeften van al onze klanten vervullen met innovatieve oplossingen voor warmte en warm water met de beste services.

  Dat is onze missie! Bij Remeha houden we ons al flink wat jaren bezig met de productie van topklassement duurzame oplossingen.

  Trots op ons product, werken we hard en innoveren continue. Met succes. We zijn inmiddels uitgegroeid tot één van de meest succesvolle bedrijven in innovatieve klimaat- en warmwater oplossingen.

  Remeha is actief in de particuliere markt, utiliteitsmarkt en projectenmarkt. In deze markten spelen energietransitie en digitale revolutie een grote rol.

  Voor het bedrijf is één gegeven allesbepalend : de ervaring van de klant.

  Remeha maakt deel uit van BDR Thermea Group, dé nummer drie in de wereld. Actief in meer dan 82 landen over de hele wereld, met meer dan 6500 werknemers.

  Remeha behoort tot de belangrijkste merken. Werken bij Remeha betekent werken aan duurzame oplossingen waarmee we prestaties kunnen versterken.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier