Lead E-Mail Marketing
Nederlandse Loterij
Rijswijk, NL
1 dag geleden

Lead E-Mail Marketing

28 februari

Ben je een teamplayer en heb je daarnaast ervaring met het coachen van medewerkers? Hebben e-mail, push, personalisatie en CRM geen geheimen meer voor jou en ben jij thoughtleader op dit vlak?

Lees dan snel verder en solliciteer als jij onze nieuwe Lead E-Mail Marketing & Push collega wil worden!

Organisatie

Werken bij Nederlandse Loterij betekent werken in een dynamische, professionele omgeving. Om in de kansspelmarkt succesvol te blijven, bouwen we constant aan een flexibele en krachtige organisatie.

Dat doen we door medewerkers uit te dagen en te ondersteunen, zodat ze het maximale uit hun talenten halen. Onze merken zijn : Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten en TOTO.

Je gaat werken bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Wij willen Nederland gezond en gelukkig maken. Dit doen we door onze opbrengst af te dragen aan de Nederlandse samenleving via het Ministerie van Financiën, aan de sport via NOC*NSF en aan achttien goede doelen.

Medewerkers werken met plezier en zijn trots om voor Nederlandse Loterij te werken.

Functie

Als Lead E-Mail Marketing & Push ben je onderdeel van een jong en ambitieus team binnen Nederlandse Loterij waar je echt het verschil kunt maken.

Je runt je eigen team van e-mail en push specialisten en wordt onderdeel van het Lead Team CRM dat bestaat uit de Head of CRM, 3 Leads CRM, de Teamlead Marketing Automation en de Teamlead Studio.

Je vervult een veelzijdige rol waarin jij je richt op de doorontwikkeling en performance van alle e-mail en push kanalen.

Daarnaast houd jij je bezig met campagne optimalisaties, kanaal innovaties en overkoepelende thema's voor de verschillende spelmerken van Nederlandse Loterij.

Je doet er met het CRM team alles aan om de juiste boodschap, op het juiste moment, via het juiste kanaal aan de speler te communiceren,.

Je bent als lead de thoughtleader van e-mail & push en inspirator richting het hele CRM team en alle andere stakeholders binnen Nederlandse Loterij.

Je bent continu up-to-date met wat er speelt in het e-mail marketing vakgebied en kent als geen ander de mogelijkheden en beperkingen van ESP’s, e-mail clients en operating systems.

Zo zorg je voor de doorontwikkeling van e-mail templates, kanaal dashboards en nieuwe features.

Naast je leadrol werk je als E-mail en Push marketeer binnen 1 van de spelmerken en ben je eindverantwoordelijk voor het strategisch uitdenken, het laten opzetten, analyseren en optimaliseren van de e-mail en push campagnes van dat spelmerk.

Tot jouw taken behoren :

 • Je bent de Lead van het E-mail en Push team (5 FTE)
 • Je bent verantwoordelijk voor de NLO brede e-mail en push strategie
 • Je bedenkt, voert uit en evalueert e-mail en push campagnes en bent medeverantwoordelijk voor de doelstellingen van de merken.
 • Je denkt na en adviseert over de plaatsbepaling van e-mail en push binnen de customer journey van alle spelmerken
 • Je ontwikkelt en implementeert e-mail en push innovaties om resultaten doorlopend te verbeteren.
 • Je optimaliseert en test continue onze e-mail en push campagnes op basis van web analytics, CRM-data en A / B testing
 • Functie eisen

  Je bent standvastig en weet hoe je met weerstand om moet gaan en hebt veel ervaring met stakeholdermanagement. Wij zoeken iemand die commercieel is, resultaatgericht, data-driven, innovatief.

 • Je hebt een afgeronde HBO / WO opleiding
 • Minimaal 3-5 jaar ervaring in een soortgelijke functie
 • Je hebt kennis van en ervaring met HTML, CSS, ESP’s, Blacklisting, Dmarc, Inbox monitoring, reguliere push, In app push en Webpush
 • Je hebt kennis van en ervaring met 'Personalisatie'. Ervaring met CDP / CEP systemen (zoals Segment, Acoustic en Braze) is een pre
 • Bewezen succes in het managen van complexe campagnes en projecten
 • Je hebt ervaring met Agile werken
 • Je bent communicatief sterk, resultaatgericht en hebt een duidelijke visie voor ogen voor de afdeling.

  Aanbod

 • Wij werken hybride. Kantoor is in principe de plek waar jij je werk doet, maar je werkt vooral op een plek die het beste past bij de aard van je werkzaamheden
 • Een goed salaris wat ligt tussen de €4.600,- en €6.700,- bruto per maand op fulltime basis. Afhankelijk van de ervaring die je meebrengt
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een bonusregeling en 27,5 vakantiedagen op basis van een fulltime dienstverband
 • Een jaarlijks opleidingsbudget om te investeren in je persoonlijke ontwikkeling
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband
 • Onbeperkt gebruik van onze sportschool met personal trainer!
 • Vragen?

  Ben je geïnteresseerd in deze baan? Reageer dan snel! Wij ontvangen graag je motivatie en CV via onderstaande sollicitatiebutton.

  Vragen over deze vacature? Neem dan contact op met onze recruiter Mijke Steenhuisen via mijke.steenhuisen nederlandseloterij.nl.

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature of het ongevraagd toesturen van cv’s wordt niet op prijs gesteld.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier