IVF-verpleegkundige
Leids Universitair Medisch Centrum
Leiden, NL
2 dagen geleden

Je functie

Ben je een ervaren verpleegkundige en ligt jouw hart bij fertiliteit? Wil je werken op kantooruren in plaats van in een wisselend rooster met nachtdiensten?

Dan is deze functie als misschien iets voor jou.

In het kort

 • Een fertiliteitstraject is een ingrijpende procedure en jij begeleidt onze patiënten hierin
 • Dit betekent onder meer dat je klaarstaat voor (telefonische) vragen en je patiënten leert om hun medicatie te injecteren
 • Ook assisteer je bij IVF- en eicelpuncties en maak je uiteindelijk zelfstandig echo’s
 • Binnen deze functie vallen ook administratieve werkzaamheden binnen jouw takenpakket
 • Wat ga je doen?

  Als IVF-verpleegkundige binnen het IVF-centrum ben je van alle markten thuis, maar bovenal ben je het aanspreekpunt voor onze patiënten.

  Je houdt telefonisch spreekuur, informeert ze over de behandeling en leert ze zelf hun medicatie te injecteren. Bovendien fungeer je als vraagbaak en verricht je de eerste telefonische triage bij vragen.

  Daarnaast ben je verantwoordelijk voor verpleegtechnische werkzaamheden die horen bij een IVF-behandeling, ICSI-behandeling of IUI-

  behandeling en bij voorkeur verzorg je uiteindelijk ook zelfstandig de echo’s. Zo nodig kun je zelfstandig venapuncties uitvoeren.

  Je assisteert fertiliteitartsen bij behandelingen en neemt deel aan de multidisciplinaire patiëntenbesprekingen. Het patiëntencontact wordt afgewisseld met administratieve werkzaamheden : je verzamelt data, plant afspraken in de agenda, (her)schrijft protocollen en voert data in de IVF-

  database in. Je bouwt een hechte band op met je patiënten en ziet het ontvangen van geboortekaartjes als kroon op jouw werk en neemt dan ook altijd even de tijd om een kaartje terug te schrijven.

  Wat vragen wij?

  Je bent een verpleegkundige en hebt al een aantal jaar ziekenhuiservaring opgedaan, bij voorkeur op de afdeling Obstetrie of Gynaecologie.

  Als je ook ervaring hebt op het gebied van fertiliteit dan is dat een pre. Je beschikt daarbij over een groot empathisch vermogen : je leeft mee met onze patiënten en begrijpt hoe intensief dit IVF-

  traject is. Patiënten in onze kliniek kunnen bijvoorbeeld onzeker of juist zeer veeleisend zijn. Iedereen reageert hier anders op.

  Aan jou dan ook de taak om een luisterend oor te bieden, iedereen zo goed mogelijk te informeren en begripvol alle vragen te beantwoorden.

  Daarnaast kun je zelfstandig werken, prioriteiten stellen en werken in een multidisciplinair team. Je bent integer, betrouwbaar en staat stevig in je schoenen.

  Gezien de complexe aard van het specialisme en de inwerkperiode die hierbij komt kijken zijn we op zoek naar een kandidaat die zich voor langere tijd aan onze afdeling wil binden.

  Herken jij jezelf in dit profiel? Dan maken we graag kennis met je.

  Meer informatie

  Voor deze vacature zullen we twee referenties opvragen.

  Onze voorkeur gaat uit naar een verpleegkundige die beschikbaar is op dinsdag, donderdag en vrijdag. Daarnaast word je gemiddeld één keer per maand ingeroosterd voor een bereikbaarheidsdienst .

  Hierbij hoef je niet altijd te komen en als je moet komen is dat meestal maar voor enkele uren.

  Je werkplek

  Het IVF-centrum neemt een belangrijke plaats in binnen de sectie voortplanting van de afdeling Gynaecologie en Verloskunde en is een van de speerpunten van het LUMC.

  Per jaar worden ongeveer 600 IVF / ICSI behandelingen verricht en 700 terugplaatsingen na cryopreservatie van embryo's. Je komt te werken in een hecht en multidisciplinair team dat bestaat uit fertiliteitsartsen, gynaecologen, IVF-

  analisten, klinisch embryologen, een secretaresse en in totaal drie IVF-verpleegkundigen.

  Carrière in het LUMC

  Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan.

  Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken. Bovendien krijg je na het afronden van je inwerktraject bij ons de kans om je verder te verdiepen in het maken van echo’s en de echo-opleiding af te ronden.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier