Inspecteur/medewerker toezicht Goederenvervoer
Inspectie Leefomgeving en Transport
Landelijk
3 uur geleden

Regels zijn er niet voor niets. Als inspecteur goederenvervoer bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) speel jij een belangrijke rol om toezicht te houden op de naleving van deze regels.

Je levert een belangrijke bijdrage aan een duurzame, veilige leefomgeving en een veilig transport in Nederland. Je werkt in deze functie landelijk.

Wat ga je doen als inspecteur goederenvervoer?

Als inspecteur controleer je voornamelijk op vrachtwagens in een buitendienstfunctie. Hierbij vind je het van nature interessant om te onderzoeken hoe het toezicht van de ILT ervoor kan zorgen dat mensen en bedrijven zich aan de regels houden.

Daarnaast ben je een verbinder en zorg je voor informatie- en kennisoverdracht tussen het eigen team en de andere teams binnen de ILT.

Binnen het team Goederenvervoer Weg zien we erop toe dat chauffeurs en bedrijven de wet- en regelgeving naleven. Je komt in een team terecht met collega’s verspreid over het hele land.

Jullie zien elkaar dus niet elke dag, maar weten elkaar wél te vinden voor het gemeenschappelijke doel; eerlijk en veilig wegvervoer.

Je houdt toezicht op zaken als de rij- en rusttijden van chauffeurs, de beladingsnormen van vrachtwagens en documentatie zoals de transportvergunning.

Ook spoor je manipulatie op aan de tachograaf, waardoor de functie ook technisch van aard is. Kennis van (voertuig)techniek is hierin een pré.

Je toetst of de regels worden nageleefd en legt inspectieresultaten gestructureerd en nauwkeurig vast in systemen en rapporten.

Bij overtredingen pas je de juiste interventie toe. Indien nodig maak je hierbij gebruik van je bevoegdheden uit het Bestuursrecht of Strafrecht.

Binnen de ILT kijken we continu hoe we het toezicht en onze inspecties kunnen vernieuwen en verbeteren. Tegelijkertijd wordt de wereld waarin we dat doen ingewikkelder, internationaler en meer digitaal.

Het is hierdoor van belang dat je om kunt gaan met veranderingen en digitaal goed onderlegd bent. Je toont hierin initiatief en neemt collega’s mee in deze (digitale) stappen voorwaarts.

Bijvoorbeeld bij de implementatie van nieuwe technische hulpmiddelen in ons toezicht. Daarnaast ben je niet bang voor cijfers en data en weet je deze te vertalen naar de dagelijkse praktijk van ons toezicht.

Om ons werk steeds effectiever te kunnen doen werk je nauw samen met de collega’s binnen je team en de afdeling. Je zorgt voor verbinding met andere teams binnen de ILT.

Je kunt de werkzaamheden en het teambelang uitdragen naar de rest van de organisatie en daarnaast ook kennis en informatie naar binnen halen.

Wordt er in een ander team of project gesproken over een nieuwe interventiemethode? Of heb je zelf een goed idee om op een andere manier toezicht te houden?

Dan ga jij, in samenwerking met je collega’s, onderzoeken of en hoe we deze nieuwe ideeën kunnen implementeren in ons eigen team.

Hier is lef en overtuigingskracht voor nodig. Het is hierbij belangrijk dat je oog hebt voor afdeling brede ontwikkelingen en durft te experimenteren in het werk dat we doen.

Uiteraard binnen de wettelijke kaders.

Hoe ziet je inwerkprogramma eruit?

Als nieuwe collega kun je bij ons rekenen op een goed (online) inwerktraject waarbij je kennismaakt met onze organisatie en je collega’s.

Binnen je team staat een collega voor je klaar om je in te werken en antwoord te geven op al je vragen.

Functie-eisen

 • je beschikt over minimaal hbo werk- en denkniveau;
 • ervaring in het toezicht en / of met (voertuig)techniek is een pre;
 • je bent in het bezit van een geldig rijbewijs B;
 • je werkt graag in een buitendienstfunctie en hebt geen bezwaar tegen onregelmatige werktijden.
 • Naast de eisen herken jij jezelf in de volgende eigenschappen.

  Je bent een inspecteur die lef toont, durft door te pakken en in staat is om snel tot een oordeel te komen. Door jouw overtuigingskracht kan jij helder uitleggen waarom jij bepaalde beslissingen neemt.

  Je bent stressbestendig, accuraat en kunt goed plannen en organiseren. Daarnaast ben je communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk, en weet daarbij mensen voor je te winnen en mee te krijgen in de verandering.

  Tot slot werk je gestructureerd en je staat stevig in je schoenen.

  Arbeids voorwaarden

 • Salaris niveau schaal 10
 • Maand salaris Min €2.957 Max. €4.707 (bruto)
 • Dienst verband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Contract duur ntb
 • Maximaal aantal uren per week 36
 • Overige arbeids voorwaarden

  Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd.

  Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst.

  Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden.

  Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

  Bijzonderheden

 • heb je interesse? Je kunt reageren op deze vacature tot 4 oktober 2022;
 • als je wordt uitgenodigd voor een eerste gesprek vragen we je een e-assessment te maken. Dit is geen selectie-instrument, het rapport dat uit het assessment volgt is bedoeld als input voor het gesprek;
 • het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces. Een (online) voorselectietest en het maken van een casus en (online) screening via onder meer databanken kunnen deel uitmaken van het sollicitatieproces;
 • onderdeel van deze procedure is een medische keuring;
 • bel of app voor meer informatie over de sollicitatieprocedure met Jorrit Regoli-Bakker adviseur werving en selectie, via 06 - 20 56 25 71;
 • heb je inhoudelijke vragen over deze functie? Bel of app dan met Mark van der Ham, teamleider Goederenvervoer weg, via 06 - 11 01 20 79.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier