Product Owner Platform Technologies
bol.com
Utrecht
5 dagen geleden

Wat je doet

 • Je ontwikkelt de visie op jouw sub-product en draagt die krachtig uit jij bent dé ambassadeur van jouw teamoplossingen
 • Je hebt de realisatiekracht om je visie tot uitvoer te brengen door je team (IT’ers en Business Analisten) te inspireren met goed onderbouwde plannen
 • Je verplaatst je in gebruikers en innoveert op co-creatie basis, bijvoorbeeld door enquêtes te houden en partners te bellen
 • Je stimuleert hypothese-gedreven werken en spoort teamleden aan om autonoom oplossingen uit te werken
 • Je communiceert met alle stakeholders meekrijgen, alignen en (soms) afremmen
 • Je helpt je team ambities te bereiken en ondersteunt ze in hun way of working
 • Je durft moeilijke keuzes te maken (door op het juiste moment knopen door te hakken) en neemt verantwoordelijkheid voor je keuzes
 • Je bereikt productdoelen ondanks obstakels; je pioniert, onderneemt, valt en staat weer op
 • Als Product Owner Platform Technologies zit je in de cockpit van het team en regisseer je impactrijke innovaties op ons partnerplatform.

  Je spreekt de taal van partners en zet je handtekening onder tooling waarmee ze succesvoller kunnen ondernemen. Dat start met het formuleren van een visie op jouw sub-product.

  Waar lopen zakelijke partners precies tegenaan? Welke architecturale eisen stelt de cloud? Hoe zorg je ervoor dat de techniek doet wat de business verlangt?

  En hoe vertel je de business wat de techniek beperkt? Je brengt alle stakeholders op één lijn en komt tot een krachtige en breed gedragen strategie voor je sub-product, inclusief roadmaps met ambitieuze, maar haalbare milestones.

  Je faciliteert het scrumteam en zorgt samen voor gedroomde’ partner functionaliteiten. Samen met de Scrummaster gids je het team naar agile volwassenheid en help je collega’s op de juiste topics te focussen.

  Jij bepaalt en bewaakt de grote lijnen. Zij doen het hardcore werk.

  Momenteel zijn we op zoek naar 2 Product Owners bij 2 verschillende teams :

  Het eerste team wil partners helpen artikelen zo aantrekkelijk aan te bieden, dat klanten er gezond hebberig van worden.

  Op basis van de input van partners (die wordt verzameld via bijvoorbeeld enquêtes en gebruiksonderzoeken) experimenteer je bijvoorbeeld met het ontsluiten van data op verschillende plekken, om partners relevanter te ondersteunen.

  Je bouwt workflows die respectvol omgaan met de schaarse tijd die de partner heeft. En je maakt het de partner gemakkelijk om te profiteren van kortingen op de commissie die ze afdragen aan bol.com.

  Het tweede team bouwt generieke backend componenten, zodat front-end teams het wiel niet steeds opnieuw uit hoeven te vinden.

  En (dus) nog sneller kunnen ontwikkelen. Een van onze belangrijkste producten is de zoekmachine waarmee partners hun assortiment en aanbod kunnen doorzoeken en filteren.

  De motor dus die ons partnerplatform laat ronken! Daarnaast voorzien we partners van bruikbare inzichten op basis van de zoekmachine data.

  Een team dus met een smeermesjesscherpe focus op het succesvoller maken van zo’n 35.000 zakelijke partners!

  Waarom jij het verschil kunt maken

  Omdat je ruime ervaring als Product Owner inbrengt en je thuis voelt in Agile / Scrum settings. Je hebt ervaring met het oplossen van gebruikersproblemen en kunt met partnerogen naar functionaliteiten kijken.

  Talent voor het verbinden en inspireren van stakeholders is cruciaal. Bijvoorbeeld richting engineers, want hoe steviger zij achter je visie staan, hoe meer impact ze maken.

  Even belangrijk is de drive om hands-on te pionieren en te experimenteren. En je team dat ook te laten doen. Snelle waardecreatie op basis van prototypes en experimenten is de sleutel tot succes.

  Deze rol vereist visionaire kwaliteiten, want quick wins kunnen vandaag mooi lijken, maar morgen hindernissen blijken. Je dient stakeholders dus niet alleen mee te krijgen, maar ook af te kunnen remmen.

  3 redenen waarom dit (n)iets voor jou is

 • Wel, als je de ondernemers die onze partners zijn, kunt en wilt begrijpen
 • Wel, als je zowel een inspirerende coach als een lenige stakeholdermanager bent
 • Wel, als je graag en vaak met engineers schakelt
 • Niet, als je 1.001 ideeën hebt, maar geen keuzes durft te maken
 • Niet, als je maar één meester’ kunt dienen : of partners of de interne business
 • Niet, als je vroeger graag experimenteerde, maar nu liever wacht tot de concurrentie bewijst dat een oplossing werkt
 • Wat je krijgt

  Dagelijkse traktaties

  Met lekker eten krijg je blije bol.com'ers. Daarom kan je voor de lunch elke dag terecht in ons eigen restaurant. Of je nu behoefte hebt aan een snelle bite, vette hap of gezonde salade.

  Een blauwe landing

  Nieuwe collega's krijgen bij bol.com een warm welkom, zodat jij je zo goed en snel mogelijk thuis voelt bij ons. Tijdens jouw introductieprogramma bol.

  com & ik, nemen we je helemaal mee in de bol.com wereld!

  Extra service

  Bij bol.com krijg je interessante aanvullingen op je arbeidsvoorwaarden, zoals personeelskorting. Maar ook kun je gebruik maken van ons fietsplan, parkeermogelijkheden, het Albert Heijn Pick up Point of begeleiding bij jouw verhuizing naar Nederland.

  Bij twijfel...

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier