Opleiding tot Intra-arteriële Trombectomie Verpleegkundige (parttime)
VU medisch centrum
Amsterdam, NL
18 uur geleden

Wat ga je doen

Intra-arteriële trombectomie (IAT) is de meest effectieve behandeling voor mensen met een herseninfarct. De opleiding tot IAT verpleegkundige stoomt jou klaar om de medische bewaking van patiënten tijdens IAT procedures uit te voeren.

De medische bewaking van IAT procedures wordt in veel ziekenhuizen nog uitgevoerd door een volledig anesthesieteam, terwijl meer dan 80% van de IAT procedures onder lokale verdoving wordt gedaan.

In het Amsterdam UMC, locatie AMC, is daarom sinds 2018 de opleiding tot IAT-verpleegkundige in het leven geroepen. Hierbij word jij als neurologie verpleegkundige opgeleid om de volledige medische bewaking uit te voeren bij IAT procedures onder lokale verdoving.

Een uitdagende functie, waarbij je de patiënt van binnenkomst op de SEH tot en met de interventie begeleid.

Tijdens de opleiding zal jouw kennis worden uitgebreid rondom :

 • Acute stroke zorg;
 • Airway, Breathing, Circulation, Disability, Environment (ABCDE);
 • Basic en Advanced Life Support (BLS, ALS);
 • ECG beoordeling.
 • De lessen zullen worden verzorgd door artsen en verpleegkundigen van de vakgebieden neurologie, anesthesie en radiologie.

  De opleiding start februari 2021 en is verdeeld in 6 bijeenkomsten van 8 uur en 1 bijeenkomst van 4 uur. De opleidng is geaccrediteerd bij de V&VN (verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland) en staat gelijk aan 53 accreditatiepunten.

  Na de opleiding kun je worden ingezet als IAT-verpleegkundige. Hiervoor krijg je een extra financiele toelage.

  Wat we van je verwachten

  We zijn op zoek naar ambitieuze verpleegkundigen die hun talenten verder willen ontwikkelen. Verder herken je jezelf in het volgende profiel :

 • Je hebt minimaal 1 jaar ervaring als verpleegkundige op een neurologie afdeling;
 • je hebt ervaring met opvang van acute beroerte patiënten, inclusief trombolyse
 • je bent minimaal 28 uur per week beschikbaar (IAT diensten en reguliere werkzaamheden) en bent bereid na het afronden van de opleiding om 3 á 4 IAT avonddiensten te werken per 4 weken;
 • je hebt de intentie om je, na afronding van de IAT-opleiding, 2 jaar te commiteren aan de functie IAT-verpleegkundige bij het Amsterdam UMC.
 • Waar ga je werken

  In Amsterdam UMC op locatie AMC zijn de specialismen neurologie en neurochirurgie samengebracht op één afdeling : het Neurocentrum.

  De Brain Care Unit (voor acute neuro vasculaire opnames) is hiervan een onderdeel. Op dit moment bestaat het Neurocentrum uit 33 bedden.

  In de toekomst worden dat er meer.

  Het verpleegkundig team bestaat uit enthousiaste en ambitieuze mensen. Samen vinden we niets zo belangrijk als samenwerking, de kwaliteit van onze zorg en collegialiteit.

  Je kunt dan ook rekenen op een warme ontvangst en goede ondersteuning.

  Wat we je bieden

  Wij bieden je ruime gelegenheid tot ontplooiing, verdieping en verbreding, extra scholing en een plek om te groeien! Werken bij Amsterdam UMC betekent werken in een inspirerende en professionele omgeving waar ontwikkeling, in alle opzichten, wordt gestimuleerd.

 • Het salaris ligt tussen € 2.422,- en € 3.280,- bruto per maand op basis van 36 uur (schaal 7 CAO UMC)
 • Het salaris is exclusief eventuele toeslagen voor onregelmatige diensten, vakantiegeld (8%) en een eindejaarsuitkering (8,3%).
 • Wij bieden in eerste instantie een arbeidsovereenkomst aan voor 12 maanden, met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren.
 • Naast uitstekende bereikbaarheid met het OV, zijn er voor medewerkers ook parkeerplaatsen beschikbaar. Wil je op de fiets komen dan kan je gebruik maken van de fietsregeling.
 • Pensioen wordt opgebouwd bij het ABP. Amsterdam UMC draagt een groot deel van de premie bij (70%).
 • Wij hebben een zeer actieve personeelsvereniging en organiseren verschillende (sportieve) activiteiten en evenementen door het jaar heen.
 • Bij ons heb je gratis en onbeperkt toegang tot het trainingsaanbod van onze online leeromgeving GoodHabitz.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier