Postdoc onderzoeker Vitale Wijken (1,0 fte)
Universiteit Utrecht
Utrecht, NL
3 dagen geleden

Functie

Voor de Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven (DKH-GSL) zijn we op zoek naar een postdoc onderzoeker Vitale Wijken, die enerzijds onderzoek doet en anderzijds een coördinerende rol heeft in het project Monitor Regiodeal Vitale Wijken.

DKH-GSL is een onafhankelijk platform waarin de Universiteit Utrecht (UU) en het RIVM samen met maatschappelijke partners werken aan de ontwikkeling en validatie van wetenschappelijk onderbouwde, grensverleggende concepten om stedelijke gebieden leefbaar en gezond te maken en houden.

Als postdoc onderzoeker werk je vanuit de DKH-GSL de helft van de tijd bij de Universiteit Utrecht en de andere helft bij het RIVM.

De Monitor Regiodeal Vitale Wijken wordt de komende vier jaar (2021-2025) uitgevoerd in vier wijken in de gemeenten Amersfoort, Zeist, Nieuwegein en Utrecht.

De gemeenten hebben de ambitie om een leefbare, veilige en gezonde wijk met gelijke kansen voor iedereen te worden. Om de impact van de Regiodeal in deze wijken te evalueren en monitoren worden vernieuwende uitkomst-, proces- en narratieve indicatoren ontwikkeld.

Opbrengsten uit de monitoring zijn te gebruiken om de ambities rond Vitale Wijken te helpen realiseren, en zo nodig plannen tussentijds bij te sturen.

De monitor Regiodeal Vitale Wijken komt tot stand in nauwe samenwerking met de vier gemeenten, de GGD regio Utrecht en de provincie Utrecht (regiodealpartners).

Er wordt zoveel mogelijk aangesloten op bestaande monitoringssystemen waaronder de Brede Welvaartsindicator.

Als postdoc onderzoeker ben je binnen dit project verantwoordelijk voor het organiseren en uitvoeren van de (overkoepelende) monitoring en het afstemmen met de gemeenten en GGD hierover.

Ook breng je participatieve en innovatieve monitoringsinstrumenten in, voer je verdiepende kwantitatieve en kwalitatieve analyses uit, vertaal je deze naar praktische producten, een wetenschappelijke publicatie, en faciliteer je gezamenlijk leren en kennisdeling.

Voor deze functie is het belangrijk dat je goed kunt samenwerken in integrale onderzoeksteams en een vertaalslag kan maken naar de gemeentelijke context.

Daarnaast heb je de nodige ervaring met het monitoren van wijkaanpakken en domeinoverstijgend werken.

Profiel

 • Je hebt een afgeronde academische opleiding en bent bij voorkeur gepromoveerd op een relevant onderwerp in de gezondheidswetenschappen, milieuwetenschappen of aanverwante richting.
 • Je hebt aantoonbare kennis van en belangstelling voor onderzoek naar gezondheid in relatie tot de leefomgeving; bij voorkeur heb je ervaring met zowel kwantitatieve (epidemiologische) analyses als kwalitatief onderzoek van gezondheidseffecten en beleving.
 • Je hebt enkele jaren werkervaring met projectcoördinatie in een complex wetenschappelijk en maatschappelijk krachtenveld.
 • Je hebt jouw kennis daarbij ingebracht in interdisciplinaire projecten en in de gemeentelijke context.

 • Je beheerst de Engelse en Nederlandse taal goed, zowel in woord als geschrift.
 • Je hebt uitstekende communicatieve en organisatorische vaardigheden.
 • Je bent proactief, omgevingssensitief en signaleert kansen; je beschikt over een goed analytisch vermogen.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met het vertalen van wetenschappelijke kennis naar praktisch bruikbare kennis.
 • Aanbod

  Wij bieden een tijdelijk dienstverband (1,0 fte) voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren hoort een verlenging met 3 jaar tot de mogelijkheden.

  Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 2.790,- en maximaal € 4.402,- (schaal 10 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband.

  Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket , waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling.

  Kijk hier voor meer informatie over

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier