Parels voor het VSO
The School Factory
Rotterdam, NL
2 dagen geleden

Wij zoeken parels voor het VSO

Ben jij de parel die we zoeken?

Docent afd. praktijkonderwijs / Vmbo

Voor een van de locaties binnen het voortgezet speciaal onderwijs, locatie Rotterdam, is een vacature ontstaan voor : Docent praktijkonderwijs

Waar kom je te werken?

De school biedt onderwijs aan ongeveer 120 leerlingen in de leeftijd van 12 tot 20 jaar op niveau PRO. De leerlingen ondervinden onderwijsbelemmeringen ten gevolge van psychiatrische stoornissen, gedragsproblematiek of een combinatie van beide.

Veel van onze leerlingen hebben problemen met het herkennen en benoemen van hun gevoelens.

Omdat wij het belangrijk vinden dat de leerlingen op een goede manier met elkaar en met andere mensen omgaan, besteden we hier veel aandacht aan.

Alle medewerkers helpen de leerlingen bij het herkennen en benoemen van gevoelens, het oplossen van problemen en het beheersen van impulsief gedrag.

Bij de groepskeuze van de leerling houden we rekening met leeftijd, niveau, sociaal-emotionele ontwikkeling en de aard van de stoornis.

Hierdoor zijn de klassen anders samengesteld dan op scholen voor regulier onderwijs. Wij streven naar een uitstroom van leerlingen het MBO-ENTREE of een goede plek op de arbeidsmarkt.

Wij proberen elke dag met elkaar te werken aan verbetering van ons handelen. Via de invoering van het positive behavior support (PBS) werken we aan het ontwikkelen van een gezamenlijke houding in en aanpak van het pareren van gedrag wat de leerontwikkeling van onze leerlingen belemmerd.

Het direct activerend instructiemodel (DAIM) helpt ons om in de lessituatie koers te houden'. Via het functioneringsprofiel van Childpoint verkrijgen we op een meer methodische manier inzicht in het functioneren van onze leerling en deze geeft ons handvatten in de les- en begeleidingssituatie.

Wat zijn de kerntaken?

 • Als docent geef je (uiteraard!) onderwijs aan je leerlingen (AVO vakken) en
 • begeleid je hen in samenspraak met ouders en gedragswetenschappelijke

  staf.

 • Je stelt individuele handelingsplannen op. Je creëert een pedagogisch klimaat
 • waarin alle leerlingen zich veilig en gewaardeerd voelen.

 • Je levert een bijdrage aan de voorbereiding en ontwikkeling van het onderwijs
 • en je bent verantwoordelijk voor professionalisering.

 • Daarnaast neem je deel aan scholings- en ontwikkelingsactiviteiten.
 • Bij interesse ontvangen wij graag een korte motivatiebrief met CV per e-mail t.a.v. Monique Huizinga, m.huizinga theschoolfactory.eu

  Het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Wanneer je niet beschikt over één van bovenstaande diploma's kan je sollicitatie niet in behandeling genomen worden.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier